Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Plače dok sisa na desnoj dojci, a ne plače na lijevoj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Plače dok sisa na desnoj dojci, a ne plače na lijevoj

Imam jedan problem. Naime, moj bibi (4.5 mjeseci) u zadnje vrijeme, pogotovo ako je malčice razdražljiv, sisa na desnoj dojci minutu pa zaplače, pa ga ja opet stavim na tu istu, sisa minutu i zaplače. Kad mi se učini da ga mučim stavim ga na lijevu i sve je u redu. Otpuštanje mlijeka mi je jednako jaku u obje dojke.
    Da li je netko imao takvu situaciju i hoće li se to promijeniti?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

xanta, nije rijedak slučaj da je jedna dojka "protočnija" od druge ili da je dijete, jednostavno, više voli. Mnogo beba je dojilo samo iz jedne dojke...
    pokušaj podoj započeti na lijevoj, pa kad postigneš "let down" refleks, zamijeniti stranu.
    Ako ga dojiš u hvatu kolijevke (tako da je bebina glavica u prijevoju ruke, a dlanom pridržavaš guzu - ruka na strani dojke na kojoj dojiš), pokušaj promijeniti ruku, a da dojka ostane ista. U tom slučaju će glavica ležati na dlanu, a leđa biti oslonjena na podlakticu.
    Ili pokušaj toplim kompresama na desnoj dojci povećati protočnost kanalića.
    Ili se prije podoja izdoji toliko dok ne postigneš otpuštanje mlijeka.
    Ili će beba uvijek više voljeti lijevu, i ti to prihvatiti ne brinući se.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala na pomoći

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I kod nas je to bio slučaj.Jedno vrijeme uopće nije htio ni pogledati desnu dojku a iz lijeve je jeo kao kakav proždrljivac.Kad sam vidjela da mi u desnoj dojci ima sve manje mlijeka,forsirala sam sisanje na desnoj po noći a po danu koristila izdajalicu.Sve je to trajalo par dana a onda iz čista mira je počeo jesti iz obadvije.I sada manje voli desnu,i u noj je uvijek manje mlijeka ali eto posisa je nekako.Izdajalicu sam koristila "na prazno" tj.kada bi on posisao uz sto muka i plač,čisto s idejom da podražaj sisanja pojačava stvaranje mlijeka i uspjela sam održati laktaciju na desnoj,kakvu-takvu.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Martin,01.11.2004.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pokušaj krenuti na onoj koju više voli pa ga samo posmaknuti na drugu - dakle ako krećeš u hvatu kolijevke (to je ono klasično) kad ga prebaciš biti će u hvatu nogometne lopte (pripremi jastuk s te strane svojeg tijela).
    To naravno sve radiš sjedećki, po mogućnosti na velikom krevetu da imaš mjesta sa svih strana. Mi smo tako mijenjali strane kod uspavljivanja da se ne razbudi.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda niti nije stvar u dojci, nego bebi smeta lezanje na toj strani, npr, na tom uhu...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    mozda niti nije stvar u dojci, nego bebi smeta lezanje na toj strani, npr, na tom uhu...
    Bas htjedosmo napisati. S nikom je bila ista prica ali onda smo ju stavili da cica "naopako", tako da su joj noge bile kod mamine glave (lezeci polozaj) pa je cicala normalno i iz "lose" cice
    U svakom slucaju vjerojatno ce se stvar stabilizirati s veremenom...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kako ne mogu otvoriti novu temu, pokušavam ovdje...
    je li moguće samo na jednoj dojci imat slabi refleks otpuštanja. meni se čini da je sa lijevom dojkom sve super (čujem dobro kako mali guta), dok je s desnom strašno, mali vuče i vuče, sve to traje, nervozan je jer ne ide, a ja znam da ima mlijeka... nikakvi pokušaji tople vode, masaže i opuštanja ne pomažu... a osim toga ta desna me i prilično boli...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moras napisati malo vise da bi se iz toga dalo nesto zakljuciti.

Opisi bol. Kada (prije, tijekom trajanja ili nakon podoja ili mozda izmedju podoja), kakva vrsta boli?

Koliko je beba stara i koliko ima popiskenih i pokakanih pelena dnevno?

U kojem polozaju dojite?

Opisi malo rutinu podoja (znas li trajanje podoja, razmak izmedju podoja ili nema pravila). Sto je s nocnim dojenjem?

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Malo off topic, ali zanimljivo. Moja je baka kada je rodila svoju najstariju, moju mamu zaradila mastitis na jednoj dojci i mama više uopće nije htjela sisati tu dojku. Budući da se **** još nije izmislio, nastavila je dojiti i odojila ju je na toj jednoj. Zanimljivo je da ni moja teta pa onda ujak koji su kasnije rođeni tkđ. nisu htjeli sisati tu sisu. Baka ih je sve odojila na jednoj.
    I bili su prilično bucmasti!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NatasaM, situacija je sljedeca: I ima 6 tjedana, hrani se uglavnom svaka 2.5-3 sata, u nekad 4, i kad ga stavim navecer spavati onda prvo "odradi" 4 sata, pa se poslije budi svaka 3. Boli me za vrijeme podoja, najvise na pocetku...
    dojimo na krevetu, lezeci.
    kaka jednom dnevno, posteno napuni pelenu. popiskenih pelena i vise nego dovoljno...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Po ovome sto pises vjerojatno je problem ili u polozaju ili u hvatu (naravno, ako problem postoji od pocetka). Jesi li dobro proucila polozaje? Na portalu imas sve, sa slikama. http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

Posebno prouci dio "Kako rukom pridržavati dojku" (probaj C ili U hvat, nemoj hvat skarica) te "Kako beba pravilno hvata dojku" (da budes sigurna da je u redu uhvatila, inace njezno prekini i probaj opet).

Pazi da na tu stranu dajes kad bebac nije skroz gladan, tj. pazi na prvi znak gladi i odmah nudi, ne cekaj da pocne plakati. To je bitno, jer cete se lakse namjestiti ako ste oboje smireni.

Glede refleksa otpustanja, meni su u desnoj dojci vjerojatno uzi kanalici nego u lijevoj i puno mi je teze i sporije islo mlijeko. Zato nikad na nju nisam uspjela dojiti lezeci, Leda mi nije mogla dovoljno povuci, bila sam sklona mastitisu na toj strani... U sjedecem polozaju je puno zgodnije, jer gravitacija vise pomaze, pogotovo ako se jos malo i nagnes nad bebu.

Probaj, experimentiraj, nadji ako treba i neki skroz cudan polozaj, bilo sto, samo da uspije. A ako i ne uspije, uvijek mozes bebu othraniti i samo na jednoj dojci. I javljaj kako vam ide.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

upravo sam pročitala tekst... možda je problem u tome što mi je na toj dojci bradavica nije ispupčena, kao da je dojka prepunjena (a provjereno nije)... probat ću sljedeći put s ledom, pa javim..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ipak ništa od leda... nakon mučenja danas i polusatnog cicanja veliku nervozu, išla sam se izdojiti... trajalo je još pola sata, kanalići se uz jaku masažu otvaraju dva po dva, na kraju izdojim još oko 50ml. šta da radim??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prije podoja umoci tu dojku u zdjelu s toplom vodom, da se dobro ugrije i da se kanalici otvore. Onda ponudi bebi, po mogucnosti u polozaju u kojem gravitacija pomaze.

Je li ti ta dojka bolna? Je li beba uhvati areolu ili bradavicu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, ta je bolna... ne znam je li od masiranja, ali boli me cijela dojka, o bradavici da ne pricam, i onda kad dobro primi

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Povisenu temperaturu nemas?

Je li cijela dojka bolna ili samo dio? Mozes li napipati kvrzice? Imas li bijelu tockicu na bradavici?

Danas probaj izmedju podoja stavljati obloge od kupusa na tu dojku, a 10-tak minuta prije podoja je dobro ugrij, izdoji malo ako ti areola nije mekana i ponudi bebi da sto bolje uhvati (kao sto ti hvata lijevu koja je u redu). Ako beba ne moze ili ne zeli izvuci, a ti se izdoji. Za svaki podoj ponudi bas tu dojku, a ako ne ide, prebaci na drugu. I opet, ne cekaj da beba skroz ogladni, nudi je.

Bitno je da je ispraznis, da te ne boli. Kupus koristi samo danas, i to 8 sati sve skupa (vise od toga utjece na produkciju).

Zaboravila sam ti reci, 50 ml je super! Ja sam npr. toliko mogla izvuci iz desne dojke tek nakon sat vremena izdajanja (za usporedbu, iz lijeve bih izvukla 100 ml za pola sata). Ipak, i na takvu dojku sam uspjela dojiti jaaako dugo. Kad beba ojaca, a dojka se malo razradi i kanalici postanu prohodni, bit ce vam oboma puno lakse.

Molim te, pisi sve sto se dogadja, svaku promjenu. Ja sam danas do 15 sati na netu, nakon toga tek od ponedjeljka. Zovi SOS popodne.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

temperaturu nemam, a dojka je skroz mekana nakon izdajanja...bijelih točkica nema
    čini mi se da je nešto bolje kad uronim dojku u toplu vodu, dosta smo se mučili i poslije sam izdojila još 30ml
    jedino meni još uvijek nije jasno kako je prva tri tjedna moglo biti sve ok, mlijeka je bilo, izdajanje bez problema, beba zadovoljna, a nakon toga sve teže i teže...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Treba otprilike 2 - 3 mjeseca da se sve skupa uhoda.
    Ne brini, savladat cete to vas dvoje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Recimo, dovoljno je bilo da malo promijenite ritam ili trajanje podoja (a bebe to cesto mijenjaju, posebno u pocetku) ili mozda da jednu noc spavas naslonjena na tu dojku (npr. na stomaku) ili da budes premorena ili ... tko zna?

Treba otprilike 2 - 3 mjeseca da se sve skupa uhoda.
    Ne brini, savladat cete to vas dvoje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kakva je situacija danas?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo, dan je gotov...
    moram se pohvalit, od kada je počelo s problemima, danas je prvi dan bez izdajalice :D
    svaki puta sam pratila na onoj drugoj kada dođe do otpuštanja, samo je jednom postao nervozan prije nego je krenulo, a krenulo je svaki put...
    eto, trudimo se i dalje...
    hvala za podršku, ja bi vjerojatno već odustala inače...
    javljat ću kako napredujemo!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drzite se Dizzy :D Javljaj kako ide :0)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja već 6 tjedana imam problema sa dojenjem na desnoj strani, varira od borbe do natezanja ili gotovo visim s plafona da mu nađem položaj da sisa 5-6 minuta. Osim bolova u leđima i rukama grozna mi je upravo i moja i njegova frustracija i tako nakon toga uvijek završi na drugoj strani sav sretan i zadovoljan. Ponekad ga nemam volje više stavljat na desnu stranu. No desna mi je upola manja i to mi je glupo jer me na jednoj strani grudnjak žulja a na drugoj rupa. Mama ni govori da što je dijete veće ne može imati dovoljno mlijeka samo na jednoj strani. Sad je star 10 tjedana i na zadnjoj kontroli je za tri tjedna dobio samo 200 gr. Mokrih pelena ima dovoljno, lijeva strana za svaki obrok puca od mlijeka, narastao je 4 cm u ta tri tjedna. No ta borba mi je odurna i žao mi ga je, a teško mi je odustati od te strane. Ne znam ima li to smisla?
    Drugi problem su nam šeširići pa je onaj savjet o mjenjanju strana kompliciran, ali svaki pokušaj odvikavanja izaziva kod njega beskrajnu frustraciju. Trebam neki savjet!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nik jel' bas moras koristiti sesirice??? Postoji li kakva sansa da probate bez njih?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Već sam napisala opširan odgovor, no iz nekog razloga ga nisam uspjela poslati. Ukratko: Pokušavamo bez , ali nema napretka. No poboljšanje u vezi dojenja na desnoj strani, po savjetu frendice, nosila sam ga na desnoj strani preko dana i za uspavljivanje (tako da mu je glava bilana desnoj kao kad doji) i mislim da je problem bio jer se navikao ležati na jednoj strani. Pa možda to još nekome pomogne.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Već sam napisala opširan odgovor, no iz nekog razloga ga nisam uspjela poslati. Ukratko: Pokušavamo bez , ali nema napretka. No poboljšanje u vezi dojenja na desnoj strani, po savjetu frendice, nosila sam ga na desnoj strani preko dana i za uspavljivanje (tako da mu je glava bilana desnoj kao kad doji) i mislim da je problem bio jer se navikao ležati na jednoj strani. Pa možda to još nekome pomogne.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno desna dojka

e, cure, konačno da sam našla svoj problem, tj. sličan. Moja desna dojka jest malo manja, ali nije u tome problem, nego je u njoj doslovno samo tri ili četiri rupice, dok iz slijeve štrca mlijeko iz 15tak. Čekam treću bebu. Ne želim zapostaviti desnu stranu i već sam pomalo u panici, jer sam prošli put koristila izdajalicu da sačuvam mlijeko, a sada ne bih nikakva pomagala. Djeca je nisu odbijala, ali vidno im je teže sisati na toj strani i sporije. Ima li za to pomoći, zna li tko? Da bušim rupice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •