-
Re: Problem posle mastitisa!
Anchie!
Bebica, nasa devojcica Mila (rodjena 11.08. sa 2950gr a izasla iz bolnice sa 2800gr) je dobila 1070gr za prvi mjesec, i pedijatar nam je rekla da posto je fino napredovala mogu da se smanje razmaci izmedju podoja na 3-3.5h (mi smo je do tada budili na 2-2.5h).
Beba ima puno mokrih pelena a kaki jednom dnevno i to obilnooo. :D
Tvrdu plocu mi je sinoc izmasirala babica i izdojila dosta mleka i rekla je da ce to ponovo uraditi danas ili sutra, pa ce ona potpuno nestati. Ploca je bila na gornjem delu dojke, pa je nezgodno da beba nju masira bradicom dok sisa. Osecam da na dojci koja je bila inficirana imam sporiji letdown i da ona kasnije krene da guta iz nje. To je valjda normalno... Zbog tog jakog sisanja da bi mleko krenulo bradavica me jako boli i to mi predstavlja dodatnu frustraciju da dojim iz nje... A bila joj je omiljena.
Sa injekcijama longacefa sam pocela u cetvrtak navece (kad sam imala temperaturu) i sinoc sam primila poslednju. Temperatura je potpuno prosla i osecam se super.
Kolicinu koju beba izvlaci znam jer imam Chicco vagicu pa sam je merila posle podoja. Dohranu sam morala da uvedem, jer je beba bila jako gladna to vece kad sam dobila mastitis i primila prvu injekciju. Iz dojke nisam mogla skoro nista da izdojim a iz druge dojke je posisala nesto malo.
Dohranu smo izbacili (rekla mi je babica sinoc) jer beba uzme vrlo malo (oko 20-30gr) i da je onda potpuno glupo da je uopste uzima.
Nadam se da sam na dobrom putu da se vratimo na staro.
Hvala unapred na odgovorima!
Tonja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma