OPTIMA vs T-COM

Thread: OPTIMA vs T-COM

1. thora's Avatar

thora said:

Default OPTIMA vs T-COM

Vala si na nas napali sa paketima, gotovo da nisu100u1, pa da i vas pitam kaj imate od navedenog. Mi za sada imamo sve preko T-coma, znači i max tv i internet, i telefon, ali, moram priznati da su nam računi ogromni, pa razmišljamo o Optimi. Kak vi sa tim čudima tehnologije 8)

2. kinder's Avatar

kinder said:

Mi imamo Iskon trio, račun cc 290 kn

Jaaako zadovoljni

3. thora's Avatar

thora said:

To ti je sve skupa :shock: , e nama su računi oko 500, katastrofa, al mi smo u Dugom Selu i mislim da od Iskona tu niš :/

4. sorciere's Avatar

sorciere said:

thora, pa što plaćaš 500 :shock: ?

5. ivarica's Avatar

ivarica said:

ja sam do jucer imala sve t-comovo i racuni su mi bili oko i preko 400 kuna (osnovni, plus mjesecno razgovora mozda 40 kuna)
    jucer smo se prebacili na iskon carnet trio i nadam se da cemo ustedjeti oko 150 kuna mjesecno

6. kinder's Avatar

kinder said:

Quote Originally Posted by thora
    To ti je sve skupa :shock: , e nama su računi oko 500, katastrofa, al mi smo u Dugom Selu i mislim da od Iskona tu niš :/
    I nama je tko bilo, s tim da smo prije puno manje telefonirali . Pokušaj na Iskonovoj stranici ukucati br. tel.

7. thora's Avatar

thora said:

stvarno neznam kaj plaćam 500kn , kinder, da znaš da budem, hvala ti

8. Scandalous said:

Amis 3u1... Zasad nam je br 3 (tv) free do 31.1.-promotivna akcija...
    Ma prepreprezadovoljni... Inače, taj paket je 300 kn... negoraničen promet na netu, max brzina koja se može postići, 70 tv programa, telefon...
    S obzirom da je nama net najbitniji, prema tome je amis najizbor... kad sam uspoređivala pakete, ako je tv bitan onda b net ima super ponude... za telefon mi se čini da je optima naj... itd...
    Treba ljestvicu posložit pa prema tome izabrat... znači net, tv, telefon...

9. sorciere's Avatar

sorciere said:

stvarno neznam kaj plaćam 500kn , kinder, da znaš da budem, hvala ti
    nisam te pitala za osjećaje, nego konkretno - koje pakete imaš. npr.

telefon - 95 (paket super 150)
    adsl - 180 (flat) ili 140 (paket 10g) - najniža brzina
    maxtv - 65

zbrojeno:

varijanta 1: 340
    varijanta 2: 300

dodatno plaćaš dodatne impulse, dodatne usluge, veću brzinu...

što ti imaš?

10. thora's Avatar

thora said:

Iskreno, ja samo plaćam račune, a dragi dogovara ostalo, tak da ti konkretno nemogu odgovoriti na pitanje, a i nisam doma, pa nemrem pregledati. U glavnom računi su nam veliki, i želim ih smanjiti. Da li su to osjećaji ili razum, ti ocijeni

11. sorciere's Avatar

sorciere said:

Iskreno, ja samo plaćam račune, a dragi dogovara ostalo, tak da ti konkretno nemogu odgovoriti na pitanje, a i nisam doma, pa nemrem pregledati. U glavnom računi su nam veliki, i želim ih smanjiti. Da li su to osjećaji ili razum, ti ocijeni
    = osjećaji

ako ti plaćaš račune - valjda ih i pogledaš . ako ne, dam ti ja svoje ...

prvo pogledaj ŠTO plaćaš, a onda galami na visoke cijene...

kad saznaš što plaćaš - možda imaš mogućnost to smanjiti. ako nemaš - onda ideš dalje.

12. Mishkica said:

Mi smo prije nekoliko mjeseci prešli s T-coma na Optimu. Imamo OptiEasy paket, to je ovaj: http://www.optima.hr/za-po-doma/telefon/optieasy. Prije su nam računi bili oko 300-350 kn, sad se držimo na otprilike 200-220 (telefon i internet). Planiramo uzeti i OptiTV, mjesečni paket je otprilike 260 kn.

13. dalmatinka said:

sorci brani t-com kao da je s njim u krvnom srodstvu
    istina , oni su najskuplji , ali i najpouzdaniji
    ja sam prije godinu dana predala papire metronetu za prelazak
    i još ništa nisu napravili
    navodno više ne rade s građanstvom

e , na t com sam ljuta jer su mi odbili priključiti telefon na vikendici jer
    treba kopati više od 50 metara , a to im se ne isplati
    pa opet razmišljam kamo da kidnem
    mislim da ću na optimu

14. Teta Eta's Avatar

Teta Eta said:

Ja sam presla na Amis, 2u1.

Racun u tcomu je bio duplo plus jos malo veci nego ovaj sada, uvijek iznad 400 kuna.

Amis, oko 190 kuna.
    Mjesecna pretplata oko 160 kuna.
    Internet flat rate. Pozivi unutar hrvatske, 7 lipa po pozivu, prvih 25 sati mjesecno. Nakon toga, minuta je opet jeftinija nego kod tcoma.

Nakon godinu dana, 500 kuna bonusa, znaci jedno dva i pol mjeseca free...

Interent i telefon za sada rade besprijekorno. Za svaku pohvalu.

15. sorciere's Avatar

sorciere said:

Quote Originally Posted by dalmatinka

ok, aj uzmi za primjer zagrebačku banku... uzmeš naskuplju lepezu - i tvrdiš kak ti je banka najskuplja. a treba ti možda samo platni asistent, jer ništa drugo ne koristiš...

ili kupuješ npr. janu po dva deci - umjesto po litru i pol - i kažeš kako je ta voda basnoslovno skupa.

zato reagiram kad netko tvrdi da je nešto skupo - a nije siguran što zapravo plaća.

16. spajalica's Avatar

spajalica said:

mi smo na T-com-u. sto bi se reklo 3u1 s tim da smo internet na 10 giga. to mijenjemo prema potrebi, jer recimo kad nas preko ljeta nema onda nam je i 1 dovoljna. a cijene su takve kakve jesu. ali ono sto je meni kod T-com-a super, je da kad se zalimo uspijemo i rijesiti situaciju, sto s B-netom nisam mogla (za druge ne znam). maxTV nas je zezao, pozalili se ravno tri puta, s tim da smo treci put rekli da nam usluga nije zadovoljavajuce kvalitete i da na osnovu toga zelimo raskinuti ugovaor, dobili smo novi modem, sutradan, slika se vise ne mrzne i dostupan je svaki kanal. s B-netom seam se uvijek natezala i natezala

17. thora's Avatar

thora said:

Soci je u pravu,( moram priznati da je i meni na pamet palo da je t-comovka) , no od stalnih njihovih ponuda, i meni se vrti u glavi, tak da vjerovatno i plaćamo više nego kaj trebamo, Poslušat ću tvoj prijedlog i otići danas provjeriti i u t-com i u optimu, baš me zanima kaj ćemo iskemijati. Inače totalni sam antitalent za komp i sve tehničke stvari i zato se ni ne petljam u njih, jer uz sve ostalo o čemu brinem, glava bi mi explodirala, pa kao laik galamim, bez da znam, istina

18. dalmatinka said:

Quote Originally Posted by sorciere
    Quote Originally Posted by dalmatinka

ok, aj uzmi za primjer zagrebačku banku... uzmeš naskuplju lepezu - i tvrdiš kak ti je banka najskuplja. a treba ti možda samo platni asistent, jer ništa drugo ne koristiš...

ili kupuješ npr. janu po dva deci - umjesto po litru i pol - i kažeš kako je ta voda basnoslovno skupa.

zato reagiram kad netko tvrdi da je nešto skupo - a nije siguran što zapravo plaća.
    gle sorci
    paket usluga koji ljudi najčešće uzimaju su
    fixni pretplata+ internet pretplata +flat rate
    i tu je t-com najskuplji , bez premca, s kim god da ga usporediš
    a i pojedinačno , svaka usluga , pretplata, paket,štogod ,je opet kod t com najskuplje

19. ivancica's Avatar

ivancica said:

Baš sad gledam što mi plaćamo u tih (koliko ja stalno mrguđem) cca 450-500kn u T-com-u.

Imamo maxTv, internet 10G+brzina 4/256, fiksni tel. Super150

S tim da ja gotovo ni ne zovem s fiksnog telefona, mene jedino zovu.

Sad sam o troje zbrojila i došla sam do cifre od 300kn. Ostatak su filmovi u maxTv videoteci i snimalica. To se baš i ne mora, ali bi opet potrošila na odlazak u videoteku ili kupovinu medija za snimanje te još i potrošila vrijeme čekajući kad će neka emisija da ju snimim. :/

Nisam uspoređivala pojedinačno s ostalima što nude(koliko programa, snimalica, što ima od filmova u videoteci, ostali sadržaji vezani uz televiziju-txt, radio..) pa kažem samo da mi je ova brzina sasvim ok. S tim da sam stvarno puno na internetu a ipak mi ne treba flat već mi je dosta ovih 10G. Jedino što me stvarno smeta je pretplata za fiksni telefon. Ona s pdv-om iznosi gotovo 100kn (95kn) :shock: To mi je stvarno bezobrazno puno.A bez fiksnog telefona ipak ne mogu, a i ne možeš imati opcije televizije.

Jel ima neko kombinaciju npr. ADSL od T.coma i televizija i fiksni(bez pretplate) od nekog drugog? Sad smo produžili ugovor za ADSL da dobijemo navigaciju za kunu, ali ostalo nismo, pa sad premišljam?

20. sladjanaf's Avatar

sladjanaf said:

Quote Originally Posted by kinder
    Mi imamo Iskon trio, račun cc 290 kn

Jaaako zadovoljni
    i mi isto.

pravo osvježenje nakon t-coma, kojega smo plaćali oko 500 kuna.

21. spajalica's Avatar

spajalica said:

evo vrag mi nije dao mira i zbrojih koliko sam platila ja prosli mjesec T-comu.
    dakle sveukupno 475 kn, a tu su ukljuceni svi oni 3u1, potom svijet 25 (puno zovemo van, narocito ja jer mi se ne da skypati, a da djeca ne navlace slusalice ), iznajmljivanje 2 filma.

22. sasana's Avatar

sasana said:

Prvo smo bili na T-Comu - s računima oko 250 kuna za internet i telefon. Onda smo presli na Optimu (prije godinu i pol). Racuni su nam oko 160-180 kuna ( flat internet, telefoniranje).

Upravo smo uzeli Opti TV carnet. Slijedeca tri mjeseca bi trebali placati 167 kuna, a nakon toga 231 kn. U to ulazi 150 minuta besplatnog telefoniranja, FlatRATE surfanje internetom i 70 TV programa. :D . Prezadovoljni!

23. Tattoo's Avatar

Tattoo said:

Mi smo na Amisu (za sad 2 u 1 jer tv i ne gledamo previše) i prezadovoljni smo. Oko 180 kn mjesečno bez obzira koliko telefonirali i visili na netu (jedino ne znam kako je kod poziva u inozemstvo, jednom smo zvali Sloveniju i čini mi se da smo za tri razgovora platili tek nekih 8kn, jeftinije nego neke mobilne mreže). Priznajem mene je MM morao neko vrijeme nagovarati da pređemo na Amis jer sam čula razne loše priče o drugim operaterima, ali sad priznajem da nikakvih problema nismo imali, a i svi razgovori s njihovim osobljem su bili iznenađujuće ljubazni.

24. anchi pp's Avatar

anchi pp said:

Potpisujem za amis, 190 kn maksimalno telefon i internet - a otkad ga imamo zooooovem 8)
    Tv još nemamo, a zdušno se borim da ga i ne uzmemo.
    Dakle, mjesečno na telefonu i internetu uštedimo barem 100 kuna.

25. Amalthea said:

Niiiiikaaaaaaaaaa!

Znaš li kad će Optima u naše krajeve?
    (Pita susjeda)