Večeras sam imala pravi cirkus doma.
Oko 20,00 sam rekla djevojčicama da se počnu skidati jer ide pranje zubi i tuširanje. Obično se njih dvije natječu oko toga koja će prije i moja Ana uvijek radi scenu ako joj se učini da će Tea stići prije nje. Bacanje po podu, vrištanje, udaranje čak i zapomaganje.
Večeras je Tea bila brža. Scena koja je uslijedila je grozna - ona je podivljala, vrištala, nogama udarala mm-a i odjurila u drugu sobu..
MM je otišao za njom i smirivao je, ali njen bijes je bio potpuno nekontroliran. Zgrabila je igračku čajnik i zavitlala je prema njemu. Na sreću nije ga pogodila, ali je čajnik završio u prozoru i unutarnje staklo je napuklo.
Problem je naravno dvojak - prvo - objasniti joj da neka djelovanja imaju posljedice koje su ružne - razbijeno staklo, mogla je raniti tatu itd.
Momentalno smo je poslali u krevet, bez crtića i priče, (urlanje, demonstrativno skidanje pidžame- dva puta i stajanje iza vrata, paljenje svjetla - tri puta, plakanje dok se nije počela gušiti i kašljati, umalo je povratila) čemu je uslijedio dugački razgovor s mamom, pa sa tatom - da ne smije bacati i lupati, da je to jako ružno, da može nekog ozlijediti, i tako u krug cca desetak puta jer ona je samo ponavljala da ona hoće k nama u dnevnu, a mi opet o činu i posljedicama (što jednostavnije) i tako... ona se smirila naknadno i žao joj je, pokušala sam joj objasniti (objašnjavati, točnije) - kaže da razumije, ali kad je bijes uhvati - potpuno podivlja.![]()
Druga stvar - staklo se mora zamijeniti, a ja nemam blage veze koliko to otprilike stoji i kome bih se trebala obratiti. Pretpostavljam da je jako skupo![]()