Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Alergije - komu se obratit?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Alergije - komu se obratit?

molim vašu pomoć ... dakle, Borna ima 3 godine i 3 mjeseca. Prije cca godinu dana, nakon dugog perioda kašljanja i curenja nosića, pedijatrica nas šalje u obližnju bolnicu gdje mu konstatiraju alergije (od strane drugog pedijatra) - radili su oprick test i dijagnosticirali alergije na grinje. Prošlo ljeto je prolazilo tako-tako; u slučaju napada davali smo mu rinolan.
    Jesenas se situacija pogoršava i ta pedijatrica u bolnici daje terapiju: Flixonase (1 dnevno), Rinolal (1 dnevno) i Singular (1 dnevno). Do kada ... ne zna se. Meni se to čini jako puno lijekova, a nisu napravljena nikakova ispitivanja. Bili smo 2 puta kod ORL-a koji je rekao da je s krajnicima sve OK.

Borna sada dosta kašlje, suze mu oči i curi nosić. Htjela bih obaviti pregled da se fino vidi što je točno s djetetom. Pedijatrica govori da je sve OK, no mene izjeda crvić sumnje (majčina intuicija ?!) ...

Alergolog, pulmolog, ... gdje?!

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Homeopatija...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Vala prvotno napisa
    Homeopatija...
    Možeš preporučti homeopatu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obrati se na Srebrnjak, no ako ima respiratornih problema i dokazane alergije to i je terapija koju možeš očekivati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Obrati se na Srebrnjak, no ako ima respiratornih problema i dokazane alergije to i je terapija koju možeš očekivati.
    Ma, mene muči što je test rađen prije više od godinu dana i što je ispalo da je dijete alergično isključivo na grinje, a sada dr kaže da je alergičan na svu tu pelud i daje mu svu tu terapiju ...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa onda ponovite test .. u svakom slučaju ti je najbolje javiti se na Srebrnjak jer je to bolnica specijalizirana za alergije i ako već mora dobivati terapiju dobivat će je sigurno na pravi način.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako si u mogućnosti odi privatno u pulmologa i ja san nedavno malu vodila jer san posumnjala da ima alergiju ali nema ali žena joj je sve testove napravila i ja mirna

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kornelija i Borna prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    Ma, mene muči što je test rađen prije više od godinu dana i što je ispalo da je dijete alergično isključivo na grinje, a sada dr kaže da je alergičan na svu tu pelud i daje mu svu tu terapiju ...
    pa grinja ima više i stalno, dok je pelud prolazna.

Moja je alergična na pelud i kada je vrijeme te peludui, smetaju joj i stvari koje inače ne (npr prašina - a na nju nije alergična)

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo popisa homeopata, mojo kuma od 40 god. jerijesila alergije na pelud koje je vukla citav zivot, homeopatija stvarno moze pomoci

http://www.homeopatija.hr/popis

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili srebrnjak ili alergovita privatno. ali najbolje ti je oticvi na srebrnjak na prewgled i obradu i sve ces znat. nije neuobicajeno da ako su bile grinje ode i na drugo alergija, dapace cesto je. isto ko sto je cesto da ode na respiratorno s nosa na astmu.ne cekaj vec otidji na srebnjak ili privat u alergovitu, ili klaicevu. samo prije pregleda budi bez rinolana najmanje 10 dana.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo bili na Srebrnjaku i od tamo pobjegli glavom bez obzira. Isto smo dobili turbo Flixonaze terapiju, bez nekih pretjeranih indikacija.
    Sada smo na Šalati kod prekrasnog doktora, i od terapije imamo samo Singular junior i Rinolan - po potrebi. Inače alergija je dokazana na sve što cvjeta od 2-10 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Idemo kod Dr. Richtera na Rebro na alergoloske testove. Moja kcer ima 4,3 mjeseca i imala je dvijie gadne urtikarije u zadnja 3 mjeseca.

Interesira me kako izgleda pregled i da li ce joj morati vadit krv jer tu smo "tanki", puno placa i straha. I da li je netko bio kod Dr. Richtera, kakvi su vam utisci? U pisanoj rijeci je strog ali pravican , a u zivo?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nadam se da nam nikada nece trebati ali definitivno moj prvi i jednin odabir bi bio Richter...mislim da mu na ovim terenima nema ravnog...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Timmy, mi smo kod Richtera vec 2 godine i meni je ok.
    Ja se ne dam zastrasiti (a nikada me niti nije pokusao zastrasiti ili biti neugodan), postavljam sva pitanja koja me zanimaju i on na njh odgovara.

Na moje negodovanje da terapija koju nam je dao ne funkcionira, promijenio ju je.

Mislim da je to subjektivno.

Krv se vadi iz vene za alergoloska testiranja i naravno da klinci to ne vole. No, mozes napraviti i prick test, ali i to nije ugodno (u slucaju pozitivne alergije).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam kako ce joj uopce izvadit krv iz vene, vec mi je zlo. nikad nije vadila krv iz vene, ja uopce ne znam kako ce joj to napravit, momze, hoce li je stisnit, vezat, pitam bez veze, uopce ne znam na sto ce to licit. ona se trese i jako problijedi kad joj vade krv iz prsta. a valjda im nije ni prva ni zadnja takva.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma iskusni su oni, nabrzinu oni to.nece ju vezat , jedna ce zabavljat druga nabrzinu to obavi..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    ja ne znam kako ce joj uopce izvadit krv iz vene, vec mi je zlo. nikad nije vadila krv iz vene, ja uopce ne znam kako ce joj to napravit, momze, hoce li je stisnit, vezat, pitam bez veze, uopce ne znam na sto ce to licit. ona se trese i jako problijedi kad joj vade krv iz prsta. a valjda im nije ni prva ni zadnja takva.
    Mi to radimo tak da mi sjedi u krilu, držim joj ruku, dođe u pomoć još jedna , i vadi se u 2 sekunde, plače 5 sekundi i gotovo, malo je čudno da ste vi tak stari , a da joj se nije vadilo ništ iz vene, ak je i to problem, može se vaditi i iz prsta.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    moj Gregor je buco i prije tjedan dana kada su mu vadili krv nije bilo jednostavno.
    polegli su ga na krevet, ja sam onako blago 'legla' na njega i drzala mu rucice i ljubila ga, jedna sestra je drzala ruku, druga je bola iglom i trazila venu
    nakon minute-dvije nakon sto mu nije uspjela naci venu, dali su nam pauzu od dvije minute i onda su krenule sa drugom rukicom - tu je bilo uspjesnije.
    sve to traje nekih par minuta, naravno da place, ali ti si uz dijete

nemoj misliti o tome, samo ces dodatno biti nervozna, a to ce dijete osjetiti.
    bit ce sve ok. cim izvuku iglu, sve ce zaboraviti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure.

@Jelena, ona je vadila u zivotu krv tri-cetri puta sve zajedno, i to uvijek iz prsta, nikad nije bilo potrebe za venom, ne razboljeva se bas cesto (puj, puj, puj . medjutim, sad je imala dvije urtikarije u mjesec ipo dana, jednu nakon gumenih bombona kod prijatelja, a jednu treceg dana virusne infekcije. kad sam doktoru richteru poslala slike urtikarije mailom, on je rekao da bi nas isto volio vidjet u zivo zato sto suprug i ja imamo alergije. od tada, a ima tome mjesec ipo dana, ona je jela sasvim normalno i ta se urtikarija (za sada) nije vracala. ne znam da li je bespotrebno izlazem ovom pregledu ali sad kad mi je dr. richter rekao da dodjemo, buba mi je u uhu. ma naravno da cu ici, samo se malo brinem, a vidim da ne bih trebala. a sta ces, jedinica u staramajke .....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •