Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dude varalice i spavanje

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Dude varalice i spavanje

Imam jedno pitanjce, jel vaše bebice spavaju s dudom ili bez nje? Mogu li uopce zaspat bez dude i koliko je uopce dobro i zdravo da dijete cijelu noc spava s dudicom, posto sam procitala da djetetu kad zaspi treba dudu izvaditi iz usta?
    Mislim, moja nekad zaspi potpuno bez dude, neki put obavezno s njom pa ju drzi do jutra a nekad ju pljune po noci, tako da je u svim kombinacijama, ali ipak me zanima koja je varijanta "najbolja"...

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moje prvo dijete nije htjelo ni cuti za dudu, pa je stalno visio na cici.
    sa drugim djetetom se to promijenilo, mogu reci da duda zaista koji put spasi. kad je dijete sito i trazi nesto za utjehu - duda mi super dodje.
    on najcesce duda dok ne zaspi pa je sam ispljune.
    mislim da ne treba je non stop gurati ali kao ispomoc, zasto ne.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    sa drugim djetetom se to promijenilo, mogu reci da duda zaista koji put spasi. kad je dijete sito i trazi nesto za utjehu - duda mi super dodje.
    Kod mene obratno, prva je htjela dudu i super mi je pomoglo ( btw, bezbolno se riješili kad je imala 2 godine). Malena je imala dudu prva tri mjeseca i od tada ni čuti....stalno visi na cici, noću me budi po par puta.......Ja sam za dudu, ako dojenje funkcionira ok ne može štetiti...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

e al ja ne dojim...

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja dojim , ali mali zaspiva isključivo sa dudom u ustima.Isto tako je ponekad pljune ili ostavi u ustima tokom noći.Ja se ne opterećujem sa time jer na kraju krajeva i ja sam tako kao beba funkcionirala pa sam živa i zdrava

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Re: Dude varalice i spavanje

Citiraj BebaBeba prvotno napisa
    Imam jedno pitanjce, jel vaše bebice spavaju s dudom ili bez nje? Mogu li uopce zaspat bez dude i koliko je uopce dobro i zdravo da dijete cijelu noc spava s dudicom, posto sam procitala da djetetu kad zaspi treba dudu izvaditi iz usta?
    Mislim, moja nekad zaspi potpuno bez dude, neki put obavezno s njom pa ju drzi do jutra a nekad ju pljune po noci, tako da je u svim kombinacijama, ali ipak me zanima koja je varijanta "najbolja"...
    Mlađa odbija, a stariji je htio dudu. Vadila sam mu nakon što bi zaspao jer nisam htjela da se nauči spavati s tim čudom u ustima pa da me budi svaki put kad mu ispadne. Ne znam za medicinske razloge za i protiv. Radilo se čisto o mom komforu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja nemam iskustva ali, slušajući tuđa, mislim da je najbolje da dijete ne naučiš da ima stalno dudu u ustima.
    neka zaspi s dudom ako hoće, nek je dobije kad je traži, ali nemoj da mu je stalno u ustima jer će ti se vjerojatno dogoditi da će se non stop buditi kad mu ispadne. a još ne zna samo naći dudu i staviti u usta pa ćete se svi bez veze 100 put buditi...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ova moja je jucer dvaput kad joj je duda ispala pored usta sama vratila nazad u usta... ja ju jos gledam kako se muci i gura rukicom i uspjela je

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja se u svemu vodim teorijom da ona sama osjeća kako joj je dobro. Dobje dudu za spavanje i uvijek je kasnije ispljune. Nekad se probudi pa ako joj nije u ustima zaplače i kad joj vratim opet zaspi, ali nije da se budi jer je bez dude. Uglavnom joj dajem samo kad je jako nervozna, plačljiva ili kad joj se spava.
    Za dojenje, ako ne dojiš onda duda ne smeta. Problem može biti ako dojiš pa da djete zamijeni bradavice (btw moja nikad nije niš zamijenila, zna ona sve to dobro, duda, bočica, bradavica )
    Uglavnom radi kako ti se čini da je njoj dobro i da je zadovoljna, ja mislim da je tako najbolje

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    I kod nas je ovako bilo

S tim da je Jurki par dana prije prvog rođendana odlučio da je već prevelik za dudu i sam se skinuo s nje

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi imamo duda na sve strane, ali ih rijetko koristimo. Samo kad je nervozna i spava joj se a ne moze zaspati, onda joj damo i cim pocne dudati umiri se i zaspi. No najsladja joj je kad ju sama uhvati pa cucla i licka sa svih strana onu plastiku .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •