Results 1 to 20 of 20

Thread: OKUS U USTIMA ZA VRIJEME TRUDNOĆE

inikaaaaaa's Avatar

Default OKUS U USTIMA ZA VRIJEME TRUDNOĆE

Poštovane moderatorice , ako igdje postoji ovakava tema , slobodno moju obrišiti , iako nisam našla ništa slično ..

Dakle , meni je 10-ti tjedan i imam sve jači i jači odvratan okus u ustima od kojeg mi se povraća Perem zube , jezik stoput dnevno , dijete ću potrovat žvakačama i pepermint bombonima ... ali jednostavno si nemogu pomoći.Taj je okus odvratan , neznam kako bih ga opisala , nalazi se na stražnjoj strani jezika i užasno me tjera na povračanje čim ga osjetim , odmah imam mučninu

Dali je koja od vas imala sličnih problema ?

BebaBeba's Avatar

Meni cijelu trudnoću bio odvratan metalni okus. Nis nije pomagalo. Kako sam rodila, tako je nestalo. Neznam od cega je bilo, al bilo je u najmanju ruku gadno.

(maša)'s Avatar

isti metalni okus...nekad kao da sam pojela nešto pokvareno ili nisamoprala zube neznam otkad...grozno...od toga okusa mi je bilo još više mučno a pomoći nije bilo

i u prvoj T i sad prestalo sa prvim tromjesečjem

Nice's Avatar

i ja sam imala taj odurni okus, koji je nestajao sam kada bih nešto jela (pa sam i lijepo kila natukla), no meni je prošao početkom drugog tromjesečja (ali je zato ostao divan apetit)

inikaaaaaa's Avatar

toplo se nadam da će prestat s prvim tromjesečjem ... jer ću u suprotnom ja povračat cijelu trudnoću

kao da cuclam ekser - umjesto lizalice
    hrana mi je ukusna dok ju jedem a nakon 5 minuta opet lizalica ali ekserna!
    mislim da povraćanje nema veze s tim bar ne kod mene. ja trenutno živim na bureku sa sirom.
    ali taj ekserni okus dobro pamtim i iz prve trudnoće i prestao je negdje poslije 5.mjeseca.

ja sam imala s tim problema u prva dva tjedna i sad se opet javio u 11. tjednu, ali ne mogu reći da je kao metalan nego više kao da mi mijenja okus hrane, kao da mi nešto s želucem ili zubom nije ok... ali mene ne tjera na povraćanje

inikaaaaaa's Avatar

Quote Originally Posted by NANNE
    kao da cuclam ekser - umjesto lizalice
    hrana mi je ukusna dok ju jedem a nakon 5 minuta opet lizalica ali ekserna!
    mislim da povraćanje nema veze s tim bar ne kod mene. ja trenutno živim na bureku sa sirom.
    ali taj ekserni okus dobro pamtim i iz prve trudnoće i prestao je negdje poslije 5.mjeseca.

ma da , nekaj slično .. joj nadam se da će nestat kroz tjedan dana .. a ja trenutno živim na smokiju i baš ništa mi drugo ne odgovara

Zara1's Avatar

ja sam ga imala cijelu trudnoću
    grozno, pomogle su mi naranče i žvakače
    dobra strana je to da mi ništa mi nije bilo fino pa nisam ni puno kila dobila 8)

Zara1's Avatar

i da nema veze sa povraćanjem
    mučnine su mi prestale negdje u 16. tjednu, a odvratan okus u ustima ostao

ja dobila odvratan okus sad, a u 35. tjednu sam. ko da mi je netko umro u ustima užas, no kažu da je taj odvratan okus normalan u početku. ne znam zasto je mene sada napalo

inikaaaaaa's Avatar

ajme , ovo postaje sve gore

ivana_4's Avatar

meni je sve ok, samo mi se ponekad pojavi taj kao gorak okus u ustima. u stražnjem dijelu jezika, tako da sve što pijem i pojedem, na kraju postane gorko, ali mi to nije svaki dan, nego ponekad i kao da mi se stvara više pljuvačke u ustima...

meni je neki odvratni metalni okus koji s vremenom postane kisel i onda fino bljujem, što me totalno izluđuje, jer nikako da nešto što sam pojela ostane do kraja u želucu i da se razgradi....ja se andam da će prestati poslije prvog tromjesečja jer ću popiiiii lagano

DiLala's Avatar

meni je ovo 4 trudnoća i nikad nisam osjetila taj metalni okus - nije da želim ali nekad budem znatiželjna kak je to.....
    ja nisam ni mučnine imala - uopće, valjda je to povezano.

ne ne ne prestaje još uvijek ni to ni mučnine ni riganje nit su se prištevi povukli!!!

još uvijek kuliram i brojim dane kad će prestat

RozaGroza's Avatar

Quote Originally Posted by DiLala
    meni je ovo 4 trudnoća i nikad nisam osjetila taj metalni okus - nije da želim ali nekad budem znatiželjna kak je to.....
    ja nisam ni mučnine imala - uopće, valjda je to povezano.
    U mene isto tako, moje mučnine su se javljale u obliku lagane žgaravice popodne, pa bi uvijek malo odčorila. Od povračanja ništa, a lagano sam se nadala da bude ovaj put da bar par kila skinem u tih prvih 3 mjeseca, jer sam ušla u trudnoču več ko slonica tonica

meni se ujutro sve više bljuje, jel postoji mogućnost da se taj odvratni okus i povračanje povuku...povremeno mi je problem kulirati se na poslu, a još im nisam rekla za trudnoću

zutaminuta's Avatar

Ne bih ga opisala kao metalan, ali je odvratan. Kao da mi nešto nije u redu s jezikom.

Sadie's Avatar

Meni je taj okus kiselkast s tračkom metala. Al nekak si mislim da je to jer imam žgaravicu. Neovisno o trudnoći imam hijetalnu herniju, pa mi se kiselina stalno diže u jednjak i nagriza ga.
    Najgore je što sam žedna, a sve mi je odvratno - voda, mlijeko, sokovi. Jedino mi je kola ok, al ima kofeina koji nije dobar za bebu, a i alergična sam na njega (da, alergična sam na kavu ).