..... moram na vađenje maternice zbog adenocarcinoma.....
jel netko radio tako nešto i dali je poslije vađenja bilo sve ok?
.. bojim se da ču umrijeti....![]()
![]()
..... moram na vađenje maternice zbog adenocarcinoma.....
jel netko radio tako nešto i dali je poslije vađenja bilo sve ok?
.. bojim se da ču umrijeti....![]()
![]()
Jako mi je zao sto moras ovo proci![]()
Ne znam nista o tome ali znam da sigurno neces umrijeti. Saljem ti veliki![]()
![]()
baš mi je žao što to moraš proći![]()
ne mogu ni zamisliti tvoj strah, ali sigurno će sve biti u redu.
moja svekrva je prošla to iskustvo i evo je žive i živahne u 75.oj.
moja kolegica je prošla isti zahvat. mlađa od mene.Originally Posted by ninolina32
sve prošlo super!
vjerujem da će i tebi tako.
da se razumijemo: nije bezazleno, nije bez poteškoća u početku. no gledajući nju - vjerujem da će i kod tebe sve proći ok.
![]()
![]()
![]()
ja sam dugo ležala na odjelu gdje su bile žene koje su prošle tu operaciju i sve su se brzo oporavljale - više od straha nego od operacije.
brzo se stvori ekipa za bla-bla i sve je lakše![]()
ne brini, i to prođe![]()
ma znam da če sve to proć.... al bojim se najgoreg.... da če se nešto iskomplicirati... i da ču umrijeti...
![]()
Znam 2 cure, super se oporavile i za sada je sve u najboljem redu.
Ma nemoj baš smišljati najcrnje varijante, nećeš umrijeti!![]()
![]()
Misli na one koji te čekaju doma i sigurno će ti biti lakše i sve će brže proći!
![]()
šaljem ti puno![]()
![]()
I A ti odmah u krajnost, ali prepostavljam kao ti je.
Ja sam išla na operaciju ok pa kad sam pitala doktoricu jel mogu umrjeti on a se snebivala.
Ma biti će sve ok![]()
ležala sam na ginekologiji na merkuru i sve žene koje su mi tih tjedan dana prošle kroz sobu išle su na takvu operaciju.Originally Posted by ninolina32
sa svima je sve bilo u redu. vrlo brzo su se oporavljale. narano neko početno privikavanje na situaciju je bilo potrebno.
što se tiče tvog straha da ćeš umrijeti- potpuno te razumijem.
ja se ne odlučujem na puno benigniji zahvat, jer me strah da će mi se nešto dogoditi.
ali moraš to obaviti i nikako ti ne pomaže negativno razmišljanje. moraš razmišljati pozitivno, jednostavno moraš.
drš se!
znam i ja nekoliko slucajeva koji su prosli istu stvar i sve je zavrsilo u najboljem redu.
razumijem da te strah, probaj podijeliti s nekim taj strah i pricati o njemu mozda ce ti biti lakse. i isplaci se ako moras.
sretno!
Za početak.
Naravo da je te strah. Nakon ovakve dijagnoze svakakve misli motaju se čovjeku po glavi. Popričaj sa nekim isplači se i kreni u boj u kojem ćeš ti biti pobjednik. Sretno!![]()
Mojoj mami su izvadili i maternicu i jajnike u 42. god. sve je prošlo ok..
jedino me ljuti što joj nitko nije našao odgovarajuću zamjensku hormonsku terapiju (za jajnke) ..pa ima malo problema s preuranjenim klimakterijem..
Bude sve ok..![]()
Drži se i razmišljaj pozitivno, moraš nekako skrenut pažnju sa tih crnih misli![]()
Ninolina, puno vibri da sve prodje brzo i dobro i da sve ostane iz tebe kao jedan ruzan san![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
nijedna operacija nije bezazlena ali nemoj razmisljati tako crno, bit ce sve u redu![]()
i ja virkam, je li imaš ugovoren termin za operaciju ? neće se ništa zakomplicirati, bit će sve dobro, mislimo na tebe i držimo ti fige, čitav je život pred tobomOriginally Posted by tajchi73
![]()
Žene žive kako moraju. Ti, na sreću ili nažalost, imaš vremena psihički se pripremiti. Jedna je moja prijateljica morala proći istu operaciju dan nakon poroda zbog komplikacija na porodu svog drugog djeteta, a ima tek 30 godina. Bilo je hitno i nije stigla razmišljati niti odlučivati. Sad nakon pola godine nikakvih tegoba nema, normalno funkcionira i ima normalne odnose s mužem. Gledaj to ovako: sama operacije nije opasna po život, a riješit ćeš se smrtne opasnosti. Drugo je nebitno. I dalje ćeš biti potpuna žena, sa željama i svim mogućnostima, toga se ne boj, jedino nećeš moći rađati.
Evo, moja sveki je prije 10 dana prošla istu operaciju.
Jučer je puštena iz bolnice, danas već kuha ručak.![]()
Naravno da nijedna operacija nije bezazlena. Ova je posebno traumatična za svaku ženu koja to prolazi.
Ali pokušaj zaustaviti tu bujicu negativnih misli.
Okupiraj se nečime što voliš.
Nemoj biti sama.
Vjerujem da će sve biti u redu.![]()
evo još malo primjera.
moja baka i to prije 40 godina kad je medicina bila daleko nazadnija nego danas. evo je još je živa bakica 86 godina![]()
![]()
moja jedna prijateljica prije desetak godina, sad joj je 40. super zdravlja i odličnog sexulanog života![]()
drži se, biti će sve super![]()
... evo još jednog primjera....
dok sam ležala u bolnici doša je jedna mlađa žena radi vađenja maternice. Isti problem kao i kod tebe.
Srele smo se nakon mjesec i pol dana. Šetala je gradom sa osmjehom na licu. Nije još smjela dizati teško ali kod kuće je imala bebu od 6 mjeseci pa je ipak oko nje dosta toga sama radila....
Sve je prošlo OK.
... kolegica sa posla prije cca 5 godina morala je na istu operaciju...
Žena danas super izgleda, sretna i vesela ... i da ponovno se udala i kako kaže sex kao u mladosti...
Drži se!!!! Sretno!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što brži oporavak.![]()
Naravno da ces ziveti,
navijamo za tebe i javi nam kako si
evo da se javim....
u utorak sam došla kuči nakon grooooznih 12 dana u bolnici...
operacija je prošla dobro- odstranili su mi maternicu sa limfnim čvorovima (naime, prije operacije sam bila na magnetskoj rezonanci i pregled je pokazao da se jedan mali dio karcinoma "uvukao" u limf čvor- 11 mm.... sve ostalo je bilo ok tj čisto...)
oporavljam se pomalo... mirujem... ležim.... ali ubija me neizvjesnost dok ne dođu definitvni nalazi iako su doktori optimistični i kažu da nebi trebalo biti problema baš zbog magnetske a i nekakvog nalaza koji se dobije još za vrijeme operacije i koji je isto pokazao da je sve u redu kad su odstranili taj zahvačeni dio
....sad sam u iščekivanju pa da konačno zatvorim tu "ružnu stranicu svog života" i krenem dalje bez grča u želucu....![]()
ninolina ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nalazi budu savršeni![]()
![]()
Da sve bude dobro! I da blagdane provedeš s lijepim mislima, zdrava i sretna!
ninolina tako mi je drago što je sve dobro prošlo, nalazi će sigurno biti dobri, oni to već otprilike vide kad operiraju po izgledu i pH tkiva ili nešto sl.; znam kad su mog svekra operirali, odmah su nam rekli da su po tkivu vidjeli da nije ok i poslije je nalaz to potvrdio; zato vjerujem da je kod tebe sve dobro, odmaraj se i uživaj sa svojom obitelji
![]()
drago mi je da je sve prošlo dobro![]()
a za nalaz šaljem ~~~~~~~~~ i vjerujem da će biti super.
ninolina drž se i sve dobre želje ti šaljem... glava je najvažnija znam da je lako reći ali tako je
evo me.... stigli nalazi...
I DOBRIIIIIIIIIIII SUUUUUUUUUUU!!!!!!!!! :D :D :D
karcinom je izoliran tj odstranjen i nema potrebe za nikakvim dodatnim terapijama jer je sve ok i rubovi su čisti, što je najbitnije![]()
zatvaram tu tešku stranicu života i krečem dalje..... najljepši poklon ikad....![]()
:D![]()
![]()