Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: povuci- potegni- pusti... što mu je?

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno povuci- potegni- pusti... što mu je?

u zadnja 2 dana tin se ponaša čudno dok doji. ako je sisa puna tj ako je jede po prvi put, problema nema. no ako je nudim po drugi put (nudim istu unutar 2-3 sata ako imam dojam da ju nije ispraznio) zna se desiti da radi ovo: povuče, potegne, ispusti je pa ponovo uzme, povuče, potegene i tako dok ne krene LD. kad krene lijepo sisa, čim stane, ili prestane sisati ili opet radi isto.
    kad mu ponudim drugu zna se dogoditi isto.
    u čemu je štos?
    samo da naglasim za kraj da se ovo događa uvijek i jedino u popodnevnim satima dok zajedno spavamo.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I nama se isto događala, ali obično oko skoka u razvoju, tj. kad bi navlačila mlijeko i nije bilo vezano za doba dana, tj. moglo se dogoditi u bilo koje vrijeme, ako me sjećanje dobro služi.

Tad sam znala raditi kompresije na dojku na koju je dojila, ali nije bilo razlike pa sam prestla

Kasnije samo od sebe stalo.
    Meni je uvijek izgledalo kao da ne bi dobro uhvatila bradavicu pa ju je razvlačila i natezala kako bi je dobro namjestila. Inače sam imala na jednoj uvučenu, a na drugoj djelomično uvučenu bradavicu koje su i sad malešne, ali vanka.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I moja T. to radi kod drugog podoja na istu stranu. Mislim da kod prvog podoja ima više mlijeka pa samo guta. A kod sljedećeg bi se trebalo malo potruditi pa ona čeka LD. Pa kad tok stane, onda čeka sljedeći No, kako baš vidim da nakon toga ponovno guta, ne uzrujavam se.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    I moja T. to radi kod drugog podoja na istu stranu. Mislim da kod prvog podoja ima više mlijeka pa samo guta. A kod sljedećeg bi se trebalo malo potruditi pa ona čeka LD. Pa kad tok stane, onda čeka sljedeći No, kako baš vidim da nakon toga ponovno guta, ne uzrujavam se.
    x

ako to traje i traje ja ponudim drugu.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja isto znam ponudit drugu no strah me da ne dođe tako do masnog. vidim da to je ono na št sam sumnjala a to je da je lijen nakon što LD prođe.
    ni meni kompresije nisu pomogle kod ovog

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mene isto bilo strah, no vidim boju kakice i dobiva na težini pa sam se opustila.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i nama se događa isto, ali uz savjete s foruma prestala sam se uzbuđivati zbog toga, slijedim intuiciju i njegove znakove, ako treba ponudim drugu......rezultat: lijepo smo se zbuckali a cice se pune i pune i pune.... :D
    samo se opusti, hrani bebu k<ad god želi(a i kad joj je samo do maženja ), ne brini tko će,kako i kada obaviti ono što si mislila da moraš ti i sve će biti ok

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kakica je danas bila zelena. ali mislim da je to zato što nije kakao nekoliko dana. uskoro punimo 5 mj i imamo preko8 kg, tako da je zasad išlo dobro, no strah me da sad kad sam se opustila...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ima jedan tekst na portalu o tome.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

je li bila onako trava zelena?

ja sam se isto uspaničarila kada sam vidjela jednu green grass stolicu, no nakon toga su bile ok boje. pa sam naučila više se ne nervirati na prvu.

u takvim situacijama prebrojim mokre pelene, pogledam bebačicino psiho-fiz stanje i odahnem.

nadam se da je i kod vas tako.

ne muči se, vjerojatno ako nešto još doji na šeširiće možda dovodiš i njih u pitanje... ja mislim da sam znala izluditi sos telefon sa svojim 'jednadžbama' em zelena stolica, em šeširići, pa nekad bez, pa se nervira, pa ovo, pa ono, pa prestala kakati, a maknuli šeširiće i sl.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

grom- hvala na tekstu- nicanje zubića- kako mi to nije palo na pamet!?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i moja bebica to radi, većinom poslijepodne, kad su dojke nekako praznije, i u nedoumici sam oko slijedećeg: ona recimo sisa neko vrijeme i onda to nervozno povuci potegni, ako ju stavim na drugu siku, prestane, no nakon nekog vremena sisanja to radi i na drugoj pa ju ja pustim tako malo da se bori na prvoj siki vidim da nakon nekog vremena opet lijepo sisa bez da smo mijenjali siku, nakon druge nervoze (do koje rijetko kad dođe) mijenjamo siku, mene muči da li to dobro radim, tj. kad joj trebam ponudit drugu dojku, kako da po dojci zaključim je li posisala masno mlijeko? inače stolice su joj uvijek zlatno žute i lijepo napreduje, no ne znam je li to u redu i normalno da se tako pronervozi u pola sisanja?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

povuci, potegni, pljuni - to radi i ela zadnjih dana.
    uopće to nisam povezala s praznim dojkama, nego mislim da joj se počeo buditi interes za okolinu. sisala bi, ali bi i gledala/slušala što se događa.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin je to sad počeo raditi i preko dana tj češće. kaka svakih par dana.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam odlucila da je kod dojenja sve normalno, sve dok dijete lijepo napreduje- zadovoljno, piski i kaka (mada je bilo razdoblja kad i po 10 dana nije kakala, ali kod dojene djece- to je normalno .)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Ja sam odlucila da je kod dojenja sve normalno, sve dok dijete lijepo napreduje- zadovoljno, piski i kaka (mada je bilo razdoblja kad i po 10 dana nije kakala, ali kod dojene djece- to je normalno .)
    složila bih se, ja sam se strašno brinula oko raznih stvari u vezi dojenja (npr. bebica nije držala usnice prema van dok je sisala, što je sama izmijenila čim je navršila tri tjedna i slične stvari), onda sam poludila od brige, zaključila da ne moram diplomirat dojenje da bi ju dojila, da je možda dovoljna velika želja i volja i jednostavno sam se opustila i tad je sve postalo lakše i počela sam uživat u dojenju
    ako beba lijepo kaka i raste, zašto da se ja živciram oko svake sitnice koju pročitam umjesto da uživam, dobro je informirati se, ali i previše informacija može škoditi, barem je meni tako bilo

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa
    kako da po dojci zaključim je li posisala masno mlijeko?
    Ne po dojci. Po načinu sisanja vidiš da li siše aktivno (pauze na bradi koje upućuju na gutanje) a ako se unervozi kad tok mlijeka oslabi, uvijek možeš pripomoći sa kompresijama kako bi izbjegla prerano prebacivanje na drugu stranu.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa
    kako da po dojci zaključim je li posisala masno mlijeko?
    Ne po dojci. Po načinu sisanja vidiš da li siše aktivno (pauze na bradi koje upućuju na gutanje) a ako se unervozi kad tok mlijeka oslabi, uvijek možeš pripomoći sa kompresijama kako bi izbjegla prerano prebacivanje na drugu stranu.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

probala sam s kompresijama, ali nažalost on na njih ne reagira. tj čim ld stane on pusti dojku, radim kompresije ali nije pomagalo.
    zasad nisam puno zabrinuta ali bliži nam se pregled. morali smo se 4 mj svaki tjedan vagati pa se nadam da nećemo sad morati opet.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ajde virni ovaj tekst te ove i ove filmiće da vidiš da li radiš dobro.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala na linkovima, pokušat ću.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

iz filmića sam skužila da sam prekratko držala dok sam radila kompresije.
    probala sam maloprije. pomoglo je. bio je malo duže na dojci i sisao je duže, oko minut duže. :D

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Onda malo zamakneš ruke da zahvatiš i druge kanaliće pa ponoviš.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

malo mi je teže jer dojim s šeširićima pa i njih moram držati ali definitivno je bolje. nadam se da će tako i nastavit

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uf. Šta ne ide bez?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i mene na ovoj temi. Nama je bolje sto se tice cicanja (vidim da je i grom tu, ona zna NASU PRICU). Sada cicamo jednu cicu po podoju. Zadnja 3 dana ona cica cca 15ak min aktivnog cicanja ali ne odjednom, znaci uz pauze za presvlacenje, podrigivanje, malo gustanja zvacuci cicu i sl. Sve ukupno budemo po 40ak min koji puta i malo vise. Ona bude zadovoljna i koji puta zaspi na cici a koji puta nesto kasnije i zna spavati po 1-2, i jednu dnevnu turu od 2.5 sata. Isto kada cica kada se vec malo cika isprazni onda uspori i najcesce ceka LD i nakon njega malo nastavi.

E sada pitanje je da li da joj nudim drugu cicu nakon ove prve ili to hranjnje na jednu cicu po podoju sljaka na duze staze?

btw svoje drugo dvoje sam uvijek hranila na obje tako da mi je ovo novitet.
    Thanx

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako vidiš da joj je dosta (a po ovom što si napisala meni se čini da je tako), nema potrebe. Ovako fino dođe do zadnjeg mlijeka. Btw, moja T jede svakih 1,5 h pa je po dva podoja na jednoj strani.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Thanx. I ja sam mislila da joj je dosta, ali ono nikad se ne zna. Ona meni jos uvijek ima stolicu boje limete(one svjetle) vise nego zutu. Zuta bude mozda jednom dnevno ako. Znam da kazu da su te stolice ok, jer ima i zrnaca igustoca je normalna kao sto bude u normalnoj zutoj, i obicno zapravo bude jako svjetlo zelena i baca na zuckasto, tako da ne znam da li ona dobiva dovoljno tog masnog mlijekeca.
    Kako kakaju vase bebe?(znam da nije tema ali onako usput ako se kome da odg)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

E sada sam se sjetila da nisam pitala koliko dugo vam traju podoji?
    tj. koliko dugo vam beba aktivno sise a koliko gusta grickajuci i sisuci bez gutanja?

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nažalost bez šeširića nikako...
    otkako radim kompresije kako treba kaka svaki dan. ne vidim koliko jer ga mm ujutro presvlači ali super

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj nevenera prvotno napisa
    nažalost bez šeširića nikako...
    otkako radim kompresije kako treba kaka svaki dan.
    :D
    A jesi probala ponuditi bez šeširića npr ujutro (tad uvijek mlijeka ima najviše) nakon što se malo zasiti. Čisto da se privikava.

kunda
    Ne opterećuj se izgledom stolice. To ionako nije neki pokazatelj. Pričekaj da vidiš kako napreduje, pa, ako neće biti zadovoljavajuće, možeš razmisliti da u sljedećem podoju prvo ponudiš prethodnu stranu, (točnije istu stranu 2x) ali za sad ja, na tvom mjestu ne bih mijenjala sistem.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma moj to radi najčešće kad mu ne paše položaj.
    npr. kad ga držim u naručju, gledam tv i on cica.... neće baš..jedino ako je ful umoran pa hoće cicu ko utjehu onda je samo stavi u usta i zaspe.

inače ga moram dojiti u ležećem položaju da bi se baš onako pošteno nadojio.

tu i tamo me zafrkava i u ležećem položaju ali jako rijetko i to obično kad mi je cica "mlohava" odnosno kad ju podoji maksimalno pa mu valjda slabo curi.

ponekad i reži na cici. neke čudne zvukove proizvodi a neće da pusti cicu

mislim da je to sve normalno.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kad dojim uvijek mu ponudim prvo bez, nekad posisa skroz bez, a nekad urla ako nema šeširića. još se trudimo da ih maknemo...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Super da bar ponekad hoće bez njih. Možda ih sad uz kompreresije bude lakše ukloniti.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nadam se

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga nevenera znam kako je to dojenje sa sesiricima. Ja sam svoju drugu trudnocu zavrsila na carskom i prvih dana mi je bilo koma se namjestiti u bilo koji polozaj za dojenje pa su mi bradavice nastradale i pocela sam koristiti sesirice kao dok mi prode ali poslije malena vise nije htjela bez sesirica. I tako je to islo 6 mjeseci (uspjesno smo mi dojili ali to steriliziranje i sve peripetije...) dok jedan dan nisam malenu prije dojenja pogledala i vise sva luda od njenog placa kada nemam sesiric rekla ?ako sada ne uzmes cicu bez tog glupog sesira necu ti je vise nikada dati?. Zvuci grdo, no malena me u cudu pogledala ja sam ju stavila na cicu i od tada vise nikada nismo koristili sesiric i dojili smo do 2.5 god. Malena ima 4.5 god sada i kada se rodila sekica sjetila se svega i pitala da bi i ona malo probala maminu cicu . A sunceko moje I kada smo maknuli sesirice prihvatila je dudu za uspavljivanje (prije toga nije uopce htjela a nikada nije spavala mozda po 15ak min u komadu).
    Bas me sada ovo tvoje podsjetilo na te dane pa reko da samo malo napisem svoju pricicu.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

joj da je meni tako...

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da javim da s 5,5 mj tin ima 8600 i 72,5 cm (rođen s 2980, 49 cm). dobio je ovaj mjesec 750 g. :D

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i moj je imao različite faze. baš mi je nekako drago kad vidim da i vaši to rade. neku večer moj isto jede i ljuti se čupa, kaže muž pa daj mu drugu i stvarno dalje je lijepo nastavio papati i zaspao

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

što je LD

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

"let-down"
    refleks otpuštanja mlijeka

reguliran hormonom oksitocinom,
    u pravilu, dojilja ga osjeti nekoliko trenutaka nakon početka podoja kao trnce, osjećaj topline, laganu bol u dojci. mlijeko naglo krene, nekad i išprica, često i na drugoj dojci.

ometa ga stres, tuga, bol, strah.....

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nevenera :D

Što se LD tiče, ja ga nikad osjetila nisam...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •