u koju sjedalicu?
dakle mja mala susjeda ima 2,5 godina i 20kg
nije visoka nego siroka
u koju sjedalicu?
dakle mja mala susjeda ima 2,5 godina i 20kg
nije visoka nego siroka
Skupinu I (9-18 kg) je prerasla kilažom tako da mora u booster s naslonom.
da al ima samo 2,5 odine i pojas joj onda reze vrat
mi smo u busteru sa naslonom, i to od pune dvije godine
tad je imala metar visine i 20kg
mi imamo chicco (ne zanm tačno koji model)
na naslonu za glavu ima "štipaljka" za koju se zakači pojas, i onda ide kako valja, kao pojas na odraslima (ne reže vrat)
koj model i jel dosta siroka?
kad se budemo vozili sa bakom pogledaću, mi nemamo auto (al' zato uredno imamo sjedalicu)
mislim da je dovoljno široka, ako baš hoćeš, izmjeriću
Naslon boostera mora biti na najnižoj razini, neka isprobaju više i sigurno će naći odgovrajući. I moj sin je u boosteru od 2,5 godine i sigurna sam da mu pojas nije išao preko vrata.
meni je to takkad tako malo dijete se mora vezat pojasom od auta
moj ima 3 godine i mrzim kad je u busteru
nek me niko krivo ne shvati jednostavno mislim da je ovaj u 5 tocaka puno puno sigurniji
Ovdje sad nisu bitne godine, već kg. Ima kilažu koju pojas vozila može zadržati.ja_mama prvotno napisa
I onda kad se prebacite u booster, slijedi tečaj:
-ne diraj pojas
-ne provlači se ispod pojasa
-ne naginji se izvan sjedalice
-ne otkopčavaj kopču
-NE DIRAAAAJ!
UFFFF!
hi hi nama je danas doso stricek policajac i objasnio da se nesmije otkopcavat
gledo ga je ko Boga
i moj je u boosteru od 2 godine, al on je jedinicu prerastao visinom.
pojas nam je bio okej, nije dirao vrat, kidfix.
Načelno, sistem vezanja u 5 točaka je sigurniji. Međutim, kada dijete premaši kilažu od 18 kg pojasevi sjedalice više nisu dovoljno jaki da zadrže masu koju dijete ima u slučaju sudara.nek me niko krivo ne shvati jednostavno mislim da je ovaj u 5 tocaka puno puno sigurniji
Za dijete veće kilaže to više nije sigurnija opcija, nije više uopće sigurna.
Tako je kako je.
Na dati djetetu da previše jede.![]()
I mi imamo sličan problem. Dvogodišnjaka od skoro 19 kg. Kakva su vam iskustva, koje su sjedalice najkomotnije?
na ovom topicu: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?p=2022222 smo ustanovili da je roemer kid plus namijenjena punašnijoj djeci.![]()
Hvala puno! Ne stigoh sve pročeprkati.
a zasto se niko nije sjetio napravit vece sjedalice s vecom kilazom u 5 tocaka
:?
Sjetili su se ali ne u Europi već u Sjevernoj Americi (valjda zato jer ih je dosta krupnih hihihihihi )ja_mama prvotno napisa
i tak ja njoj kazem za as a ona
da vise nece kupovat, da je to bacanje novca......
e sad dal ima ko jeftino za prodat il poklonit pa da joj ja uzmem(nisam ni ja bas pri novcu), jel se meni dize kosa na glavi od takvih izjava
imala sam jos jednu takvu prijateljicu i napokon je nagovorila da uzme sjedalica nakon cca 1mj imala saobracajku, frajer ju je divljacki pokupio i kaz da mala nije bila u as da bi izletila kroz sajbu sigurno(da samo znate kak mi je bilo drago sto sam mozda spasila jedan mali zivot)
Svi misle ma kaj će im to dok se zlo ne desi onda je kasno.ja_mama prvotno napisa
Što se tiće toga mi smo isto od nekih 2,5godine u busteru sa naslonom i nismo imali problema sa rezanjem vrata.
Je rnaslon ima štipalicu kroz koju ide pojas i on ga fiksira tako da ne ide na vrat i nije bilo problema.
Nedavno smo uzeli i samo booster kad idemo sa dedom i bakom ili tetom da ne prebacujemo sjedalicu.
I moram priznati da mi je 10 puta bolji ovaj sa naslonom jednom je zaspao u ovom obično i to je bilo koma ali sva sreča na kratko.
Imam jednu nedoumicu!!!!! Imam autosjedalicu od Nania za djecu od 0-18kg i Romer od 15 do 36 kg. Sin ima 2.g. i 18 Kg. U koju autosjedalicu da ga stavljam?????
Hvala na odgovoru.....buni me to što u uputstvima piše da je za od 4 do 12. god!vještičica prvotno napisa
to je zato jer tipicno dijete dostigne 18 kg s cetiri godinedjerma18 prvotno napisa
![]()