Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: dete se zacenilo od placa

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno dete se zacenilo od placa

Jos sam u soku. Mali je danas plakao od 3 popodne. Nikako se nije mogao smiriti ili uspavati. Uspavam ga ali samo na kratko ali se odmah probudi. Niste nije moglo pomoci ni cika samo kada bi ga nosila po sobi bi se smirio i tako do sada. Neznam dali ga nesto boli nekako ne verujem da su grcevi jer obicno kada ima grceve drugcije reagira. E sad malopre je odjedamput toliko poceo jako da place, ceo je bio crven ko krv i skroz se od placa ukocio. Ja sam ga u ruke drzala i posle nekoliko sekunda se vratio u normalu. Jako sam uplasena sta mu se to desilo i dali tako nesto moze da ostavi neke posledice.Prizor je bio stravican. Posle toga je ubrzo zaspao ali evo cujem ga da se probudio opet.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam koliko ti je star mali, ali pošto spominješ grčeve pretpostavljam da je jako mali.
    Ja mojoj nisam nikada uspjela prepoznati plač od grčeva. Svaki put drukčije. Ne sjećam se da se baš ukočila, ali onako ukrutila i došla sva crvena pa i bez zraka na kratko, to da, to je radila i ja sam isto bila luda i očajna i uplašena i nisam znala šta raditi.
    Ja sam si jedino govorila da ako je nošenjem ili cicom ili drmusanjem uspjevam smiriti ne bi trebalo biti nešto strašno za nju.
    Jedino što sam čula o muškoj djeci koja dobiju bruh od prejakog plača, ali iskreno to sam samo načula a ne znam ni jednu mamu muške bebe koja je to iskusila. Valjda će se javiti netko pametniji od mene.
    U svakom slučaju probaj biti mirna koliko možeš (nije lako znam) i vidi što možeš uraditi da ga smiriš. Ja ti šaljem jedan veliki jer znam kako ti je a žao mi je jer ti ustvari ne mogu puno pomoći.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala achan, meni se cini da se mali ukocio i pocrveneo od momentalnog jakog placa a ne od grca, pa me to uplasilo jako ima 7 tjedna

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne brini,ako plač traje duže od 10 minuta (takav jaki da se beba grči) onda je malo zabrinjavajuče, ali obzirom da se smirio brzo ili kad ga nosiš onda su to grčevi. moja V. je imala jedan napad grčeva koji je došao jako naglo i plakala je neutješno s crvenim ličekom i grčem tijela. Niš nije pomagalo , pjevanje, nosanje , cica dok ju nisam primila onak na trbuščić , glava prema gore nogice dole (otprilike 45 stupnjeva) i pritisak mojom podlakticom na trbuščić i prestala u sekundi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma njemu je taj zgrcen prizor trajao samo 2 ili 3 sec ali je to strasno videti. On ima svaki dan grceve i zna da pocrveni i da se ukoci ali ovo mi je izgledalo nekako drugo. Citam nesto na nternetu o frasu ,mada on nije imao temperaturu a i nije izgubio svest kako opisuju simptome frasa ali sam strasno preplasena i cim malo zakmeci ja umirem od straha

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma sigurno je od grča, mish mali...Mogu misliti kako si se prepala.
    Pokušaj napraviti ovo je sandra navela, ako se ponovi.

I ako dojiti, pogledaj ovdje: http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=60357
    Pisale smo o čaju koji mama pije i može bebici pomoći i ublažiti grčeve.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mogu mislit kako si se prepala. vjerojatno jest od grčeva. ako se smiri nosanjem onda nema što drugo bit. da ga nešto boli vjerujem da bi duže trajalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •