Al mi dođe i da prestanem dojiti jer vidim da je to i njena potreba (hrana, utjeha, desert) a i u zadnje vrijeme maženje, igračka, zezancija.
Što mi vi možete savjetovati. Znači kako ju početi odvikavati, mislim da neću imati grižnju savjesti osim što je Lara alergična na km a na mliječne proizvode pa koje bi joj u tome slučaju mlijeko ponudila?
Mislim, stalno se dvoumim, a na pitanje pedijatrice odgovorila mi je da sama odlučim, ali ne mogu jer nisam odlučna u svezi toga jer sam meka srca, samo to me muči.
A dojenje do 2-e Larine godine je ziher.
Pomoć
Ako je dojenje do Larine 2.godine ziher, zasto se sada zamaras sa prestajanjem? Imate jos punih 5 mjeseci do 2. rodjendana, uzivajte!

Dojenje je sigurno njezina potreba, i hrana i utjeha i mazenje, i sredstvo za smirenje, i za uspavljivanje, i zabava kad ne zna sto bi
ono joj puno znaci, jer inace ne bi trazila, i to je potpuno normalno, prirodno i ocekivano

Sto se tice buduceg pronalaska posla, to ne mora biti razlog za prestanak dojenja, sto ti mogu posvjedociti i mnoge mame koje su nastavile jos dugo dojiti, nakon sto su se npr. sa godinu dana djeteta vratile na posao.
Kad ces biti odvojena 8 ili koliko vec sati od djeteta, u tom periodu jednostavno necete dojiti, vec onda kad budete zajedno (prije posla, poslije posla, po noci, vikendima....)

Kako ju poceti odvikavati? prije svega mislim da bi trebala odluciti da li zelis prestati dojiti ili ne... jer ako nisi sigurna, dijete ce itekako osjetiti tvoje kolebanje, nesigurnost, reakcija ce sigurno biti burna (bit ce burna i ako cvrsto odlucis, ali ce prestanak dojenja dijete brze i lakse prihvatiti...)
"ne dam, pa ipak na kraju dam" je lose (ako si odlucila uskratiti dojku), jer dijete shvaca da ce na kraju, nakon protesta, placa, urlanja... ipak dobiti ciku koju toliko zeli. onda bolje odmah dati i ustedjeti i sebi i djetetu frustraciju.