Jutros smo suprug i ja malecku odveli u vrtic nakon sto je dva tjedna bila kod kuce zbog bolesti (vodene kozice i grdi kasalj). Kod izlaska iz vrtica smo se pozdravili s tatom koji je doveo svojeg sincica s crvenim ocima, smrkavim nosom i kasljom, kaze tata: 'pa nije nesto spavao zato su mu oci crvene ...' Tuljane muski pa naravno da ti dijete nije spavalo jer je bolesno (ovo nije prvi puta da je isti tata dovodi bolesno dijete u vrtic - u proslom slucaju je mali imao vodene kozice!).
Nazvala sam ravnateljicu vrtica da pitam zasto se bolesna djeca primaju u vrtic i ona je rekla da je vrticko osoblje tu nemocno jer je gore navedeno dijete prosli tjedan bilo kod pedijatra i ima potvrdu da je 'zdravo'. Ponudila je da sazove roditeljski sastanak u kojem ce se roditelji moci izjasniti o svojem stavu kako postupati s bolesnom djecom. Ajde barem nesto!
Vrlo dobro znam da svi mi radimo i da nam nastane kolaps kada se dijete razboli medjutim smatram pod 1.) da je neodgovorno kao roditelj voditi vlastito bolesno dijete u vrtic jer eto ne da mi se organizirati cuvanje, 2.) neodgovorno prema drugoj djeci jer ce se zaraziti.
Sto mi kao roditelji mozeno uciniti da se minimalizira dovodjenje bolesne djece u kolektiv i dali postoji pravilnik na kojeg se mogu pozvati.
Ljuta sam kao pas i spremna za borbu![]()