Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 295

Tema: Dovodjenje bolesne djece u vrtic - utjecaj roditelja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Yes, ali onda to znači da dijete ne može ići u vrtić.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja najdraža tema :D

ja sam jedna od onih osjetljivih roditelja koja ne podnosi dovođenje bolesne djece u vrtić, jer moje dijete opako reagira na isto.
    na žalost niti mi roditelji, a niti vrtić tu ne može ništa pa dok neki roditelji govore kako im djeci nije ništa, moj ide iz laringitisa u bronhitis i upalu pluća.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kod nas je isto tako kao kod vas. Zato i nije išla u vrtić do pete godine, asocijalna je i ne priča sa djecom. Ali ja uopće ne vidim tome rješenja jer se po vrtićima non stop vrte viroze.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ninči, svega ima u Božjoj bašti

sva sreća naša grupica u vrtiću-Marinova, mislim, ima uglavnom savjesne roditelje. I tete su super, kad primjete da dijete nije za vrtić-itekako upozore roditelje..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Pa kod nas je isto tako kao kod vas. Zato i nije išla u vrtić do pete godine, asocijalna je i ne priča sa djecom. Ali ja uopće ne vidim tome rješenja jer se po vrtićima non stop vrte viroze.
    mi na žalost nemamo drugo rješenjeg osim vrtića, sada nas spašava jedino pulmicort (trenutno naš najbolji prijatelj).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Yes, ali onda to znači da dijete ne može ići u vrtić.
    Naravno, meni i tebi, ali ne svim roditeljima Čim se piše da ima roditelja koji i takvu djecu odvedu u vrtić

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Ninči, svega ima u Božjoj bašti
    To ti o korovu?
    Ma lako nam se zezati, ali žalosno je da roditelji djece koja idu u vrtić moraju non-stop strepiti hoće li i kad nešta pokupiti. Dok s druge strane, neki roditelji ne mare ni za svoju, a kamoli za tuđu djecu

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako djetetu curi prozirno i vodeno iz nosa, a nema nekih drugih simptoma, može ići u vrtić.
    Ako iz nosića curi gusto, žuto-zeleno, tada je to bakterija i dijete treba ići na bris i piti antibiotik, te nikako nije za vrtić!!
    100 puta čula od pedijatra

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što kaže pedijatar, zašto mu curi iz nosa?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    Ako djetetu curi prozirno i vodeno iz nosa, a nema nekih drugih simptoma, može ići u vrtić.
    eto vidiš ovo je naš najveći neprijatelj. ja bih bez problema mijenjala prozirnu vodicu za zelene šmrkljice kod svog djeteta.
    prozirna vodica nama znači teško disanje i trčanje na hitnu pa onda visoke doze kortikosteroida, antibiotik je mačji kašalj za to.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Apri, kad budem imala fibru,
    bježat ću se tebe i Ancice, da ne bi na biciklu završila
    samo ti bježi, ali je Orka drugi dan bila "čio čips", ko rukom odnešeno.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo da se i ja uključim....
    1. iz profesionalnog stava savjetujem svim majkama da ne dozvole nikakvu veću fizičku aktivnost maloj ni većoj djeci, i mladima sa temperaturom pa i kad znate da je samo viroza jer to može vrlo loše završiti - tj. sa upalom srčanog mišića!!! koji je vrlo ozbiljno stanje, a najgore da često i neizlječivo, i nažalost u porastu!! Dakle s temperaturom u krevet ili sjedeće aktivnosti, ne tjelesni odgoj, ne treninzi i sl !!!
    2. Ako vam dijete ide u jaslice ili vrtić bilo bi preporučljivo da provodite neke mjere koje će vam bitno smanjti učestalost viroznih poboljevanja od šmrkavih noseva do ostalog (ovisno o imunitetu). Dakle čim dijete dođe doma operite ruke i lice u razređenoj otopini dezificijensa, nos i usta idobro isperite fiziološkom otopinom (npr. 3x u svaku nosnicu), na usta može čaj, prirodna limunada. Zašto je to važno? Zato jer virusi kad stignu na sluznice nosa, očiju, usta tamo neko vrijeme tinjaju dok se ne razbuktaju, a ako ste ih na vrijeme uklonili ne uspiju izazvati upalu, a novi opet trebaju neko vrijeme, i tako u krug samo tinjaju....
    Ne mislim da je moguće sve izbjeći ali pokušajte sigurno će biti rezultata. Idealno bi bilo da tete u vrtiću mogu to isto ali nerealno je to očekivati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    Sad mi reci, jučer si ga vidjela:
    Da li ti je izgledao bolesno?
    Koliko mu je curio nos? Kakav iscjedak je imao?
    Evo kad je več pitanje postavljeno, mogu i odgovoriti. Uz napomenu, da niti sam doktor, niti sam vidovita i to je jedan od razloga zašto se ne družimo s šmrkavom djecom, jer ja ne mogu znati što je djetetu, a što nije.
    Da li je izgledao bolesno?
    Nemam pojma. Več sam rekla da se slažem s apricot, da djeca kojoj cure šmrklji nisu nužno bolesna, ali smatram da nisu za druženje s drugom djecom. Ne znam kako izgleda kad je bolestan, a kad je zdrav, imao je npr. zažarene obraze.
    Koliko mu je curio nos?
    Koliko sam ja bila s njim, a bila sam kratko, cijelo vrijeme. To je vrijeme dok smo bili vani, ok, rekla si da mu samo vani curi.
    Kakav iscjedak?
    Po meni mliječno - žuti, jer je za mene proziran iscjedak, onaj koji je doslovno rijedak i proziran kao voda.
    Ovu sve su moji subjektivni dojmovi, dakle, ostavljam mogućnost i da pretjerujem i da bi netko drugi totalno drugačije opisao istu situaciju, ali zato iz navedenih razloga iste situacije nastojim izbječi.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Potpisujem Tashunicu! Rađe zelene nego prozirne šmrklje... jer od tih prozirnih moja M završi na Ventolinu jer joj je okidač za astmu obična i najslabija virozica... pa čak i ona bez ikakve temperature...
    A njen najbolji prijatelj iz vrtića ide u vrtić i bolestan i pod temperaturom... a mama mu šibne lupocet prije vrtića i to ga drži bez temp. dok ne dođe po njega i još mi to kaže :shock: . Pa lakše bi mi bilo da ne znam. A inače radi u zdravstvu, i još komentira kako teta niš ne skuži jer je on dobre volje i ne vidi se da ima temp.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A možda se varam, ali meni se čini da vi ni ne očekujete više da vam dijete nije šmrkavo. Ono-totalno ste se pomirili s tim i mislite da ne može biti drugačije. Da je tako, onda bi sva baš djeca cijelu jesen i zimu bila šmrkava. A nisu sva djeca šmrkava cijelo to razdoblje. I kako uopće očekivati da će djetetu to šmrkanje prestati ako ga se ne ostavi kod kuće dok ne prestane? Ovako kako je netko već napisao-samo idu iz viroze u virozu. Mislim da to ni za to bolesno djete nije baš najbolje.

Inače, ne shvaćam roditelje koji bolesnu djecu (s temperaturom, povraćanjem i slično) vode u vrtić ili školu. Jer ako im nije stalo do druge djece, kako im nije stalo do vlastite? Meni niti malo ne bi bilo ugodno pod temperaturom ili jakim kašljem biti u vrtiću ili školi
    Evo ja da prijavim dete koje nikada nije išlo u vrtić a šmrkavo je evo već treću zimu njenog života. Uz sav trud naš i doktorke nismo uspeli da ustanovimo zašto. Da li je moguće samo od toga što se tu i tamo (jednom u cca 10 dana) vidimo sa njenom sestričinom koja ide u vrtić ( potpuno zdrava, ali izgleda da je kliconoša)? Uglavnom žuti šmrklji (providni retko, zeleni nikad), brisevi uredni, sinusi OK, ona vesela, nikakvi drugi simptomi. U vrtić nikad kročila.

A inače ja sam mama koja silom prilika ne radi, a stari poslodavac me je odbio na konkursu za posao jer se u firmi zna da nemam nikoga da mi čuva dete i da bih stalno bila na bolovanju jer bi mala pošla u vrtić.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Zaboravih: citirala sam Ninči zbog toga da kažem kako se ja nisam pomirila sa tim da mi je dete šmrkavo, ali rešenja nemam.
    A potpuno se slažem da ne mogu da zamislim da neko bolesno dete vodi u kolektiv, ali ni ne vidim rešenje za roditelje koji ne mogu da dobiju bolovanje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li je izgledao bolesno?
    Nemam pojma. Več sam rekla da se slažem s apricot, da djeca kojoj cure šmrklji nisu nužno bolesna, ali smatram da nisu za druženje s drugom djecom. Ne znam kako izgleda kad je bolestan, a kad je zdrav, imao je npr. zažarene obraze.
    Kod mog djeteta je normalno da ima rumene obraze, a pogotovo dok je vani, uostalom mi svi dobijemo boju vani na zraku.
    Koliko mu je curio nos?
    Koliko sam ja bila s njim, a bila sam kratko, cijelo vrijeme. To je vrijeme dok smo bili vani, ok, rekla si da mu samo vani curi.
    Da, i meni vani curi nos, kad sam na zraku.
    Po meni mliječno - žuti, jer je za mene proziran iscjedak, onaj koji je doslovno rijedak i proziran kao voda.
    Nije bio mliječno žuti, bio je proziran. Slijedeći put ti budem uzela uzorak da vidiš kak izgleda mliječno žuti iscjedak.
    Ovu sve su moji subjektivni dojmovi, dakle, ostavljam mogućnost i da pretjerujem
    Da, pretjeruješ. I sad znam da je moje dijete osuđeno najvjerojatnije na nedruženje s bratićem, jer mu često curi nos.
    Osim toga, ja poznam svoje dijete najbolje, i znam kad nije za druženje s ostalom djecom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Smajlić, a što očekuješ? Moje i tvoje mišljenje o toj situaciji se očito totalno razlikuje od početka. Ja uopće ne očekujem da ćeš reči da sam u pravu, jer znam da za tebe nisam, kao niti ti za mene.
    Svatko se drži svojeg i to je ok. Ja poštujem tvoje mišljenje, ali probaj i ti poštivati moje. Dakle, ja sam protiv takvih druženja, i lijepo sam napisala da ostavljam mogućnost da u tvojim ili nečijim drugim očima pretjerujem, ali mogu se s tim nositi, nije mi to problem, probaj to prihvatiti bez zamjerki i ljutnje, jer nije usmjereno protiv tebe ili djece, več sam 100 puta rekla da je takav "režim" prema svima.
    Za ostalo mislim da je bolje da se prebacimo na pp.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A možda se varam, ali meni se čini da vi ni ne očekujete više da vam dijete nije šmrkavo. Ono-totalno ste se pomirili s tim i mislite da ne može biti drugačije. (
    O svašta...
    Mene sada još samo zanima jedna stvar...
    Da li onda vi stvarno smatrate da ja kao roditelj nisam ok jer je moje šmrkavo (ne bolesno) dijete u vrtiću?

nia hvala na savjetu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam pojma da li se što promijenilo u zadnje 2 godine kak nismo u vrtiću, ali vidjela ja da odgajateljice i zdravstvena voditeljica znaju vratiti djecu koju roditelji dovode šmrkavu... To jest na dušu roditeljima, ALI i te kako ovisi i o stavu osoblja. Nama je na roditeljskom jasno bilo rečeno kakva su pravila igre tj. da šmrkavo i krmeljavo dijete NIJE za kolektiv (Apricot je to davno napisala).

U praksi - bolje je dijete koje je "polubolesno" ostaviti doma dan-dva, nego čekati da se razboli do kraja pa onda odrobijati 10-15 dana bolovanja (osim ako je to nekome cilj... :/ ).

A mene su zvali nekoliko puta (dok su dečki bili mali, u jaslicama) ako bi im počele krmeljati oči, da dođem po njih i da se ne pate do kraja mog radnog vremena. BIlo je toga...

U to vrijeme imala sam tete čuvalice u "hladnoj rezervi" ako ne bih mogla uzeti bolovanje, uskakale su bake i krpali smo se svakako, a ipak nismo vodili polubolesnu djecu u vrtić.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I da, još sam htjela napisati...Moja je uglavnom šmrkava jesen i zimu.
    Kada krene grijanje, kada je vani magla, možda joj i prašina smeta više nego možda nekome drugome, i da ne nabrajam.
    Iste stavri od malena smetaju i meni, pa eto, osim ublažavanja svega toga očito nam nema pomoći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. i kad su u zraku hrpe respiratornih virusa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, joj, nećemo mi ovdje na zelenu granu činin mi se...
    Moje šmrkavo dijete nije bolesno ni polubolesno!
    I svi nešto u rukavicama pišu, napišu cijelu čitabu a ništ konkretno.
    Ne volim to.

Nikada me nisu tete nazvale zbog šrmkavog nosa.
    Jednom zbog temperature (ujutro uopće nije bilo naznaka da joj nekaj je). Odmah sam došla po nju i uzela bolovanje.
    isto i za Janka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj nije niti krmeljav, niti kašlje, samo mu curi nos.
    Pogotovo kad je vani, a isto tak i meni procuri vani na zraku.
    Bolesno dijete nikad ne bi vodila u vrtić, to sam već valjda dovoljno puta naglasila.

Inače, imam još jedno dijete, koje, eto nije šmrkavo, a inače je ona prva koja nam doma donese razne viroze iz škole.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa od čega joj curi nos? Od prašine? Onda je alergična.,
    Ja mislim da djetetu nos može curiti ili ako je alergično ili ako je u virozi.
    Djeca u vrtiću vrte i odrađuju viroze jednu za drugom - neke normalno prehodaju uz curenje nosa, neke završe temperaturom i ozbiljnijom bolešću.

Zašto bi te tete zvale radi curećeg nosa? Vrtići imaju propise o tome koja djeca ne mogu u vrtić tj. što za njih znači bolest, a curenje nosa se u to ne ubraja, sigurna sam niti u jednom vrtiću. Ali to ne znači da dijete nije virozno i zarazno. Pa ja sam virozna čitavo vrijeme od jeseni jer mi dijete nosi viruse iz vrtića.

To da netko može vaditi dijete iz vrtića svaki put kad mu procuri nos (tj. konstantno za neku djecu)i uzimati bolovanje su tlapnje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma Mima ja se slažem s tobom...
    A moj zadnji post se odnosio na Peterlin.
    Jer kao da na moje postavljeno pitanje odgovara u rukavicama, a ono što sam ja uspjela iščitati iz njega je da ja nije u redu što ja svoje dijete dovodim u vrtić...
    Ako se varam Peterlin sorry...
    I da, voljela bih konkretan odgovor na svoje pitanje!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ana, pa nećemo valjda i na ovome topicu napraviti segregaciju dobrih i loših roditelja?!
    Zašto svaka rasprava krene u tom smjeru; zar ne možemo, jednostavno, imati drugačija mišljenja?
    I čuditi se onima koji su drugačiji od nas, bez ikakve stigmatizacije i procjenjivanja?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj nia prvotno napisa
    2. Ako vam dijete ide u jaslice ili vrtić bilo bi preporučljivo da provodite neke mjere koje će vam bitno smanjti učestalost viroznih poboljevanja od šmrkavih noseva do ostalog (ovisno o imunitetu). Dakle čim dijete dođe doma operite ruke i lice u razređenoj otopini dezificijensa, nos i usta idobro isperite fiziološkom otopinom (npr. 3x u svaku nosnicu), na usta može čaj, prirodna limunada. Zašto je to važno? Zato jer virusi kad stignu na sluznice nosa, očiju, usta tamo neko vrijeme tinjaju dok se ne razbuktaju, a ako ste ih na vrijeme uklonili ne uspiju izazvati upalu, a novi opet trebaju neko vrijeme, i tako u krug samo tinjaju....
    Ne mislim da je moguće sve izbjeći ali pokušajte sigurno će biti rezultata. Idealno bi bilo da tete u vrtiću mogu to isto ali nerealno je to očekivati.
    ovaj sam savjet dobila od jedne med. sestre kad mi je stariji tek krenuo u jaslice i sve je super funkcioniralo u teoriji.....ali kad je došlo do prakse da svaki dan djetetu moram špricati i ispirati nos - e to mu je ostala životna trauma.....

isto tako, neki doktori (npr. dr. richter) su strašno protiv aspiracija i irigacija nosa i smatraju to potpuno nepotrebnim i traumatičnim za dijete.

ja to naravno još uvijek radim kad je nos pun i treba ga očistiti, ali svakodnevno ispiranje, ako sam dobro shvatila, ne radim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ću samo opet napisati da se slažem s mimom.

nego, jeste vi čuli da malu djecu znaju zvati - šmrkavci i balavci?

ja ne kužim jednu stvar (ovo se odnosi na ekipu koja šmrkavce želi ostaviti doma ) - naročito kad govorimo o jaslicama. činjenica je da tako mala djeca nemaju razvijen imunitet. činjenica je da su po zimi, njih 15-tak zajedno, u pretoplim i nedovoljno provjetravanim prostorijama.
    činjenica je da sve ližu i stavljaju u usta.
    svaka, pa i najbezazlenija prehlada je viroza.
    onaj ko smisli kako ih izolirati od viroza, u takvim uvjetima, ja mislim da komotno može dobiti nobelovu nagradu.

i još nešto, nikad neću skužiti zašto u jaslicama tako hajcaju to grijanje. :?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ana, pa nećemo valjda i na ovome topicu napraviti segregaciju dobrih i loših roditelja?!
    Zašto svaka rasprava krene u tom smjeru; zar ne možemo, jednostavno, imati drugačija mišljenja?I čuditi se onima koji su drugačiji od nas, bez ikakve stigmatizacije i procjenjivanja?
    Ovo podebljano i mene muči i več sam više postavila isto pitanje. Zašto nemam pravo izbjegavati druženje s djecom koja su šmrkava, bez da se netko uvrijedi, ili misli da sam luda i da držim dijete pod staklenim zvonom?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

i još nešto, nikad neću skužiti zašto u jaslicama tako hajcaju to grijanje. :?
    To ni meni nije jasno. I onda im po zimi u vrtiću moram navlačiti štrample kad idemo doma (ako idemo pješke) ili ako još poslije idemo nekud van jer u vrtiću ne mogu biti u štramplama, skuhali bi se.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Apricot ma naravno da ne, ali ja se loše osjećam ako netko misli da ja dovođenjem svog šmrkavog djeteta smatra da ugrožavam zdravlje njegovog djeteta. I da sam još k tome neodgovorna i da me nije briga što je moje dijete stalno šmrkavo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    ja se loše osjećam ako netko misli da ja dovođenjem svog šmrkavog djeteta smatra da ugrožavam zdravlje njegovog djeteta. I da sam još k tome neodgovorna i da me nije briga što je moje dijete stalno šmrkavo.
    x

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ana zašto misliš da netko govori u rukavicama. mislim da smo i mima i cvijeta i ja (i još netko?) bili dovoljno jasni.
    smetaju mi šmrkava djeca u vrtiću zato što znam što čeka moje dijete i mene, zato što znam koje će lijekove dobiti, zato što znam da mi svaki taj "događaj" odnosi godinu života, možeš me osuđivati koliko hoćeš ali smeta mi i gotovo.

šmrkavo dijete je ili bolesno ili alergično, odredi se što mu je i rješava se.
    ako je alergično kaže se tetama i takvo dijete je onda ok dovesti u vrtić.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vezano uz nebrigu oko šmrcanja...

Moj L zašmrca tu i tamo. I nije mu ništa - a provjeravamo minimalno jednom mjesečno u Heleni radi drugih stvari (u dom zdravlja ne idem jer se grozim čekanja od 2h u neprovjetrenoj čekaoni punoj zaista bolesnih)

Inače je hiperaktivno dijete i ja zaista ne vidim razloga da ga 6mj godišnje držim izoliranog doma - a nije mu ništa. Ako četiri različita specijalista to kažu ne shvaćam da temelju čega bih ja, nemedicinske struke, zaključila kako je u biti teško bolestan i treba ga držati u stanu.

Tako da ne shvaćam na temelju čega olako zaključujete da je xy dijete bolesno jer mu curi nos.

Pa dijete se odvede doktoru i onda se valjda posluša što educiranni čovjek za te stvari kaže. ako kaže da je bolestan, bolestan je. Ako kaže da je sve OK, sve je OK.
    A ne da se pišu terije urote - šmrkavo= bolesno, nešmrkavo=zdravo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tashunice, ako se ne varam, mi smo ovdje dva različita tabora.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    tashunice, ako se ne varam, mi smo ovdje dva različita tabora.
    a dobro onda.
    svejedno si mi draga

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ana zašto misliš da netko govori u rukavicama. mislim da smo i mima i cvijeta i ja (i još netko?) bili dovoljno jasni.
    smetaju mi šmrkava djeca u vrtiću zato što znam što čeka moje dijete i mene, zato što znam koje će lijekove dobiti, zato što znam da mi svaki taj "događaj" odnosi godinu života, možeš me osuđivati koliko hoćeš ali smeta mi i gotovo.

šmrkavo dijete je ili bolesno ili alergično, odredi se što mu je i rješava se.
    ako je alergično kaže se tetama i takvo dijete je onda ok dovesti u vrtić.
    Dobro i što bih onda ja po tebi trebala napraviti?
    Dati otkaz?
    Što bi ti napravila?
    Kod doktora smo bili, ne jednom, rekla je da je sve ok. Što sada?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad ti trebas dati otkaz da ne bi ona morala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zapravo u polurazličitim

Ja mislim dakle da djeca koja šmrcaju JESU bolesna u smislu da su virozna i zarazna (ako nisu alergična).

Ali ne vidim rješenje u tome da djeca u tom stanju ne idu u vrtić - jer su neka djeca stalno takva, i jer je nemoguće dobivati i uzimati toliko bolovanja.

To je nažalost jako jako loše za djecu kao što je moje i Tashiničino.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Dobro i što bih onda ja po tebi trebala napraviti?
    Dati otkaz?
    Što bi ti napravila?
    Kod doktora smo bili, ne jednom, rekla je da je sve ok. Što sada?
    Ja mislim da je najbolje izignorirati što doktor kaže - znači med. obrazovana osoba s iskustvom u liječenju djece koje je fizički vidio i pregledao dotično dijete. I umjesto poslušati savjet s Neta da ti je dijete bolesno, a ti to ne shvaćaš i dati otkaz.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

edit: koji je uživo vidio i pregledao dotično dijete

Jesam nepismena

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj, joj kako su neki zloćkasti
    slažem se s mimom, nemam rješenja ni ja, ali problem i dalje ostaje.
    na ono što netko ne zove bolešću moje dijete reagira i mislim da mi nitko ne može zamjeriti što mi se to ne sviđa, a možda i može tko zna.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    šta netko uopće vodi dijete kojem nosić curi prozirno doktoru?
    mislim ako ne smatra da je bolesno zašto bi ga vodio doktoru?
    ne provociram, ozbiljno pitam.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    šta netko uopće vodi dijete kojem nosić curi prozirno doktoru?
    mislim ako ne smatra da je bolesno zašto bi ga vodio doktoru?
    ne provociram, ozbiljno pitam.
    Citiraj apricot prvotno napisa
    na ovome forumu stalno netko nešto ne može vjerovati.
    Ja sam, eto, bolovanja uspijevala dobiti na osnovu razgovora telefonom, netko vjerojatno nije.

Ja svoje ne vodim doktoru gotovo nikada, ali mi nije neobično da netko vodi i na curkav nos: na taj način možda prevenira teže oboljenje i još dulje bolovanje.
    Nikada ne znamo kakve su prilike u drugim obiteljijma.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Opet naglašavam - gledam po sebi.

mi smo u Heleni jednom mjesečno, nažalost i radi drugih stvari. A pošto sam ja histerični tip roditelja, vodimo ga dr i svaki put kada pretpostavim da nešto ne valja - znači šmrcne, zakašnje se, neće jesti ili sl. (karikiram, no nisam daleko od istine).
    I dobijem povratnu info da je sve OK. Pa mi je onda smiješno da ne povjerujem doktoru nego nekome tko sav važan napiše, štajaznam, da je dijete bolesno jer je rumeno ili sl.

A vezano uz pitanje - ako sam dobro shvatila većina forumaša ti je rekla da je odvela dijete doktoru pa im je objašnjeno ovo s prozirnom slinom. Znači, sigurno su ih vodile ako tako kažu, nisu procjenjivale napamet.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Umjesto sigurno ubacujem valjda (ipak nas ima svakakvih i ne treba vjerovati svemu napisanom)

Zašto nema opcije edita? :? tipkam u žurbi i većinu puta ispadnem nerazumljiva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajde pitaj doktora drugi puta zašto mu curi iz nosa, od čega.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rekli su mi, no nisam zapamtila tako dobro da to pišem javno pa da mi se forumaši med. struke sprdaju kako sam nepismena i ne znam što je što.
    Potražit ću nalaze pa copy paste-am.

Provjeravala sam u Heleni kod dva različita dr i na infektima (i nisam histerična nego je bilo opravdano radi drugih stvari).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ja sam napisala da smo mi Ivu vodili doktoru prošle zime kada joj je stalno curio nos i kada je kašljala jer smo mi mislili da je bolesna, tada smo radili i bris nosa. Jer smo jedno dva puta dolazili, a dokotrica je svaki pur rekla da joj nije ništa, jednostavno tako ajmo reći reagira na trenutnu klimu, centralno...htjela je i ona nama pokazati, da ne mislimo da ne želi ništa poduzeti, da je stvarno zdrava.
    Bris je bio uredan, znači sve 5, dijete je dokazano zdravo.
    I kaj sada svake zime kada već znamo situaciju raditi bris nosa jer joj stalno curi nos.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    eto vidiš ovo je naš najveći neprijatelj. ja bih bez problema mijenjala prozirnu vodicu za zelene šmrkljice kod svog djeteta.
    prozirna vodica nama znači teško disanje i trčanje na hitnu pa onda visoke doze kortikosteroida, antibiotik je mačji kašalj za to.
    Ovako je i kod nas , zato D.čuva baka, priznajem da mi pri time puno toga nije po volji, ali ja jednostavno znam da s obzirom na okolnosti moje dijete nije za vrtić, premda i u susjedstvu dolazi u kontakt s bolesnom dječicom, ali nadam se ipak u manjoj mjeri.Ono što me muči, je moja šogorica koja isto smatra da šmrkava djeca nisu bolesna, i eto baš je jučer odlučila posjetiti našu svekrvu dok sam ja radila a ona čuvala D., pa je moje dijete ( bez mog znanja ) provelo popodne u društvu svojih prehlađenih bratića , a dotična vrlo dobro zna što za moje dijete znači prehlada, upravo ovo što Tashunica priča: odlazak na hitnu, hrpu kortikosteroida i sl. I što da ja sad radim, kad svi oko mene smatraju da netreba misliti na dobrobit tuđe djece već samo na svoje dupe( da moram tako reći). U slučajevima kad je roditeljima vrtić jedina opcija još i mogu prožvakati dovođenje takve djece , ali kad netko zbog svoje komocije dovodi svoju bolesnu djecu kod zdrave, stvarno mi je van svake pameti.

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •