Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Žvače i pljuje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Žvače i pljuje

P. ima 25 mj. i ovo traje zadnjih 10-ak dana. Normalno jede i sama si stavlja u usta ili joj mi stavimo i ne buni se, ali zadnji zalogaj drži u ustima, žvače do besvijesti i nikak da proguta i dok već ima kašu u ustima onda ispljune.
    Čak i kad hoće nešto jesti i sama traži, isto se događa, premeće po ustima i na kraju pljune. Jučer je napravila isto sa sokom. Dala sam joj piti iz čaše, i pitam ju da li hoće još i kaže da hoće. Na kraju ga je držala nekoliko minuta u ustima i iscijedila van.
    Kad probam s njom razgovarati, totalno me ignorira i neće odgovoriti kad ju pitam zakaj pljuje. Probala sam kroz priču o jednoj curici koja nije htjela progutati hranu nego je pljuvala pa ju pitam: Kaj misliš zakaj je curica pljunula? A ona odgovori: "smetala je mrvica u ustima". :?
    Nemam pojma kaj joj smeta. Ima li još djece koja to rade? Ima li možda kakve veze s rastom zubića? Još nema petice i trojke.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: Žvače i pljuje

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Probala sam kroz priču o jednoj curici koja nije htjela progutati hranu nego je pljuvala pa ju pitam: Kaj misliš zakaj je curica pljunula? A ona odgovori: "smetala je mrvica u ustima". :?
    kako si se ovoga pametno dosjetila :D

inače, ne znam što bi mogao biti problem :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Možda joj nešto stvarno smeta?
    Nađa nije pljuvala hranu, ali je naprasno prestala da jede, htela je samo tu i tamo nešto kašasto. Mi smo mislili da je boli grlo i da će se pojaviti znaci neke bolesti.... kad ono ništa. U isto vreme je počela stalno da radi ono khm-khm, kao da pročišćava grlo, ali nije imala nikakav sekret niti bilo ta slično. Dr je predložila bris grla - imala je candidu. Probiotici, Daktarin i prošlo je.
    Napominjem da ona još sisa i da to nije bio soor, bar ne klasični, mene bradavice nisu bolele, niti je ona imala naslage u ustima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja još dojim. Mislila sam da je možda problem u grlu pa joj se ne da gutati, ali inače nema nikakvih problema nego joj povremeno dođe ta fora s pljuvanjem. Čini mi se da se možda radi o tome da zapravo nije gladna nego jede bezveze, a ne može pojesti.
    Obožava mandarine i dosad ih jer redovito jela s kožicom, a sad svaki put pojede komadić i kožicu ispljune "jer joj smeta".

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Uf, moj nije pljuvao, ali je dugo, valjda do 2,5 god. povraćao ako bi mu u usta/grlo došao neki komadić kojeg nije smjelo biti. Znači, normalno je jeo svu krutu hranu narezamu na komadiće: meso, krumpir, salata... ali ak je nešto trebalo biti glatko, a imalo je komadića/grudica, npr. voćni jogurt, čokolino ( ako se potkrala koja grudica... ) sve je išlo van.
    MM i ja smo se zezali da je njemu noćna mora voćni jogurt sa extra velikim komadićima voća

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Žvače i pljuje

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Probala sam kroz priču o jednoj curici koja nije htjela progutati hranu nego je pljuvala pa ju pitam: Kaj misliš zakaj je curica pljunula? A ona odgovori: "smetala je mrvica u ustima". :?
    kako si se ovoga pametno dosjetila :D

inače, ne znam što bi mogao biti problem :/
    X Stvarno dobra ideja, sigurno ću je koristiti u životu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •