Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Povraca kad se uzruja?

Početno Povraca kad se uzruja?

Nije nitko od mojih.

Radi se o malenom koji ide s Magdalenom u igraonicu. Dolazimo danas po djecu zajedno - njegova mama i ja (inace Puljanka). Oni su bili vani u pjescaniku i taman su se spremali uci, kad je maleni vidio mamu i htio ici k njoj, no tete su ga, zajedno s ostalom djecom odvele u glavnu prostoriju, da tamo svi zajedno pricekaju roditelje. Rasplakao se i desetak sekundi nakon pocetka plakanja sav se ispovracao! Veli ona da mu se to u zadnje vrijeme nekoliko puta dogodilo, kad bi ona viknula na njega, tj. svaki put kad bi se uzrujao. Ne radi se o tome da je dugo i neutjesno plakao, pa da ga je plac iziritirao do povracanja... nego - zaista desetak sekundi nakon 'pocetka uzrujavanja' slijedi povracanje.

Ima li tko slicno iskustvo?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam ja - zadnji put kad je zara bila bolesna - užasno ju je boljelo i toliko je plakala da je povraćala.
    (bolest nije imala veze s probavnim traktom, tako da sigurno nije zbog toga povraćala).

mislim da je i ajvica napisala da andrejček povraća kad jako plače?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je janko duugo povraćao zbog svega i svačega
    redovito je povraćao kad je malo žešće plakao, nisam si to tumačila da je zbog nerviranja nego bi mu se u grlo cijedili ti šmrklji i fijuuu sve van
    povraćao je redovito kod svakog kašlja, kad bi puhao u svjećice pa bi udahnuo dim, kad ne bi dobro prožvakao...

trajalo je dobre 4 godine, sad je bolje iako i sad povraća kad jaaako plače

Početno

Ali fora bas i je u tome da on NIJE jako plakao, znaci nije doslo do iritacije zeluca. Tek je poceo s placem i ODMAH bljuuuuv!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mislim da je i ajvica napisala da andrejček povraća kad jako plače?
    u zadnja dva dana prvi i drugi put u životu, uopće ne znam zašto ga je ova prehlada tako izbacila iz takta... inače je plač rijetkost, pogotovo tako jak.

uglavnom, ne uklapamo se u dillein opis - prvi put čujem za tako nešto! shvatljivo mi je da se djetetu digne želudac od jakog plača, ali ovo... kaj se siroče tako uzruja? :/

Početno

Ni ja nisam nikad cula za tako nesto, pa zato i pitam. Mama veli da se to vec nekoliko puta dogodilo, kad bi podviknula na njega samo bi mu zasuzile oci, malo bi zaplakao i odmah povratio. Ili, probudio se po noci i kad su ga pokusavali uspavati ispovracao se.

Mama je inace krasna, jako brizna zenica, i sad je na sto muka... ne usudi se glas na njega povisiti ili se dovesti u situaciju da maleni s necim bude nezadovoljan...
    Zaboravila sam spomenuti da ce u sijecnju imati tri godine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nećakinja moje frendice je tak manipulirala sa svojim roditeljima i svima oko sebe. Kaže ona čim joj neko nebi nešto dao ona u plač i povraća. Moja kuma je isto rekla da je njena mala tak znala povraćat da bi nešto isposlovala kod njih. Očigledno kad se to prvi put dogodilo mu je upalilo, a vjerojatno je i dijete koje lako izazove povraćanje. Ne znam kaj bi drugo rekla, ali kod nećakinje moje frendice je to jako dugo trajalo mislim da čak i sad povremeno (ima 7 godina), budem ju pitala al znam da im je to bilo grozno i mislim da nisu pronašli neki sustav kak da to riješe osim popuštanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    Nećakinja moje frendice je tak manipulirala sa svojim roditeljima i svima oko sebe.
    tako me luce zafrkala prvi i zadnji put, pa više ne povraća samo da nešto isposluje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, curica od moje frendice upravo ide na privikavanje kod tete čuvalice (ima točno godinu dana), i isto tako povraća od plača (i to samo kad je teta pokuša nahraniti ili presvući). Možete si misliti kako je toj mami...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I Dani je znao namjerno potencirati povračanje kad ne bi dobio ono što se njemu prohtjelo. Ponekad kad mu nisam nešto dala on bi skinuo pelenu i popišao mi se u hlače. Dakle nije se dogodilo da slučajno popiša hlače nego je prvo skinuo pelenu i onda popišao hlače. Vrlo proračunato od klinca koji još nema ni dvije godine.

Mi smo takvo ponašanje obeshrabrivali. Nikad ne bi dobio željenu stvar kad je bio takav.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je normalna pojava - uzrujanost svakome "udara" na drugi organ.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sigurno, samo ja bi se uvijek pitala jel to stvarno samo od uzrujanosti ili je nesto drugo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda počne gutati zrak kad se uzruja, pa zbog toga povrati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I moj nečak ima s tim problema,ali i od jakog smijanja,eto danas nam se desilo da smo Lara i ja trčale za njim(kao pokušavale ga uloviti)te kad bi ga i ulovile škakljati,smijao se kao blesav i nakon 15-tak minuta sve kompletno ispovratio iz sebe,inače seka kaže da se to događa i kad se jako rasplače tako da mi nekako ova ideja sa gutanjem zraka čini mogućom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •