Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: privatno zdravstveno osiguranje i praćenje trudnoće

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno privatno zdravstveno osiguranje i praćenje trudnoće

Pozdrav svima,

Novopečena sam trudnica i htjela bih voditi trudnoću kod privatnog ginekologa koji ima ugovor s Croatia zdravstvenim osiguranjem. Da li mi može neko iz vlastitog iskustva reći isplati li mi se sklapati ugovor s tim privatnim osiguranjem i koja polica bi došla u obzir a da mi pokriva ginekološke preglede, uzv-e i labaratorijske pretrage. Ujedno, planiram roditi u Rijeci, znam da to osiguranje ima i apartmane u tom rodilištu, pa da li bi eventualna polica pokrivala i te troškove.

Unaprijed hvala.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to sam i ja planirala ali sam odustala na kraju
    pitala sam sestru kod ginekologa i ona tvrdi da se ne isplati jer imaš ograničen broj "besplatnih" posjeta i to nije dovoljno u trudnoći - znači uz policu bi još trebala i plaćati neke preglede/ultrazvuke
    najbolje nazovi ginekologa i pitaj kakva je kod njih preksa, a zatim nazovi u croatia osiguranje

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i jaam se raspitivala prije godinu dana i došla do zaključka da se ne isplati jer se mora ugovoriti na min 2 god

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni se isplatilo, svi pregledi i uzv su bili besplatni
    sve laboratorijske pretrage (urin, UK, KKS...) besplatni
    na kraju sam morala i kod kardiologa i to mi je bilo besplatno
    pregled nakon trudnoće plus papa besplatno

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Isplatilo se prije, negdje u 10 mjesecu su promjenili police i smanjili broj pregleda za one jeftinije police(mislim da se može na 3 UZV), a one koje su skuplje se ne isplate više(ja nisam uračunavala laboratorijske pretrage krvi i urina jer to ionako radim besplatno u DZ), a i mora se ugovoriti na 2 godine tako da...

Uglavnom,možeš nazvati i njihov besplatni broj i zražiti da ti na mail pošalju police koje nude pa si sama izračunaj.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

isplati se ako takvo osiguranje plaća recimo firma u kojoj radiš :/

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj andrejaaa prvotno napisa
    Isplatilo se prije, negdje u 10 mjesecu su promjenili
    to nisam znala :/

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Malo sam gledala na stranicama, konkretno radi se o Croatia osiguranju, a i zvala sam njihov besplatni broj. Koliko shvaćam, s premijom maksima, koja za mene, s obzirom na godine, iznosi 370,00 kn mjesečno, dobiješ neograničeni broj dijagnostičkih obrada u što spada uzv. Kako trudnički pregled kod dr. Kosa u Viliju košta po novom 500 kn, čini mi se da se isplati. Gospodin s kojim sam pričala mi je rekao da se ugovor sklapa na 3 godine, ali da se može otkazati već nakon prve godine uz uvjet pismenog otkaza 90 dana prije isteka prve godine.

E sad, ono što mene buni, pirice možda bi mi ti mogla odgovoriti jer kažeš da si koristila, je to što u opisu dijagnostičkih pregleda koji se mogu koristiti neograničeno, stoji samo vaginalni uzv, a ne spominje se onaj drugi, preko trbuha. Da li se to može nekako podvesti pod to, ili kao nešto drugo? Isto tako polica predviđa 3 pregleda specijaliste, 3 kontrolna pregleda i neograničen broj dijagnostičkih obrada po indikaciji specijaliste. Da li ja sve te preglede mogu "potrošiti" na ginekološke preglede?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da mozes imas 3pregleda i oo svskom pregledu 3 kontrole ,znaci 12. uzv imas neograniceno,meni je cak moja gin priznala color doppler kao 3 d uzv.i sve uzv i one preko trbuha imala sam 8 dana placen apartman i posebnu prehranu.
    6puta sam radila briseve koji kostaju oko 500kn na ureaplasmu,kupila nove naocale,nasla super zubara,privatno vadila krv,6puta urinokulturu i ogtt,bez cekanja na red i jos masu stvari s paketom msksima,tako da se definitivno isplati...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

superx odgovorila

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala na info.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Isplati se.
    Ja imam optima policu - plaćam ju 130kn mjesečno (i dobivam povrat poreza na nju).
    Svi uzv, papa testovi, brisevi, lab. pretrage, OGTT... su besplatne (barem ono što sam trebala u trudnoći). Imam i 4 besplatna pregleda koja sam već iskoristila tako da sada plaćam samo 150kn u Viliju (umjesto 500 kn).
    Da ne spominjem da ćeš uštediti brdo vremena i živaca ako ćeš trudnoću pratiti u Viliju, a lab. pretrage obavljati u Breyeru (ista zgrada).

A polica se može otkazati i nakon godinu dana (samo treba najaviti 3mj ranije otkaz).

disclaimam da je meni ovo treća godina police pa da se možda nešto promijenilo.

mimi05

Početno

Lijepi pozdrav svima,
    kako nemam zdravstveno osiguranje, izgubila sam ga jer se nisam na vrijeme prijavila, cekam sada 01. mjesec da diplomiram a stvar je u tome da sam trudna ...sta mi preporucujete? Koliko kosta pracenje trudnoce u Viliju bez optima osiguranja i kako da sklopim optima osiguranje, da li ga mogu sklopiti ako nisam zaposlena?
    Bila bih zahvalna na bilo kakvoj pomoci i savjetu...
    Ugodna vecer

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •