Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: odjednom šepa??

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno odjednom šepa??

jučer sam skužila da mi maleni (23mj) šepa, baš ono očito a do prije neki dan je sve bilo ok...
    Bojim se da se nije ozlijedio jer divlja i stalno pada, neki dan se bacao po kauču i pao baš grubo da sam mislila da će vrat slomit...sad me strah da nije od tog :/

gdje trebam ići - uzv kukova? abdomena(kičmice)? fizijatru? ortopedu?

ako znate konkretno može i na pp, da se ne reklamira nikog javno...htjela bih to obavit privatno jer je u državnim bolnicama gužvetina a sad u sezoni gripe ne da mi se riskirati..

Hvala

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li je imao kakvu akutnu bolest nedavno?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1. otići ortopedu na UZV, npr dr.Tiefenbach u Petrinjskoj
    2. AKO je sve u redu kod ortopeda, izvaditi KKS,CRP,SE i otići reumatologu na Srebrnjak /Harjaček ili Bukovac

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sirius nije..

kate hvala na uputi; doduše nismo u ZG ali dakle ortopedu treba ići?
    idem onda googlat privatne ortopede u ST...ili ako netko zna može preporuka (na pp ako se ovdje ne smije)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da prvo treba ozljede isključiti, a ako nije to, onda reakcije na infekcije, a ako nije to reumatološke bolesti

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moja N je negdje oko 2. rođendana isto počela šepati. onda smo skužili da šepa malo na jednu malo na drugu nogu, da nekad i ne šepa. e a onda smo skužili da je mog tatu bolila noga i da je šepao i da ga je unučica imitirala...i samo je prestala (nakon skoro mjesec dana)
    ipak provjeri kod nekoga ortopeda-budući da kažeš da često pada

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj je ponekad šepao jer je imao bruh na preponi koji ga je povremeno bolio. (samo to onda još nisam znala, kasnije sam povezala).

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bili jutros kod privatnog ortopeda: uzv kukova i općenito cijeli nalaz (pogledao mu je kukiće, koljena & stopala) skroz uredni :/
    rekao mi je da ne brinem, da bi trebalo proći samo od sebe
    e da, pitao me još je li imao temperaturu lately - nije...

ipak, ostavila sam ga kući, neću ga sad slati u vrtić dok ne vidim poboljšanje. Držite nam fige da što prije opet normalno hodamo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Držimo fige da se nikad ne ponovi više!
    Ja sam naš slučaj opisala na temi - boli ga noga po noći -, tako da znam šta prolazite!
    Teta mi je u vrtiću rekla da imaju jako puno takvih slučaja, dođe prođe - Hvala Bogu!

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uff nadam se...da će proći i da bezveze brinem.

inače, pedijatar nas je uputio na vađenje krvi da isključimo infekcije (i reumatoidni faktor je spominjao :? ) pa ujutro idemo pogledat i to, jer šepanje se nije smanjilo još, niti malo..

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nina mislim da se trebaš obratiti dječijem reumatologu (imaš ih samo u ZG, pa možeš poslati npr. mejl Harjačeku na Srebrnjaku da se konzultirate i dogovorite oko termina jer se čeka).

Puno toga imaš na forumu "zajedno do zdravlja" na temu artritisa kod djece, pa i sve kontakte. Očito to i tvoj pedijatar sumnja, kad spominje reumatoidni faktor RF koji je "by the way" kod djece uglavnom negativan, pa u biti nije ni važan kod djece kao kod odraslih, ali to pedijatri uglavnom ne znaju.

Ono što je važno reumatologu je friški nalaz KKS,CRP; SE, te AST-o da se isključi streptokokna infekcija, a najvažniji je UZV koji će ON pogledati da vidi stanje sinovijalne membrane na zglobu i da li ima otoka/izljeva.

Sretno, ne boj se

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

obrati pažnju jel šepanje nakon mirovanja ili stalno, da li može mogu potpuno ispružiti..

I ja naravno držim fige da je npr. samo reakcija na virusnu infekciju i da će proći brzo (trebalo bi unutar par tjedana).

Razmisli o tome kad ste cjepljeni, jeste li imali kozice nedavno, jel imao temperaturu nedavno,...sve što je bilo neuobičajeno

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kate, hvala ti puno na pomoći
    vidim da se razumiš pa mi je baš dobrodošlo tvoje savjetovanje

jutros smo mu izvadili krv iz vene u ambulanti kod pedijatra,
    Doduše tamo nemaju full aparaturu pa mogu provjeriti samo osnovne stvari (ne i CRP i reumafaktor) ali ped. kaže da su, za početak, dovoljne samo DKS/leukociti i sedimentacija...sad čekam te nalaze. A u ponedjeljak, ako se šepanje ne smanji niti malo da ćemo vidjet šta i gdje dalje... (nadam se da nećemo doći do toga)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

čekamo samo dobre nalaze!

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo zvala sam za rezultate: sedimentacija je 30, a leukociti 4,5 pa je med.sestra rekla da dođemo, da će nas primit druga smjena jer je naš pedijatar otišao a da nam je bolje ne čekati ponedjeljak..

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da ipak nije ništa ozbiljnije
    pusa Davidu

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znači neka upala je ipak tu.
    trebalo bi ponoviti sedimentaciju nakon nekog vremena da se idi jel pada, a i vidjeti CRP. ..pogledaj i hemoglobin i trombocite, obično reum.dr to prate

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad vidim da su leukociti dosta niski, ako je točno da su 4,5

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

leukociti su 4,05 (krivo sam skužila preko telefona da su 4,5) a sedimentacija je 30...bili smo kod pedijatrice popodne i kaže(kad ga je vidila, da je više-manje dobro rapoložen i dobrog općeg stanja) da to njoj ipak nije alarmantno..doduše međuostalim mi je predložila da malome zamijenim lijevu i desnu cipelu?? - malo glupasto moram priznat :/

uglavnom, nakon toga smo otišli do jedne starije gospođe, samouke fizijatrice/kiropraktičarke/whatever, koja namješta ljudima iščašenja - da ga i ona pogleda (pa znam da sam sve probala..)...nešto je namještala, škljocalo je ali ne vidim veliku razliku

čekamo ponedjeljak pa ćemo vidit s našim pedijatrom šta dalje...dotad se tješim da je viroza i da će proći

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Nina2007 prvotno napisa
    doduše međuostalim mi je predložila da malome zamijenim lijevu i desnu cipelu?? - malo glupasto moram priznat :/
    stvarno :shock:
    prvi puta čujem....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kako je maleni?

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čini mi se da se stanje jučer/danas malo popravilo...e sad, jesam li ja to više otupila (jer gledam zadnjih tjedan dana u njegov hod 24h dnevno) pa mi je to šepanje postalo normalno, ili se stvarno smanjilo - ne znam. Inače - on se ne žali na ništa, temperaturu je imao max 37,4 što po meni i nije neka temp. :/

Ipak, jučer smo ujutro dobili od pedijatra uputnicu za detaljne krvne pretrage (IEFP, EFP, C3, C4, CRP, dsDNA, ssDNA, ANA, LA, ANCA, Waller Rose, Latex/RF) pa ćemo to obaviti da budemo mirni, tim više šta maleni ima i loše genetske predispozicije pa pušemo i na hladno

Javim vam šta bude, nadam se sve ok

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

evo, da podignem temu, da ne otvaram novu.
    uglavnom, malena je imala početak bronhitisa i temperaturu koja je trajala 7 dana, nije bila visoka najčešće 38,5 (u guzi) i pila je cefixim.
    zadnju dozu je popla u utorak
    jučer sam skužila da šepa. nije niša nateklo. primarno ne govori boli me, ali kada ju pitam gdje te boli, pokazuje gornji dio bedra, dakle kuk!
    na internetu sam pročitala svašta i ono najcrnje i ono da to tako dođe poslije viroze i da prođe.
    pa eto, ako netko ima još nekih iskustava. svakako u ponedjeljak zovem pedijatricu, da vidm hoćemo odmah vaditi krv i šta kaže.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nama se to isto desilo. Otisli smo prvo ortopedu koji je rekao da je ok. Zatim je odveli na UZV i ispostavilo se da ima virozu koja se manifestovala kroz malo nakupljanje vode u koljenu i da treba da je toplimo. To ce samo proci kroz 10dana i da pije ako je boli dalsy po potrebi. Prvi put sam cula da viroza moze da ode na kosti ali eto...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Barbie* prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam skužila da šepa. nije niša nateklo. primarno ne govori boli me, ali kada ju pitam gdje te boli, pokazuje gornji dio bedra, dakle kuk!
    na internetu sam pročitala svašta i ono najcrnje i ono da to tako dođe poslije viroze i da prođe.
    pa eto, ako netko ima još nekih iskustava. svakako u ponedjeljak zovem pedijatricu, da vidm hoćemo odmah vaditi krv i šta kaže.
    moja se cura tako prije godinu i pol jedno ujutro ustala i šepa, boli je noga, vuče je. odmah ju je moja mama odvela kod pedijatrice (jer nije normalno da dijete boli "na živo"). pedijatrica joj je isti trena dala uputnicu za bolnicu i dijagnosticirala sinovitis. i prije nego ju je pregledao specijalist.
    u bolnici je ostala punih 10 dana (ako ne i više, ne sjećam se točno). i dijagnoza je bila sinovitis, kao posljedica upale gornjih dišnih puteva.

terapija: mirovanje dok voda ne ode iz kuka u kojem se nakupila. nema tableta nema nikakvih pripravaka za to izliječiti. prolazi samo od sebe.

ne sjećam se koliko je prošlo pa ju je noga opet zabolila, opet kuk, opet uzv kukova, opet tjedan dana ležanja u bolnici. taj drugi put nije bio sinovitis i nalazi nisu ništa pokazali. sve je, hvala Bogu, bilo ok.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

ajme bolnica.... ma daaj, pa ne bih to mogla podnijeti! većina bi ostajala kod kuće, mirovanje i to... jaoooo strah me

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I mi smo postali šepači Od jučer ujutro, a čini mi se da je danas još i gore. Iako je on (2 god.) super volje i što god da sam pipkala, ne pokazuje znakove boli. Doktorica je rekla (telefonski smo se čule) da je to nešto (zaboravih izraz) s kukom, i to zbog viroze (kurio prije neka 3 tjedna), iako nisam shvatila kako?!

I da, moram mu davat ibuprofen, što isto onako blesava nisam pitala zbog čega, iako u uputstvima vidim da se daje zbog reumatskih oboljenja. Vidim da ste pisale cure da to i tako prođe samo od sebe, pa ne znam da li da ga i dalje kljukam s ibuprofenom? Totalno mi je sve nejasno. A da ne govorim da ne znam kako ga držat u stanju mirovanja, budući da ima crve u guzi i ni minute mira...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    I mi smo postali šepači Od jučer ujutro, a čini mi se da je danas još i gore. Iako je on (2 god.) super volje i što god da sam pipkala, ne pokazuje znakove boli. Doktorica je rekla (telefonski smo se čule) da je to nešto (zaboravih izraz) s kukom, i to zbog viroze (kurio prije neka 3 tjedna), iako nisam shvatila kako?!

I da, moram mu davat ibuprofen, što isto onako blesava nisam pitala zbog čega, iako u uputstvima vidim da se daje zbog reumatskih oboljenja. Vidim da ste pisale cure da to i tako prođe samo od sebe, pa ne znam da li da ga i dalje kljukam s ibuprofenom? Totalno mi je sve nejasno. A da ne govorim da ne znam kako ga držat u stanju mirovanja, budući da ima crve u guzi i ni minute mira...
    mi prošli dva puta, oba puta nakon viroze.
    prvi puta sam ga vukla po kojekakvim doktorima i pretragama,
    ustanovljeno da je od viroze,
    terapija mirovanje i ibuprofen.

nedavno se opet dogodilo i nisam ga nigdje vodila.
    odmah krenula sa sirupom, 2-3 dana mirovao i prošlo.

pipi-lipi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi isto šepali, kad je M imao 2,5 godine. Počelo je po malo, pa noga u hodanju propadala, a iz sobe je znao izlaziti puzajući. Najviše ga je boljelo kad bi stao na prste. Otišli kod pedijatrice, pa u hitnu Klaićevu, vadili krv - ništa, snimali kukove - ništa.
    dr. rekao da poslije obične viroze, koja i ne mora biti s temperaturom, virus može otići najčešće na zglob kuka i tamo napraviti upalu ovojnice. Ili će proći samo od sebe.
    Terapija kao što su cure već pisale sirup protiv bolova i mirovanje.
    Trajalo je oko desetak dana i prošlo.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku

prošli smo to prije par mjeseci
    kate je puno pomogla savjetima
    ibuprofen smo prema uputi pedijatrice davali samo po potrebi, u slučaju bolova,
    ja potrebu baš i nisam puno vidjela, jer je klinac kao i tvoj bio super volje i sa crvima u guzici i bez mira
    prošlo je brzo
    najveći izazov je bio nagovoriti ga na mirovanje ( podmitili smo ga totalnim raspašojem sa temperama, samo da ne skače)
    držim fige da će brzo proći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •