ZANIMA ME KOLIKA RAZLIKA NAJVEĆA MOŽE BITI IZMEĐU DIJECE A DA JE NORMALNO?
ZANIMA ME KOLIKA RAZLIKA NAJVEĆA MOŽE BITI IZMEĐU DIJECE A DA JE NORMALNO?
kako misliš normalno?belma prvotno napisa
Sve je jako individualno. Ima djece kod kojih je manja razlika, a koja se ne slažu. Ima i obrnutih situacija - velika razlika, a djeca se slažu, ako misliš na to. Između moje djece je razlika preko 6 godina i savršeno mi je normalno.
moja kolegica sa fakukteta ima sestru mlađu par godina (2-3-4 ne znam tačno) i brata od kojeg je starija nekih 15 možda i 17 godina - ona je išla na faks a mali u vrtić i sve je bilo savršeno normalno da narmalnije ne može biti
Ja imam seku mlađu 11 godina,
između nje i starijeg brata je razlika 13,5godina..
I nama je to normalno...
Nekom nije...... :/
Takva razlika na postoji. Ovo pitanje kao da je palo s Marsa.![]()
moji su 6 , a ako rodim još koje , razlika sa ovom starijom
će biti možda i 15 godina![]()
ja znam za slučaj gdje su mama i kćer rodile u par mjeseci razlike , sve je to normalno
Moja najmlađa teta je samo 8 godina starija od mene. I dan danas mi je kao starija sestra. Isto toliko sam ja starija od svog brata. Bratić je mlađi od mene 20 godina, sestrična 23.
Nekad je bilo puno više takvih kombinacija i slučajeva... I slažem se da je pitanje malo neprimjereno, tako nešto ne postoji...
Ako je pitanje trebalo biti koliko godina je primjerena dobna razlika da djeca imaju zajedničke sklonosti i interese, to je jako individualno, pa opet nemam suvisli odgovor. Ja sam sa svojim bratom imala malo toga zajedničkog dok smo bili mali, ALI to je rezultiralo činjenicom da se mi nikad nismo svađali i tukli. Ipak, počeli smo normalno bratsko-sestrinski komunicirati tek kad je on završio srednju školu.
moj sogor ima 30 moj m ima 26 a moja sogorica ima 14...
jedino ovdje nije normalno sto moja sveki sada ludi jer joj mala usla u pubertet i vise nema zivaca....
Moj bratić je stariji od moje sestrične preko 20 godina. Po meni nema nenormalne razlikeNadam se da ovo nije još jedna od provokacija koje svakodnevno osvanu na forumu
![]()
Kakvo "nenormalno pitanje" :?
Ja imam u 4,5 godine naredanih njih troje, a moja tetka jih ima troje u 14g.
I jedno i drugo je meni normalno.![]()
A mojih troje u 3 minute...
Meni nisu nenormalne ni situacije kad majka i kčerka budu trudne u približno istio vrijeme pa unuče i dijete budu vršnjaci.
Slažem se da nema nenormane razlike među djecom.
ovo se dogodilo mojoj teti. sestrična je rodila prije nje pa je nećak stariji od svoje tete.Strobery Shortcake prvotno napisa
Izmeđi mene i najmlađeg brata je 13 godina razlike. I to nam je bilo i normalno i ok!![]()
evo sad ću ja napisat da je mog tatu dojila njegova sestra, jel to normalno?![]()
melange![]()
Ovo bi se moglo desit moji mami, njih je bilo 12betty blue prvotno napisa
![]()
Moj najmlađi brat i ja, 22 godine razlike. Meni normalno.
Moja sestra je mlađa 13 godina od mene, to je bila katastrofa, mrzila sam ju, sada imamo djecu iste dobi i obožavamo se.
pitanje je nenormalno. Što očekuješ da netko kaže: "Razlika da 6 god je normalna, sve dalje narušava sklad u obitelji i zdravu vezu među braćom/sestrama."?
Normalna - zdrava razlika može biti ona od 10mj do one od 35 godina.
Nenormalna - nezdrava razlika može biti ona od 10mj do one od 35 godina.
Godine nemaju nikakve veze. Ja i moja sestra - 5 god, nikada nismo ostvarile lijepu komunikaciju ni vezu. Niš ne osjećam prema njoj, ko da mi nije ništa.
Moja kćer -12g i sin 2g - za sada se jako vole, ona se odnosi zaštitnički prema njemu a i on prema njoj. Baš se vole. Nadam se da će tako i ostati - mislim da hoće jer se kod njih takav odnos otpočetka razvijao.
Ovisi o mnogim stvarima - o roditeljima, karakteru djece, kako se roditelji odnose prema njima.....
Nenormalno može biti okolini ali to je samo njhov problem. Takvi ljudi uvijek imaju problema jer sve vide kroz problem.
Kad sija sunce smeta ih sunce i zračenje.![]()
brat i ja-17 godina razlike (iz istog braka) i meni to "normalno"!
To je samo dokaz koliko se ljudi dugo mogu voljetibucka prvotno napisa
![]()
Mislim da je tu samo bitno da ti shvatiš što je tebi normalno, jer za takvo nešto ne postoji normativ, a to ti nitko ne može reći![]()
Mislim da je belma jednostavno pogrešno postavila pitanje(a možda i nije), ja imam malu od 3 i pol pa mislim kako bi bilo ljepo da ima brata ili seku za igru i druženje i strah me da će između nje i drugog dijeteta biti prevelika razlika u tom smislu, ali kao što su druge mame navele to je zapravo individualno i da razlika u godinama ne garantira ništa
A svako dijete je jedan predivan dar i stoga svaka razlika u godinama je normalna![]()
Moj brat i ja smo 8 i pol godina razlike. Da se mame pitalo, ne bi bilo tako (jer je između nas dvoje imala 6 spontanih pobačaja). I evo gledam nas dvoje- nije mala razlika, a oduvijek smo povezani i savršeno se slažemo. Što smo stariji, to je naš odnos jači. I puno, puno smo povezaniji i više se razumijemo nego MM i njegova sestra koji su 19 mjeseci razlike.
ili seksatiNinči prvotno napisa
![]()
aaako budem imala drugo dijete, razlika ce biti barem 12 godina
ne razmisljam o normalnosti toga
nije ni moja prababa vjerojatno razmisljala, samo s razlikom sto se njeno deveto rodilo kad je moj nono imao 25 godina
trudim se uopce o "normalnosti" razmisljati sto manje
kao sto je netko rekao, pojam normalnog je jedno od mocnijih dosad smisljenih sredstava manipulacije
ivarica prvotno napisa
![]()
![]()
eh, sad ti pokvari romantiku!
![]()
Sad kad spominješ svoju baku, sjetim se ja svoje prabake koja je rodila ravno 19 djeceJe da su 2 puta bili blizanci, ali baš ću probati saznati od tate ili tetke kolika je bila razlika između najmlađeg i najstarijeg djeteta. To što je imala 19-ero djece bi se već dalo raspravljati je li normalno
![]()
imam dvije prijateljice koje imaju sestre mladje od njih 19 ili 20 god, moja kcer je starija od njihovih sestara!! i to mi je savrseno normalno.
vjerojatno sam trebala napomenuti da su obje isle samnom u razred da bi post bio razumljivmalena beba prvotno napisa
![]()
![]()
Slažem se s gore navedenim, ALI, ipak mi nije normalno kad 70-ogodišnjak ostavi obitelj radi cure od 18 godina i imaju bebu. I ima kćer iz prvog braka koja ima 50 godina i novu bebu? I onda se treba razvijati obitelj, male su šanse da će te dvije seke biti ikako bliske? :/
kada gledam svoj zivot i razmisljam o djeci, uvijek si mislim kako je prekrasno kada starijem djetetu, od vec nekih 12/13/14 godina podaris brata/ seku jer time, vjerujem, na neki nacin unaprijed starije dijete pripremas i educiras za njegovo/ njezino vlastito roditeljstvo.
imam u familiji situaciju kada su dva vec starija brata dobili u obitelj malenu seku i to gledati, bila je ljubav na djelu. Iz njihovih ociju, osobite njeznosti kojoj su se njihove ruke i umovi ucili, njihova predanja tom malom bicu...
prekrasno je kada citava obitelj sudjeluje u - mogli bi to nazvati odgojem ali prikladnije je, u svjesnom voljenju i briznosti nad malenim bicem koje raste i razvija se.
a prekrasno mi je i vidjeti stariju sestru / brata kako za ruku vode svoju mladju sestru/ brata..mislim da za te mladje su njihova starija braca/ sestre centar svemira.
moja sestra je to meni bila i zato vjerujem da nema potrebe raspravljati o razlici u godinama medju djecom..svako dijete u obitelj je novi blagoslov, nova mogucnost i prilika za jos vise prosiriti srce i jos vise o ljubavi nauciti.
Svaka razlika je, po meni, normalna, ako to roditeljima odgovara
Imam ujaka koji je 8 godina stariji od mene. Izmedju njega i moje mame jer bila razlika 12 godina, isto toliko je izmedju mene i mog brata.
[quote
trudim se uopce o "normalnosti" razmisljati sto manje
kao sto je netko rekao, pojam normalnog je jedno od mocnijih dosad smisljenih sredstava manipulacije[/quote]
ta mi je dobra.
Ja gledam baš ovo moje dvoje - 10 g. razlika i različiti očevi.... preslatki su, skaču jedan za drugim i igraju se, stalno su zajedno i osjeti se među nima ljubav i povezanost. Sljedeće je na putu i voljela bi da i dalje se tako povežu i vole. Sjećam se kad sam donjela malog da je kćer bila malo ljubomorna i zbunjena, nakon par dana kad ga je primila u naručje kao da je sve to bilo obrisano, vidjelo se na njoj da blista od sreće i sada to samo raste, baš mi je drago.
Eto mi baš i nismo "normalna" obitelj ali smo svi itekako sretni i ne bih se zamijenila ni s kojom "normalnom" ni u kojem pogledu.