Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
A jel dijete kad ukine taj dnevni san, ima u to vrijeme neki popodnevni odmor? Jel malo poveća broj noćnih sati? Ja nisam sigurna je li B prerasta tu potrebu jer ovi kriteriji koje ti, Anemona navodiš, su kod nas bili zadovoljeni u novorođenačkoj dobi. Iako su vrlo logični i vjerojatno vrijede za većinu djece. Ali njega je uvijek bilo teško uspavati i prosjeku spava 4 puta tjedno (oduvijek). Čak i nema neke jasne krize, ali kad spava vidim da mu to jako godi i zaključim da mu je ipak potrebno. A bilo bi mi lakše da ili spava ili ne, ovo izludi.
Moje dijete je povećalo broj sati spavanja. On spava cca 11 - 12 sati u 24 sata. Ako spava 2 sata po danu, onda smanji po noći, ako ne spava po danu, onda poveća po noći.
U prijelazno razdoblju smo obavezno popodne barem odmarali. Jedini način da ga navedem da legne je bilo gledanje Baby Tv - a u to vrijeme. Znači u vrijeme kad bi inače spavao, zajedno smo legli u krevet, prvo pričali priče, pa kad bi mu dojadilo, upalili smo i Bby Tv na pola sata (sve to u mraku, sa spuštenim roletama). Sad je "prerasao" i taj dnevni odmor, više mu ne treba niti to.