joj ovo plakanje nakon spavanja

redovito to imamo: ona se probudi, ali nakon dobrih 2 h (nekad 2,5-3!) popodnevnog spavanja, ustane potiho iz kreveta dode do hodnika, stane i stoji...i onda slijedi plakanje koje nerijetko preraste u tantrum :?

sta sam probala?
SVE
-potiho ju pozdarviti, sapcem joj jesi se naspavala, sad cemo nesto skupa se igrati, oces doci u sobu da odaberes igrace za igru...
-doci samo do nje, zagrliti ju, pitati dal zeli meni
-veselo ju pozdarviti, predloziti crtic, pjesmice neke vesele, tipa nesto zivahno sto bi joj paznju brzo odvuklo pa da se u to uzivi
-nuditi sok, vodu, puding
-cak sam probala praviti se da ju ne vidim dok tako stoji, nego cekat dok sama dode u dnevnu
-ajme ne znam vise sta sve ne...

uglavnom: nista ne pomaze, jer ona bas ZELI ili mora odtuliti tu svoju rundu, i kvit. ako ja recem ides k meni ona pocne "neeee, makni se mamaaaa, uaaaa, MAKNIIIII seeeee", ako zelim otic "digni meeeee mamaaaaaaa ocu tebiiiiii" cesto se desi da me pocne udarati, bilo je slucajeva da sve prede u histeriju i bacanje, izvijanje po podu... ma ono- ko da nije sva svoja :?

to su ti trenutci torture nakon budenja, inace sve 5 , divno, umiljato i veselo dijete

meni je toga vec stvarno dosta! skuzila sam da samu sebe unaprijed pripremam "uf, sad ce se probudit, sam sta nije pocela predstava..."

kad to prode sve je opet u normali

uspavljivanje je da legnemo ispricam joj pricu, dalje se pravim da spavam...nekad i ja odgulim sa njom, ali rijetko, ali tada se probudi nesto bolje volje kad me vidi pored na krevetu

nije jos zrela za nespavanje- scene koje su rezultat umora a nespavanja ( negdje oko 17-18 h) su isto prestrasne i za usi i za oci

zakaj klinci to rade?! :?