Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Probiotik tijekom i nakon antibiotika

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Probiotik tijekom i nakon antibiotika

Ovako: dijete od 2 godine odbija bilo koji od voćnih i običnih jogurta sa LGG-om. Prolife ampule također. Kupla sam i za 160ak kn (znam, skup i preskup)omni biotic prašak koji se izmiješa sa toplom vodom i pije nakon 15ak min- ni to neće.
    Pije antibiotik već osmi dan, ne znam oćemo li dobiti još jednom turu. Dakle, svakako, trebamo se vratit u normalu.
    Pomozite, jer se ne mogu dosjetiti još nekog proizvoda na tržištu koji sadrži dobre bakterije.

P.S. moguće da ove voćne okuse odbija a priori jer je glupi sirup s njekim bljak mirisom nalik jagoda/malina

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo prezadovoljni tabletama za zvakanje za djecu od lifetime- acidofilus. ima ih u twinlabovim ducanima ili ih ljekarne mogu od njih naruciti. pijemo ih stalno , prezadovoljni smo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes i kapsulu rastvoriti i isipat u malu zlicicu npr onog obicnog probiotika . tj bilo kojeg.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Običan acidofil.
    A probaj mu još dati bananu prije/uz probiotik. Ona djeluje kao prebiotik.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ferzym Act Junior, to je prah koji se pomiješa s tekućinom pa neće niti skužiti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    mi smo prezadovoljni tabletama za zvakanje za djecu od lifetime- acidofilus. ima ih u twinlabovim ducanima ili ih ljekarne mogu od njih naruciti. pijemo ih stalno , prezadovoljni smo.
    Tabl za žvakanje, a on ima samo 2 god. Nisam mu davala ni bombone ni žvake, jel može da se samo proguta :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    mozes i kapsulu rastvoriti i isipat u malu zlicicu npr onog obicnog probiotika . tj bilo kojeg.
    Aj pliz imenuj neki "obični" probiotik i gdje ga nabavit

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemrem se sjetiti onog slovenskog. cek idem traziti .

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.tegobe.com/samolijecenje/...je/prolife.htm
    imas i prolife kapsule. no kad krene jos malo s bombonima bus se preporodila, jer skoro svih tbl ima kao za zvakanje i fini su i onda to prodajes pod bombone

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prolife oralna suspenzija-ima super okus i ferzym tkđ. isto to. moj I. uživa i uvijek traži još, ali o ukusima se ne raspravlja...

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Probiotik tijekom i nakon antibiotika

Citiraj makita prvotno napisa
    Ovako: dijete od 2 godine odbija bilo koji od voćnih i običnih jogurta sa LGG-om. Prolife ampule također. Kupla sam i za 160ak kn (znam, skup i preskup)omni biotic prašak koji se izmiješa sa toplom vodom i pije nakon 15ak min- ni to neće.
    Pije antibiotik već osmi dan, ne znam oćemo li dobiti još jednom turu. Dakle, svakako, trebamo se vratit u normalu.
    Pomozite, jer se ne mogu dosjetiti još nekog proizvoda na tržištu koji sadrži dobre bakterije.

P.S. moguće da ove voćne okuse odbija a priori jer je glupi sirup s njekim bljak mirisom nalik jagoda/malina
    Kako to da popije antibiotik,a probiotik ne?
    Daj na isti način kao i antibiotik.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma antibiotik mora takav kakav je, a probiotik bi ipak odabrala da se njemu sviđa. Antibiotik popije u 5-6 gutljaja sa izrazom gađenja- a pije po pola žličice- pa mi se ne da mučit ga s drugim okusima koji su mu neukusni

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za dugotrajne terapije antibioticima dobro je znati za probiotičku gljivicu saccharomyces boulardii koju antibiotici ne ubijaju. Kome treba pronaći će način za nabaviti.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi jako zadovoljni s Probiotic Premium-om.

Može se uzimati od 1.dana života. Kupili ga na preporuku pedijatrice

Uzimala ga je Terr, i to bez problema - stavi se u malo vode, odstoji 15 min i popije - skoro da i nema neki okus, kao da pije običnu vodu.

Pila sam ga i ja, za vrijeme kure antibiotika, i 1.puta prošla bez candide kao reakcije na antibiotik.

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi isto tekući prolife. super okus.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je tekući prolife neukusan, ovo ne pišem s namjerom da se o ukusima debatira, nego samo da rečem da imamo različite ukuse

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa
    Mi jako zadovoljni s Probiotic Premium-om.

Može se uzimati od 1.dana života. Kupili ga na preporuku pedijatrice
    Zašto? Koji je razlog uzimanja probiotika od 1. dana života?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cubana vjerojatno se odnosi na novorođenčad koja je podvrgnuta antibiotskoj terapiji uslijed koje postoji opasnost, ili je već došlo do narušavanja crijevne flore.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    meni je tekući prolife neukusan, ovo ne pišem s namjerom da se o ukusima debatira, nego samo da rečem da imamo različite ukuse
    O tekućeg Prolife-a mi se povraća.

Običnu kapsulu Linexa otvori i isipaj prah u bilo što...mlijeko, kašicu...nema nikakav okus.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Za dugotrajne terapije antibioticima dobro je znati za probiotičku gljivicu saccharomyces boulardii koju antibiotici ne ubijaju. Kome treba pronaći će način za nabaviti.
    Postoji nekoliko rizičnih faktora kod kojih ova gljivica može izazvati fungalnu sepsu.
    Probiotici nisu baš tako bezopasni.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Linex kapsule, isto se izvadi sadržaj djeci koja ne mogu popiti kapsulu.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cubana, ne znam koji razlog je za uzimanje probiotica od 1.dana života. Mi ga nismo trebali tada uzimati nego sa cca 4 mj. (ako se dobro sjećam).

Možda kod jaako kompliciranih poroda - moja prijateljica je imala takav, zamalo otišla u sepsu. Dijete je odmah po porodu dobilo antibiotike.

Možda - velim samo: možda, jer nisam stručnjak - bi u tom slučaju bilo dobro da su mu davali i probiotik. Crijeva su mu se, naime, dosta oštetila.

Eto, toliko koliko ja mogu o tome

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

CEBELKA86, promaknuo mi je tvoj post - eto isto smo mislile !

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

D.je upravo dobio antibiotik zbog upale uha, da li mu mogu davati prolife oralnu suspenziju tijekom uzimanja antibiotika.Napominjem da je prolife pio prošli tjedan zbog proljeva.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čini mi se da je najbolje dati probiotike nakon terapije, jer svaki antibiotik pobije sve probiotike.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probiotici nisu baš tako bezopasni.
    ima nesto sluzbeno o ovome ? ovo mi je prvi glas ??

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čemu kolutanje očima? To što je to tebi prvi glas ne znači da nije istina.
    http://www.ajcn.org/cgi/content/full/83/6/1256

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidiš, za S. boulardii nisam znao da je tako zločesta gljivica.

Zanimljivo je da studija lijepo potvrđuje jedno pravilo: problematični su samo probiotici koje agresivno promoviraju medicinari i marketing: S. boulardii se kupuje kao lijek na recept, a LGG zapravo nema svojstva koja marketing priželjkuje.

LGG je apsolutno besmislen kao "probiotik" jer se radi o patentiranom organizmu kojeg možeš jedino kupiti, a ne uzgojiti doma. Kako se radi o soju L. rhamnosus koji se koristi uglavnom kao konzervans u jogurtima i koji ne kolonizira niti jedan dio probavnog trakta, potrebno je veliko umijeće uvjeravanja s velikom količinom $u$tavih novčanica kako bi se održao na tronu kao probiotik.

Pomnijim čitanjem radnje dade se zaključiti da probiotici koji kod zdravih ljudi koloniziraju probavni sustav, konkretno L. acidophilus i Bifidobacterium, ne prave probleme čak ni u ekstremnim slučajevima. Lijepo se uzgajaju doma i jogurt dobiven od tih kultura je odličan. Nije slučajno da se ove bakterije nalaze i u majčinom mlijeku zajedno s prebiotičkim oligosaharidima - Majka Priroda je znala što radi. (n. pr. finska studija)

Srećom se kod nas ne može kupiti gore spomenute problematične probiotike u pedijatrijskim pripravcima.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To bi u sustini bilo to.
    Jedno je kod zdravih ljudi, ali se cesto uzimaju uz terapiju svakakvih bolesti, uz antibiotike pa uz pobijenu crijevnu floru nafilati organizam problematicnim "probiotikom" i nije neka sreca.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čemu kolutanje očima?
    pa ne kazem da nije istina, nego da nisam cula za to. cemu kolutanje, mislila sam da taj smajlic znaci kao neko cudjenje jer nije ni mrk ni cinican ...
    To što je to tebi prvi glas ne znači da nije istina.
    zbilja ne znam cemu bezobrazan ton :?
    lijepo sam te pitala , jer mi je bitno, jer mi djeca vec skoro godinu dana uzimaju acidofilus zbog problema sa zatvorom jer mi je to preporuceno kao nesto sto se moze uzivati uvijek i stalno bez prestanka bez ikakvih nuspojava , pa pitam ..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ah ta forumska komunikacija.
    Meni znači "kolutam očima na tvoje gluposti",
    Koliko zbrke može učiniti jedan smajlić.
    Evo jedan pomirenja.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nikako ne kolutam ocima na tvoje gluposti, prije bi kolutala na vlastite

ajde pliz jos jednom, dal je onda acidosalus opasan ili ne ? taman sam nasla rjesenje za kakanje u gace i sve mi super sljaka od kad je na acidosalusu .. jel onda stoji ovo sto davor kaze (ne znam toliko engleski ) da acidosalus nije opasan i moze se uzimat dugo. ?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam malcu davala Probiotic premium VIP-ov...
    njega je dovoljno otopiti u mrvici vode (iakona uputamapiše dase otapa u 125 ml,magistra koja savjetuje o probioticima mi je rekla da je dovoljno skroz malo vode a možei sok ili čaj ovisi što dijete voli piti....miha je to sve volio piti a može se dati i sa špricom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •