Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: DIVNO HRVATSKO ZDRAVSTVO?!?!?!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno DIVNO HRVATSKO ZDRAVSTVO?!?!?!

Svaki put kad mislim da se ne mogu razočarati više od toga nego što jesam, razočaram se još više....
    Danas krenem u Švarcovu na OGTT test, koji sam morala napraviti danas (po preporuci liječnika), jer mi je sutra pregled i uvz u Petrovoj (zadnjih 10tak dana sam na dijeti radi povišenog šećera)...
    I kad ono, nakon skoro SAT VREMENA čekanja (trudna sam 32tj, trudnice kao imaju prednost :/ ), zove me sestra da mi kaže kako mi danas oni to ne mogu raditi jer vade krv samo do devet a ovako bi ja morala biti tamo do pola 10, 10. Da ne kažem, da je između ostalog, bila izrazito neugodna, nabacila se s knjižicom i uputnicom... praktički nisam stigla reći ni riječ.... jer je naravno zatvorila svoja vratašca... Važno je isto tak napomenuti da su uputnice stajale u toj pvc posudici sat vremena i da na porti nije bilo apsolutno nikoga....
    I tako ja danas nisam obavila ništa, sutra ako želim nalaze do pregleda... naravno opet moram platit... nije neka cifra, 100 kn, al nakupi se.....

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

:shock: !!! Stvarno je zalosno sta sve covjek dozivi po nasim bolnicama! Mislim da nije imala pravo to napraviti! Da ti je vratila odmah trudnicku cim si joj dala i rekla da neces stici, pa jos i ajde, ali niti to kad si trudna. Ma stvarno si uzimaju malo previse za pravo ti nasi prosvjetarci!!!! A uostalom, i nije bas da 100 kn nije neki novac...

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve u vezi trudnoće je besplatno! otkud tih 100 kuna, to ne može biti? Čekanje... koma... mene su s trbuhom do zuba i Nikom-dvogodišnjakom na rukama pustili prije reda samo jednom-u redu za tuširanje na plaži.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma moram ići privatno jer jedino na taj naćin ću sutra dobiti nalaz do 11 ujutro.... ovaj u Švarcovoj bi čekala do 5.... a tad naravno ne mogu doći u petrovu na pregled

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a zašto si čekala zadnji dan za ogtt?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam naprosto zgrožena

zaista

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mlukacin, trebas ici na Vuk Vrhovac, s uputnicom za OGTT.

Nazovi ih i trazi sestru Bernardu na Dijabetesu, sve ce ti objasniti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kahna zato što mi je liječnik tako rekao..... a i nebi bila toliko zgrožena da jučer nisam nazvala i pitala za proceduru.... eto....
    tak svejedno... i da jesam predala uputnicu točno u 9 trebali su me primiti i točka... kraj priče....

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bezobrazno. znam da u švarcovoj PRIMAJU uputnice do 9, a ne da vade krv do 9.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam prije ogtt-a nazvala laboratorij i rekli su mi da dođem odmah ujutro u 7, najkasnije do 8 i da donesem limun da mi mogu pomiješati s tom odvratnom slatkom vodom da lakše popijem.
    čak su mi rekli da ne moram tamo sjediti 2h nego da idem di god hoću (naravno, ako želim mogu tamo sjediti ali ne moram) i da se vratim za 2h (i da se odmaram a ne da šetam 2sata).

kad sam se vratila, izvadili su mi krv i poslali doma.

drugi put sam došla kasnije, oko 9, isto su me primili. opet sam otišla, vratila se u 11, nikakvih problema nije bilo.

ali ja jako volim svoj laboratorij

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

divno je čuti da se zapravo nekome radi u našim zdravstvenim službama

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    ja sam prije ogtt-a nazvala laboratorij i rekli su mi da dođem odmah ujutro u 7, najkasnije do 8 i da donesem limun da mi mogu pomiješati s tom odvratnom slatkom vodom da lakše popijem.
    čak su mi rekli da ne moram tamo sjediti 2h nego da idem di god hoću (naravno, ako želim mogu tamo sjediti ali ne moram) i da se vratim za 2h (i da se odmaram a ne da šetam 2sata).

drugi put sam došla kasnije, oko 9, isto su me primili. opet sam otišla, vratila se u 11, nikakvih problema nije bilo.

Ne kužim, samo jednom su ti vadili krv?

Meni su jedno tri-četiri puta, mislim svakih pola sata.

mlukacin, nazovi Bijeli telefon.

http://www.mzss.hr/programi_i_projekti/bijeli_telefon

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja preporucam da odes na VV!
    Tamo su svi strasno ljubazni i sigurno neces imati nikakvih problema.
    jedino mislim da nalaz ipak nije isti dan!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa
    :shock: !!! Stvarno je zalosno sta sve covjek dozivi po nasim bolnicama! Mislim da nije imala pravo to napraviti! Da ti je vratila odmah trudnicku cim si joj dala i rekla da neces stici, pa jos i ajde, ali niti to kad si trudna. Ma stvarno si uzimaju malo previse za pravo ti nasi prosvjetarci!!!! A uostalom, i nije bas da 100 kn nije neki novac...
    prosvjetarci s ovim nemaju veze

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Ma kak ne, pa išli su i doktori u školu.

Inače, ja sam OGtt radila u Breyeru (besplatno je uz CO zdravstveno) i moram priznati da sam bila oduševljena.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pridružujem se "pohvalama" s primjerom tete na rebru (šalter labos, glavna zgrada, drugi kat!)....

gestapo je mala beba za nju ...

samo sam htjela pitati da li kod njih mogu napraviti tumor marker - no sterala me u red za NARUDŽBE :? bez da mi je rekla da li se to radi kod njih. a na čovjeka koji mi je htio pomoći - urlala je... u čekaonici je bila mukla tišina. sve pacijente je slala "što dalje od šaltera, tamo prema prozoru" ... kak sam već bila umorna od drugog doktora - samo sam im mahnula pa-pa kad su me htjeli naručiti... nekultura fuj

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    pridružujem se "pohvalama" s primjerom tete na rebru (šalter labos, glavna zgrada, drugi kat!)....

gestapo je mala beba za nju ...

samo sam htjela pitati da li kod njih mogu napraviti tumor marker - no sterala me u red za NARUDŽBE :? bez da mi je rekla da li se to radi kod njih. a na čovjeka koji mi je htio pomoći - urlala je... u čekaonici je bila mukla tišina. sve pacijente je slala "što dalje od šaltera, tamo prema prozoru" ... kak sam već bila umorna od drugog doktora - samo sam im mahnula pa-pa kad su me htjeli naručiti... nekultura fuj
    Hoćeš bolje.
    Rebro, nedjelja , hitna.
    Predam knjižicu, sestra me zapiše i kaže pričekajte zvati će Vas. Nakon sat vremena napokon zovu, pita doktor zašto sam došla, ja mu kažem i pazi sada odgovor -"S obzirom da Vam život nije ugrožen mi Vas ne možemo primiti jer ne spadate k nama po mjestu stanovanja. Morate ići u tu i tu bolnicu."
    Pitam ja, pa zar mi to nije mogla reći sestra pred sat vremena kada sam predavala papire. Odgovor je bio da sestra to nesmije reći. :shock:
    Pa mogla je ići pitati doktora. Vidjela me pred sobom. Točno da ih pošalješ nekamo...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ajme onda sam ja još i dobro prošla....
    sutra sam dogovorila u labor centru da mi to odrade, 100 kn, gotovo do 10, nalaz u pola 11 tak da stignem i na uzv i onda s uzva na pregled :D ali ću svratiti i kod gđe.mr.Melite da joj pohvalim osoblje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sanja,
    škicnula sam na link... thx... makar, kaj ću imati od toga :? kao da će se nešto promijeniti ???
    al naravno treba uvijek reagirati....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja "pohvala"

cca. 22 tjedan trudnoće, odem svojoj ginekologici (DZ Dubrava) jer me nešto oštro bolilo u trbuhu i ona sumnja na upalu slijepog crijeva i šalje me vaditi CRP. njena sestra zove u lab DZ Dubrava da mi kao tu izvade krv jer bi prema doktoru opće prakse trebala ići vaditi krv u DZ Pešćenica. sestra iz laba kaže da ako mogu hodati neka idem u DZ Pešćenica da mi oni u Dubravi neće vaditi krv

ma skroz sam ljuta na te neke glupe administrativne fore, neš ti troška vađenje krvi, tako i tako bi im se to platilo

i naravo da sam na kraju privatno u blizini vadila krv, kao i 100 drugih stvari koje privatno zdravstveno obavljam jer mi je muka od tih njihovih fora i načekavanja

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i ne samo to... nego nedaj Bože pojaviti se s privatnim nalazima u neki KBC.... pa te bljedo gledaju.. kao ima se para pa kaj onda dolazite k nama, ili ti te iste nalaze ne priznaju jer kao ne smiju.... i tak.... baš me zanima kak bum sutra u Petrovoj prošla

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja se iskreno grozim hrvatskog zdravstva.

Moja četveročlana obitelj je jedna od onih koje su žrtve lošeg hrvatskog zdravstva.

Ocu mi nisu dijagnosticirali tumor na vrijeme, nego su mu govorili da ima upalu sinusa (uz to što se tumor već mogao vidjeti na nalazima). 3 mjeseca kasnije je umro u bolnici u kojoj je dan prije njegove smrti medicinska sestra urlala na njega jer su mu pored kreveta stajale dvije čaše, a ne jedna.

Kad je umro, nisu nas ni nazvali.

Sestri su za tumor na štitnjači rekli da je samo neka cista i da ju ne mora operirati ako ne želi. Hvala Bogu da ju je operirala, jer kad su je otvorili, izvadili su cijelu štitnjaču van.

Mama, uz sve što ima, imala je tromb na mozgu, no oni su nam rekli da ima tumor na mozgu i da će umrijeti vrlo brzo. Hvala Bogu uspjeli smo je izvući iz te bolnice i prebaciti u drugu gdje su je spasili i u kojoj se 2 mjeseca oporavljala. Naime, u prijašnjoj bolnici (Sv. Duh) bila je na intenzivnoj njezi s 20 pacijenata uz jednu medicinsku sestru koja je u svojem uredu pušila i jela Domaćicu. Doslovno.

Meni se nije toliko drastično nešto dogodilo, no skoro su me operirali zbog po njihovom mišljenju slijepog crijeva, a ja sam imala upalu jajnika i nakon 3 tjedna vucaranja po bolnicama više nisam mogla hodati (a bila sam u bolnici kod ginekologa). Tada sam hvala Bogu prebačena u drugu bolnicu.

Eto, to je moje iskustvo. I da, sve je istinito nažalost.

Zato mi je iznimno drago što nisam rodila u Hrvatskoj jer mislim da bi me sam strah od neznanja i nemara naših doktora doveo do panike.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj puntica prvotno napisa

Ne kužim, samo jednom su ti vadili krv?

Meni su jedno tri-četiri puta, mislim svakih pola sata.
    2 puta. ujutro prije nego sam popila koktelčić i nakon 2 sata

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma dajte - mene to uopće ne iznenađuje, niti najmanje, iznenadilo me kad mi je mali (tada 10 mj) završio u Klaićevoj jer mu je napuknuo prstić (morali šivati) - doktor i anesteziolog i pomoćnici su bili toliko brižni i ljubazni da sam ja samo zjevala ko tele - nisam mogla vjerovati! Toliko ljubazni i dragi...... prekrasno (već sam si mislila da su me zamijenili za neku facu....).
    Iznenadila me sestra od moje doktorice koja je također toliko ljubazna i draga da se ja nemrem načuditi!
    A kad sam završila na Vinogradskoj sa uputnicom HITNO za kiretažu...... e to je bio događaj..... došla na tašte, rano, najranije, čekala, čekala, vidjela i neke druge žene ulaze preko reda u ok stanju (odoka viđeno)..... na kraju meni rekla da više nema mjesta da dođem sutra!
    Dođem sutradan još ranije. Čekam. Čekam. Slabo mi je. Čekam. Prođe i 3 h. Dođe do mene neka žena (tek pristigla iz vana). Pričljiva. I tak priča ona meni kako je prije tjedan-dva radila kiretažu kod privatnika i ostalo joj je mali komadić pa je došla to tu srediti, kaže nije hitno ali usput joj je pa eto. Izađe sestra - pozove je i došaptavaju se. Uđe žena. Ja ne.
    Meni već sve bijelo pred očima od slabosti, nemoći, bijesa.
    Dođe sestra i kaže kako više nema mjesta. Da dođem sutra!
    Dobila sam i napad plača i histerije i tražila papire da izađem van. Jedva jedvice ih dobila.
    Navečer sam završila na istoj toj hitnoj, pala tamo u nesvjest uslijed krvarenja koje je bilo stravično. Kad sam se oporavila drugi dan - glavna sestra je pitala da šta sam čekala?
    Nemoram niti reći da mi je veći šok bio taj događaj u Vinogradskoj nego sama kiretaža (već sam se nekako pomirila da mi je dijete prestalo rasti zbog nečega u 12 tjednu i da niš ods te trudnoće).
    Tak da...... mene niš ne iznenađuje od zdravstva osim dobrote i ljubaznosti koju je teško naći ali nađe se.
    A ovaj ministar je baš prikladan! Totalno prikladan!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    Sanja,
    škicnula sam na link... thx... makar, kaj ću imati od toga :? kao da će se nešto promijeniti ???
    al naravno treba uvijek reagirati....
    Pa ne znam, ja bih reagirala. Možda se promijeni, a možda i ne, no vjerojatno bih se lakše osjećala zbog spoznaje da sam nešto učinila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slučaj 1.
    "Gospođo nemožete na operaciju bruha (koji usput jako, jako boli), zato jer nema mjesta u bolnici."(KBC Rebro,kirurgija) :/
    Slučaj 2.
    "Kaj ste baku dopeljali?Pa gle ju ko curica je, odite doma, nek si legne i bu joj bolje." (Hitna,V.G.)...baka drugi dan dobila moždani udar.
    Slučaj 3.
    "Niste naručeni, dovedite dijete za mjesec dana."(Hitna, Šalata,dermatologija)...dijete jauče od bolova.
    Slučaj 4.
    Baka 9.hebenih sati čeka red za pregled.(Hitna,Rebro)
    Slučaj 5.
    "Odite doma i dođite sutra, danas više ne primamo."(doc.opće prakse)...dijete kuri 40.

I mogla bi tak do besvjesti nabrajati.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S obzirom da se radi samo o ventilirajućoj temi koja stvarno nije za ovaj filozofski kutak, istu ću zaključati dok joj eventualno ne nađem mjesto.

no isto tako na Zdravlju djece i Zdravlju odraslih postoje takvi ventilirajući topici pa ako baš imate potrebe, molim Vas potražite ih i tamo napišite svoje komentare.

S druge strane, postoji Bijeli telefon, netko je malo više dao i broj, pa vas upućujem da njegovu vrijednost ne zaboravite.
    Imate li primjedba /pohvala, nazovite ih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •