Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Varaždin, koju osnovnu školu izabrati?

hrabrica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Varaždin, koju osnovnu školu izabrati?

Ima li tko savjet ili iskustvo vezano uz osnovne škole u gradu Varaždinu? Od Prve OŠ do Pete OŠ? Naime, naš malac iduće godine polazi u prvi razred, a mi ne znamo gdje ga upisati. Dobili smo preporuku da je Prva "Jako dobra", ali ja ne znam kako to provjeriti. Shvatila sam da je najbitnija osoba (Učiteljica) s kojom će djeliti dane 4 godine. Zna li tko kakve su učiteljice sadašnjih 4. razreda u toj školi ili drugdje u gradu? Budući da je naš školarac nenaviknut na vikanje, nježan, pažljiv, i sl. tragamo za učiteljicom sličnih osobina .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mhm, ne bi se štela mešati u Varaždin (iako i tam imam poznate i rodbinu) ali evo napomene o odabiru škole općenito...

"Jako dobra" škola odnosi se u prvom razredu ne samo na odabir učitelja, nego i na neke druge stvari koje su roditeljima bitne...

Mi smo imali sreće da u kvartu imamo čak 4 škole DOSTUPNE PJEŠICE za manje od 10 minuta (to je bitno, da dijete ne mora mijenjati školu kad za 2-3 godine bude tamo odlazilo samostalno). Odabrali smo školu koja ima produženi boravak, jer radimo oboje... Druga škola koja je "kakti bolja" ispala je iz igre jer nema boravak organiziran na način koji nam odgovara, a do nje treba prijeći 2 prometne ceste. Treća škola koja je dolazila u obzir otpala je odabirom našeg starijeg sina (u prvoodabranu mu je išla trećina vrtićke grupe i to se pokazalo odličnim).

Kad smo u ove kriterije uklopili željeni strani jezik i sportske aktivnosti, odabir škole sveo se na jednu jedinu - baš je ispala najbliža... I zadovoljni smo.

Nema, naime, škole u kojoj će djetetu i roditeljima sve odgovarati... Naš mlađi sin ide u istu školu, ali njegov razred je prilično nezgodnog sastava (prevladavaju dečki) i to nije ista priča kao kod starijega, iako su svi drugi parametri isti. Čak i učiteljicu smo poznavali po dobru od ranije... A na sastav razreda nikako ne možemo utjecati. Ni učiteljica ni stručna služba nisu mogli na to utjecati, jednostavno takva je generacija.

Daklem, sretno.... Možemo dosta toga birati, ali na puno stvari ipak nemamo velikog utjecaja, pa je to ipak u dobroj mjeri stvar sreće...

hrabrica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

je hvala. vidim da nema varaždinaca ovdje. :? ajde bit ću konkretna. ima li netko iskustva s Prvom osnovnom u vž. ili netko zna nekoga tko zna nekoga čije je dijete u Prvoj osnovnoj. ha? ili da odem direktno tamo u izvidnicu? ha ha 8) mama špijun proučava uvjete, tjedni meni i situaciju na hodnicima...

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj hrabrica prvotno napisa
    je hvala. vidim da nema varaždinaca ovdje. :?
    Od možda cca kakvih 100tinjak Varaždinaca na forumu, njih 20 ima djecu dobi koja tebe zanima, a od tih dvadeset možda od njih troje dijete ide na Prvu, al baš oni nisu vidjeli ovaj post...Mislim vjerojatnost da netko odgovori na tvoje postavljeno pitanje je jako mala...pa valjda poznaješ osobno koju majku čije dijete idu u tu školu...

Još ne razmišljam o školi, to nas čeka tek za 4 godine, ali nisam mislila da roditelji biraju OŠ razmišljajući na ovaj način kao ti...Obično se dijete upiše u školu koja je u kvartu, koja im je kakvih 10-15 minuta hoda udaljena od kuće i većina djece već nakon par dana/tjedana u školu idu sami (barem je u mom kvartu tako...)...

Možda će ti u Prvoj od 3 učiteljice dvije biti osobina kakve tražiš, a ova treće neće odgovarati. Onda ćeš tražiti nekakvu vezu da ne potrefiš baš ovu treću?

Slažem se s Peterlin, kakvu će dijete učiteljicu imati najčešće je stvar sreće (ili veze). Al ak ona stvarno neće odgovarati djetetu iz nekog razloga, možeš tražiti da se dijete premjesti u dr. razred...

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Varaždin, koju osnovnu školu izabrati?

Ima li tko savjet ili iskustvo vezano uz osnovne škole u gradu Varaždinu? Od Prve OŠ do Pete OŠ?
    .
    U Varaždinu postoji i Šesta OŠ.
    A najviše pohvala čula sam upravo za nju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

je hvala. vidim da nema varaždinaca ovdje. :? ajde bit ću konkretna. ima li netko iskustva s Prvom osnovnom u vž. ili netko zna nekoga tko zna nekoga čije je dijete u Prvoj osnovnoj. ha? ili da odem direktno tamo u izvidnicu? ha ha 8) mama špijun proučava uvjete, tjedni meni i situaciju na hodnicima...
    Da!

To je pravi put, a to smo i mi radili... uz jednu bitnu iznimku. NIsmo špijunirali po hodnicima, nego bi ravno u glavu zavirili u školu (i to s djecom, obično na putu iz vrtića kad u školi nije više bilo nikoga osim boravkaša) pa ravno u glavu popričali s učiteljicama i ostalima... Pogledali bi meni, zahode (svakako jako bitno, ne zezam se, to daje brzu i točnu sliku o brizi koju osoblje poklanja školi) i malo pomalo upoznali sve što nas je zanimalo...

Razgovor sa stručnom službom isto je ok - nismo se posebno najavljivali nego smo svratili u vrijeme primanja roditelja (piše na vratima pedagoga).

A ključne informacije o svim školama u kvartu (rekoh već, 4 državne + jedna privatna koju zaboravih spomenuti, a isto kažu da je dobra) dobili smo na tematskim roditeljskim sastancima za roditelje predškolaca u vrtiću. Kapa dolje vrtićkoj stručnoj službi - ljudi su imali prilike upoznati učiteljice četvrtih razreda (a tako sam ja došla i do učiteljice svog starijeg sina kojem je u to vrijeme trebala posebna pažnja) i sve je super. Nije da je uvijek sve išlo glatko, ne čita nam škola misli, ali dovoljno se stvari može dogovoriti.

Ponavljam, ono na što ne možemo utjecati ni mi ni učitelji je SASTAV RAZREDA (to je veliki problem kod mog mlađeg sina) ali tu nema puno pomoći...

I sretno - špijuniranje nije potrebno, ali informiranje (od susjeda, roditelja iz vrtića koji imaju stariju djecu po školama, direktno od škole....) je prihvatljivo i dobrodošlo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih još jednu osobu koja može dati vrlo korisne informacije o školi - djetetov pedijatar! Nama je pedijatrica točno rekla situaciju u svakoj školi. Isto vrijedi i za logopeda (imali smo uvid i s te strane), stručnu službu vrtića i sve dostupne izvore informacija.

Bit će sve u redu, bez brige!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dšaba sve mjere predostrožnosti kad ti je sastav razreda takav kakav je ,a opet i da je najbolji , mada će me sad popljuvati struka i vrle forumske majke , vrijedi i ona stara -dva loša ubiše Miloša ili ona o jabuci i sanduku ( praksa je jedno, teorija drugo ) .

( da znamo ne postoje takva djeca, postoje samo odvratni i nekomepetentni učitelji itd itd -djeca su uvijek u pravu ...... )

Ja radim u 4 osma razreda. Razlika nebo i zemlja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •