Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Lidrano

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Lidrano

Je li itko u o.š. dužan obavijestiti djecu o ovom natjecanju? Organizirati neko školsko natjecanje? Ili je to dobra volja učitelja hrvatskoga jezika?
    (Zadnje vrijeme se sve češće susrećem s pojmom dobre volje učitelja :/ )
    Kako to funkcionira u praksi? Ako netko ima informacije da mi objasni. Može li se uopće sudjelovati u 5. razredu.
    M. piše jako lijepe pjesme (na tatu ), ali doduše nije sklon isticati se i nametati se u tome, dapače ne voli baš čitati ništa osim Garfielda. A opet nekad sastavi nešto tako da ja ne mogu doći k sebi od čuđenja, a to mi je struka (ne čuđenje ).
    Zato me zanima Lidrano.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odi u školu i pitaj njegovu prof iz hrvatskog jezika. Milsim da je to naj jednostavnije.

Postoji , školski gradski, županijski i državni Lidrano.

O natjecanjima, općenito, neću.

Jer imam svoje mišljenje koje je ,kao i uvijek suprotno od većine .

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Lidranu mogu sudjelovati učenici osnovne i srednje škole.
    Ima li učiteljica literarnu grupu, onda se iz radova učenika na literarnoj odabire rad koji će ići na natjecanje.
    Ja nemam literarnu, ali ako tijekom školske godine neko dijete napiše dobar sastav, pjesmu, pošaljem na Lidrano.
    Ima li takvih dobrih radova više (od predviđenog broja u prijavi), sastanu se svi učitelji hrvatskoga i odabiru najbolje. To je onda Lidrano na školskoj razini.

Uzmi djetetove pjesme i pokaži ih učiteljici hrv. jesika. Naravno, pitaj prvo dijete želi li da se pjesme pokažu učiteljici i moguće sudjelovanje na natjecanju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Super. Hvala puno.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako se dijete ne voli isticati zašto ga forsirati :/ nema smisla...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda ih baš želi pokazati, ali ne zna kako. Ima takve djece koju treba malo pogurati.
    Ipak neka:
    Citiraj Matilda prvotno napisa
    Naravno, pitaj prvo dijete želi li da se pjesme pokažu učiteljici i moguće sudjelovanje na natjecanju.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bolje pošalje u Radost ili nešto slično jer bi se na Lidranu mogao jako razočarati.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Lidrano

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    (Zadnje vrijeme se sve češće susrećem s pojmom dobre volje učitelja :/ )

Vidiš kod mene je obrnuto,uglavnom se susrećem s pojmom (ne)volje kod učenika.

Inače, profesori sami "prepoznaju" djecu s talentom, a sve više djecu s voljom da iole nešto naprave jer ih je teško natjerati da sudjeluju u ičemu, i onda ih usmjere na natjecanje. Prijavljivanje i slanje rada su samo formalnosti.

Ujedno, bila mi je muka od "stručnosti i kriterija" na Lidranu kad sam sudjelovala na njemu kao učenica, a sad kao profesorici mi je još i više.

I da, došli smo do Državnoga, da ne promislite da je to subjektivizam frustrirane profesorice čije ambicije u radu s literaturi sklonom djecom nisu zadovoljene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •