Molim preporuke za dječjeg hematologa.
Mislim da su na Rebru? I kakva je procedura sa naručivanjem...koliko se čeka?
hvala
Molim preporuke za dječjeg hematologa.
Mislim da su na Rebru? I kakva je procedura sa naručivanjem...koliko se čeka?
hvala
Za Rebro znam za dr.Konja i dr.Raić.Preporučam doktoricu Raić iako nemam osobnih iskustva sa njom.
Ako vam je to prvi pregled kod specijaliste imate pravo na pregled u roku mjesec dana u protivnom vam na uputnicu moraju napisati da vas ne mogu primiti(službeno) i tada možete otići privatno te vam HZZO vraća novac za pregled.
Hvala!
Znaš li možda da li se može doći sa nalazima starim 2-3 tjedna ili moraju biti ful friški nalazi? i ako imaš možda neki kontakt?
thanks!
Mi idemo na Rebro kod doc.dr. Ljubice Rajić i tamo ti nema naručivanja ona ima ambulantu ponedjeljkom i srijedom. Svaki dan netko prima pacijente koliko sam ja shvatila.
Sad što se tiče nalaza , oni tamo vade krv , treba na uputnici pisati šta se treba vaditi.
Obično ujutro izvade krv, pa se dođe oko 14 h da dr. očita nalaz.
I da , dr. je ok., možda nije turbo ljubazna , ali zna svoj posao
Znači samo dođemo pon ili srijeda? Od koliko sati ujutro? Da li je gužva?
hvala
Hvala!
gledam sad na stranicama rebra pod pedijatrija i nigdje nema hematologije? Nije mi jasno da li je dr. koju preporučate na pedijatriji ili na hematologiji? i pls ako ima neki kontakt...
Nema jel stranice dugo vremena nisu uređivane.U međuvremenu hematologija sa Šalate došla je na dječju kliniku Rebro.
Dr.Raijć(hematolog),sada Klinika za pedijatriju Rebro.
Mi smo bili tamo taman kada su se preselili na Rebro.
Preporuka za docenta Ernesta Bilića, ljubazan, strpljiv, objašnjava.
Sestre, barem koje su nama vadile krv, jako ljubazne, pričale joj, skretale pozornost a mi smo se ipak rasplakali i to tak da smo između vađenja krvi uzeli pauzu pa opet repriza![]()
ali velim, ne krivnjom sestara već se dijete prestrašilo.
inače, onaj hodnik koji glumi čekaonu dječje hematologije je nešto prestrašno kao i ta sobica gdje sestre i doktori obrađuju pacijente. prestrašno...
Možda griješim, ali mislim da ima i doc. Rajić i dr. Raić i da su obadvoje hematolog. To mi se čini jer kad zovem za nalaze pitaju me da li idem kod docentice ili doktorice Raić.
Što se tiče hodnika-čekaonice meni je na Šalati bilo 100 puta gore, toliko grozno da sad kad sam došla na Rebro rekla sam im kako im je tu baš ljepo.
Čula sam da je dobra ta doktorica Rajić na Šalati.
Hematologija sa Šalate je ove jeseni preseljena na Rebro.Sundance prvotno napisa
Na dr.koju mislim je LJubica Raić(ne znam da li ima j u prezimenu ili je bez njega).
Nisam znala za preseljenje.... mi smo još prošle jeseni išli na Šalatu. Mislim da je Rajić.. gotovo sam sigurna
Spremamo se hematologu u ponedjeljak. Nosimo stare nalaze i imamo uputnicu za pregled i obradu. Pretpostavljam da postoji mogućnost da ponove tamo vađenje krvi pa me zanima da li mora biti natašte?
Može jesti prije davanja krvi za hematološke pretrage.
mi smo isto bili na pregledu kod doc.Raić još dok su bili na Šalati i nismo se naručivali, nego smo onako došli. Dosta je stručna i brza,naizgled je neljubazna ali je ok. Čula sam i za dr.Bilića da je ok. Najbolje je nazvati hematološku ambulantu pa pitati za naručivanje.
mi smo kod dr Raić na Rebru od rujna o.g. idemo jednom mjesečno. doc ima ambulantu samo ponedjeljkom. ne treba se naručiti, samo doći do pol 10, da se izvadi krv, a onda oko 2 po nalaz ili ako ste izvan zg može i telefonski. osim prvi put, kada ide na pregled pa prije nazovite, vjerojatno će reći da dođete oko 11 h. isto će vaditi krv ali tek kad doc odredi što treba. netreba na tašte. bar moja nikad nije bila, dam joj keksolino ujutro.
Moja curka je od mene nasljeđem dobila talasemiju, beta minor.
Ja sam za svoju saznala tokom trudnoće kada mi je hemoglobin dosta padao pa sam završila kod hematologa a u isto vrijeme sam saznala za slučajeve u široj obitelji. Ja sam svoju dobila od tate.
Nikada mi to nije predstavljalo neki zdravstveni problem, niti smo znali za to, osim što sam cijeli život slabokrvna i stalno su me kljukali sa nekim preparatima željeza.
A kakav je slučaj kod vas? Jel to znači da talasemiju imate i ti i TM?
Moj Filip ima heterozigotnu beta talassemiu , i nasljedio ju je od mog muža koji nije ni znao da ju ima .
Mi idemo na kontrole svaka tri mjeseca kod doc. Rajić i sve je za sada ok.
Filipimama,
jel tvoj Filip ima neke zdravstvene poteškoće zbog talasemije, primjećujete li išta? Mi kod naše ne, uostalom ni je očekujem nešto jer kao što rekoh ni ja nisam do nedavno znala da ju imam.
Zašto morate svaka tri mjeseca na kontrolu i još samo, da li su mu ipak preporučili neke preparate željeza za uzimati?
![]()
I mene zanima... :?Ibili prvotno napisa
I btw dobil sam objašnjenje na jednom forumu koje je potvrdilo i moje shvaćanje talasemije kod F:
F. inherited one beta+ gene from each parent. There was a 50% chance that she would inherit either a beta or delta gene from you and she inherited the beta gene, and also inherited a beta+ gene from the other parent. Homozygous B+ can manifest as thalassemia intermedia instead of major, so she may not need transfusions at any point, depending on what hemoglobin level she can maintain. Her beta genes do produce some hemoglobin and she may also have a higher than normal fetal hemoglobin level, which adds to her total Hb level.
Mi ne primjećujemo ništa posebno, nema neke simptome anemie.
On je skroz živahan, ma nikad ne bi rekl da je anemičan
Željezo je dobivao do sada 2puta, jednom dok mu još nisu otkrili da ju ima (imao je 4mj.), a drugi put prije dva mjeseca ( sad ima 4 god.).
Na kontrole idemo jer nam tako kaže doc. , nalazi mu i nisu nešto pretjerano dobri. Prošli put su mu radili elektroforezu hemoglobina i rekla je da se ne razvija kako si je ona to zamišljala pa sad idemo ponovo.
jel netko mozda zna kada docent Bilić ima ambulantu na Rebru???
informacija malo kasni, ali za druge, doc. Bilić je srijedom.
hematološka ambulanta tel:2367-821
Filipimama ima kakvih novosti? Kakva je situacija?
Mi smo na kontroli u kolovozu...
btw danas kad sam bila kod ginekologice na pregledu žena se nije mogla načuditi kako smo se MM i ja našli pa je F. ispala homozigotna tal. Kao nije znala da u Hrvatskoj ima talasemije jer je to bolest Talijana, Grka....
cure, trebam s i. hematologu, a ovdje vidim i da se treba naruciti i da se ne treba naruciti??
i preporuke i za rajic i za raic i za bilic
ajde super ako su svi superali mi recite, jer to ne kuzim, jesu li oni nekih jos uzih specijalnosti ili se ide bilo kom za bilo sto?
Posljednje uređivanje od ivarica : 14.10.2010. at 16:51
dr. bilić i dr Ljubica Rajić su hematolozi. a dr Rajić je ujedno i docentica hematološkog odjela. ima i još druga 2 doktora.
Dr Rajić radi samo pon a dr Bilić srijedom.- u ambulantama.
Dolazi se na kontrolu bilo kada, mislim bilo koji dan , bez naručivanja, ali u dan kada oni rade. u jutro do 10 sati . za prvi puta nazovite pa da vam kažu u koliko sati bi bilo najbolje da dođete. br ambulante je 01 2367821.
nadam se da je bilo od pomoći!
preporučam dr Bilić!!