Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Virusna infekcija-prepisan antibiotik!?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Virusna infekcija-prepisan antibiotik!?

Od petka popodne ima temperaturu kao sa nožem presječenu na toplomjeru: 39,5'C. Nos i grlo su ok. Temperaturu smo rješavali tuširanjem i mefenaminskom kiselinom (Ponstan) koji nam se pokazao učinkovitiji nego paracetamol ili ibrufen. Jučer smo napravili laboratoriju i briseve (predosjećala sam da će nam prepisati antibiotik). Leukociti visoki (25,4 .. točnije granulociti su bili duplirani - 18,9) i CRP visok 113. Brisevi naravno negativni. Dijagnoza: gripa (svinjska ili sezonska, meni nebitno). Prepisan antibiotik. I sad pitanje: uzimati li ga ili ne?
    Iva poslije tri mučna dana je vidljivo bolja, igra se i vesela je, još da nam krene i hranenje, za mene ce biti potpuno izlječena. Do sad nije pila antibiotik. A ono "za svaki slučaj" baš mi i nije neki razlog.
    Vaše mišljenje...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

antibiotik se daje da ubije bakterije
    samo on popratno ubija i ddobre bakterije koje su bitne za zdravlje tijela
    npr. vaginalne infekcije nakon antibiotske terapije

ako nema bakterijske upale, onda nema ni razloga za antibiotik

jesi li pitala pedijatra za mišljenje?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa zar visoki crp i leukociti ne znače bakterijsku infekciju?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

ako nema bakterijske upale, onda nema ni razloga za antibiotik

jesi li pitala pedijatra za mišljenje?
    pa pretpostavljam da je pedijatar i prepisao antibiotik. :/
    ja se ne bih s tim zezala.
    ako je dr prepisao antibiotik, vjerojatno ima dobar razlog za to.
    potvrđen i nalazima.
    ako je i krenulo s gripom, ne znači da se uz to još nije razbuktala kakva bakterija.
    vole one to, kad je organizam oslabljen gripom.
    potpis: laik. samo da se zna.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pedijatar je i prepisao antibiotik, ali bakterija nema ni u grlu ni u nosu! Zato se dvoumim sto da radim.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rula prvotno napisa
    pedijatar je i prepisao antibiotik, ali bakterija nema ni u grlu ni u nosu! Zato se dvoumim sto da radim.
    ali je očito ima negdje u organizmu.
    ja se ne bih igrala nedavanja antibiotika, pogotovo ne s ovakvim nalazima.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

no, malena se oporavlja

a da ponovo izvadite krv? i obavezno reći pedijatru da nije pila antibiotik

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

S ovolikim leukocitima (25,4) i CRP (113) nas su slali u bolnicu.
    Gripa ne daje takvu krvnu sliku.
    Ovo je sasvim pristojna infekcija a ne viroza.
    Laik s debelim iskustvom

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    i nas.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nasa pedica za CRP preko 66 salje u bolnicu, jednom nam je tako rekla - no nije nas poslala, bili smo na antibioticima. Radilo se u atipicnoj upali mjehura.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ono "za svaki slučaj" baš mi i nije neki razlog.
    "za svaki slucaj" je bio pedijatricin komentar, ili tvoj?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj mirje prvotno napisa
    i nas.
    ..... i ti na te nalaze ne daješ atb :/

laik na kvadrat

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je pedica propisala antibiotik iako je bila gripa u pitanju jer im se prema njenim riječima pokazalo da preventivno spriječava upalu pluća koja je sada sveprisutna. Rekla je da je imala 2-3 slučaja kada djetetu nije davan propisani antibiotik i završili su sa upalom pluća.
    Ja se nisam htjela igrati...

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj, bas ste me dobro izribale Kao sto sam i rekla, ovo bi nam bio prvi antibiotik i, da ne pretjeram, druga temperatura do sada (kuc kuc u drvo).
    Citiraj emily prvotno napisa
    A ono "za svaki slučaj" baš mi i nije neki razlog.
    "za svaki slucaj" je bio pedijatricin komentar, ili tvoj?
    emily, ovo je pedijatricin komentar. Ja sam samo pitala da li bas mora antibiotik jer nema bakterija i pored ovakve krvne slike. No, nije i za zanemarivanje to sto ona nije imala nikakve druge simptome, osim temperature. A evo uspjeli smo i vecerati, sama je trazila :D
    A laik sam da nema veceg...zato sam vas i pitala za iskustva.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo puno puta dobili antibiotik 'za svaki slučaj' (tko je rekla pedijatrica a da nije ni tražila da napravimo nalaze krvi)

za svaki slučaj ja ga nisam davala, jer je M. bila sve bolje i bolje. Nekako sam si mislila da, ako ne bude išlo na bolje, nikad nije kasno početi s antibiotikom.

U zadnja 2 mjeseca mm-ova doktorica mu je 2 put dala antibiotik, ali ga on nije pio. i to joj je na kraju i rekao. ona je rekla da je to ok, ali da ga ona ipak daje jer puno ljudi misli da bez njega neće ozdraviti (nešto u stilu: ako ljude pošaljem doma a da im nisam ništa dala misle da nemam pojma i da sam neodgovorna jer ih ne želim liječiti :shock: )

i ja sam laik, ali bih u toj situaciji pričekala i vidjela kako se situacija razvija. u krajnjoj liniji, ponovila bih nalaze i tražila drugo mišljenje (ili potražila neku 'alternativniju' varijantu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisi li napisala da je CRP povisen, kao i leukociti? To upucuje na bakteriju, ne na virus. Negativan nalaz brisa samo znaci da nisu nasli dovoljno baja na mjestu gdje su strugali.

Ne znam, ja bih ponovno razgovarala s doktorom, ili trazila drugo misljenje (lijecnicko, jel).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je neshvatljivo da ako idete doktoru (pretpostavljam da idete kod onoga u koga imate povjerenja) ne poslušate ono što vam savjetuje i to još nakon laboratorijskih pretraga.
    A to što bris (pretpostavljam nosa i/ili grla) nije ništa pokazao ne znači da nije neka upala. Šta je sa ušima, mjehurom...
    Mislim, sa ovakvim nalazima se ja kao laik nakon upute pedijatra ne bih igrala kućnog doktora i radila nešto drugo na svoju ruku.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    M
    Mislim, sa ovakvim nalazima se ja kao laik nakon upute pedijatra ne bih igrala kućnog doktora i radila nešto drugo na svoju ruku.
    a jesi li pročitala upute dotičnog pedijatra?

"za svaki slucaj" je bio pedijatricin komentar,
    to je stručno mišljenje?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni osobno je suvišno debatirati s laicima na Netu treba li moje (bolesno) dijete uzeti terapiju koju je doktor preporučio.
    Ako ne vjeruješ dotičnom doktoru, potraži drugo liječničko mišljenje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Brunda prvotno napisa
    M
    a jesi li pročitala upute dotičnog pedijatra?

"za svaki slucaj" je bio pedijatricin komentar,
    to je stručno mišljenje?
    Pročitala sam i nalaz i upute.
    I dalje smatram da je stručnija od nas svih ovdje zajedno, osim ako netko nije pedijatar. A i tada bi trebalo vidjeti dijete.

i nače potpisujem icyoh za drugo mišljenje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i nače = Inače

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Virusna infekcija-prepisan antibiotik=ovo je tvoj zaključak,no bojim se krivi.Visoki CRP govori u prilog bakterijske infekcije.
    Traži drugo mišljenje,al nemoj ni za živu glavu pitati liječnika,nego pitaj na rodi
    Ovo je samo dokaz loše komunikacije,trebalo je odmah razgovarati sa pedijatricom i iznijeti joj svoje dvojbe

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj twinmama prvotno napisa
    Virusna infekcija-prepisan antibiotik=ovo je tvoj zaključak,no bojim se krivi.Visoki CRP govori u prilog bakterijske infekcije.
    Traži drugo mišljenje,al nemoj ni za živu glavu pitati liječnika,nego pitaj na rodi
    Ovo je samo dokaz loše komunikacije,trebalo je odmah razgovarati sa pedijatricom i iznijeti joj svoje dvojbe
    Pa i jesam joj iznjela svoje dvojbe, a njen odgovor je bio: za svaki slucaj. Rode cijenim, ako nisto drugo onda zbog raznih iskustva,a sigurno nikoja od vas nece u moje ime presjeci i odluciti za ili protiv antibiotika. Samo sam trazila vasa iskustva i mislenje oko istih.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Nisi li napisala da je CRP povisen, kao i leukociti? To upucuje na bakteriju, ne na virus. Negativan nalaz brisa samo znaci da nisu nasli dovoljno baja na mjestu gdje su strugali.

Ne znam, ja bih ponovno razgovarala s doktorom, ili trazila drugo misljenje (lijecnicko, jel).
    Dijagnoza: virusna infekcija je njena, a ne moja procjena. A ako kazes da visoki crp i leukociti upucuju na bakteriju, logicno je da ih ima u dovoljno velikom broju da povecaju ova dva parametra.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj rula prvotno napisa

Dijagnoza: virusna infekcija je njena, a ne moja procjena. A ako kazes da visoki crp i leukociti upucuju na bakteriju, logicno je da ih ima u dovoljno velikom broju da povecaju ova dva parametra.
    Ali nema ih tamo odakle je bris uziman! Negdje su drugdje.

Ne bi ti dala antibiotik da misli da je u pitanju samo virusna infekcija, to je samo primarna dijagnoza. Ocito smatra da je u igri i sekundarna bakterijska.

Naravno, ja nemam kristalnu kuglu (kao niti itko ovdje na forumu) i ne pada mi napamet nagadjat0i, moze biti nesto sasvim deseto. Rekla sam ti sto bih ucinila da sam na tvome mjestu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slažem se sa icy i Brundom.

I mi smo 2,3 puta dobili antibiotik "za svaki slučaj". I popila ga je. Da joj ga nisam davala, promijenila bi pedijatra.

Ako ne vjeruješ pedijatrici ili misliš da "za svaki slučaj" nije dovoljno dobro objašnjenje, potraži drugo liječničko mišljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo krajem 1. mj nakon sezonske gripe imali L-22 što je ukazivalo na bakterijsku komplikaciju gripe. Dobili smo sumamed i naravno popili ga. Napominjem da nismo pronašli bakteriju ni u brisevima, ni mokrači, ni uhu što opet ne znači da je nije bilo jer oni brisom izoliraju samo tzv"opasne bakterije" odnosno, vidjet ćeš u nalazu da se izoliraju samo 3 bakterije. Kod nas je očito bila prisutna neka druga. Nije mi ni palo na pamet da joj ne dam antibiotik na taj nalaz i temp koja je išla preko 40. Meni je nalaz krvi ipak namjerodavniji pokazatelj treba li antib ili ne, a ovaj vaš nalaz je po meni definitivno za antibiotik.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Slažem se sa icy i Brundom.

I mi smo 2,3 puta dobili antibiotik "za svaki slučaj". I popila ga je. Da joj ga nisam davala, promijenila bi pedijatra.

Ako ne vjeruješ pedijatrici ili misliš da "za svaki slučaj" nije dovoljno dobro objašnjenje, potraži drugo liječničko mišljenje.
    Upravo i jesam. Ali mi je lijecnica fino sve objasnila. Ja cijenim svoju pedicu, ali najvise sto mrzim je da se ne iskazuje sve do kraj jer u cekaonici ima jos pacijenata, jer ona nema vrijemena sve objasniti... Pa ipak ne idem k njoj zato sto je zelim vidjeti i popiti kavicu. A za da skrati pricu, tu je famozni razlog: za svaki slucaj.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pitanje je i koliko ti je dijete staro,za ono ispod 12 mj. bi uvijek dala antibiotik makar i za svaki slućaj, a stariju djecu mislim da zaista nema smisla, ako nije neophodno kljukat antibioticima, jer koliko pomažu toliko i odmažu u smislu uništavanja fiziološke flore, a i bakterije s vremenom postanu rezistentne na antbiotke. Jer svi mi imamo svoj prirodni imunitet koji bez pomoći sa strane može pobjediti bolest

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Godina i pol. Pored "skromnog" objasnjenja lijecnice, Iva je prilicno razigrana, dobre volje i jede pomalo. Da ono kuri i je bezvoljna i nisto da i se ne da, bez razmisljanja bi joj dala. Zato je bila moja dvojba.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nadam se da to ne znači da joj ne daješ antibiotik.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mene kod tih briseva uvijek muci da li je sestra to dobro napravila, tj. da li je "povukla" dovoljno da bris bude dobar..
    jednom je i nama bris bio uredan ali poboljsanja odmah se stanje popravilo.nije bilo pa je sin popio antibiotik.nakon dvije zlice

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lucija, šta ti se desilo sa zadnjom rečenicom?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je nalaz krvi rekao sve. Zašto si uopće išla kod doktora ako ne misliš poslušati savjet?
    Dozvoljavam da i oni griješe, ja sam radi toga promijenila pedijatra, sadašnji nije "lake ruke" za antibiotik tako da mu idem sa potpunim povjerenjem i mislim da je to ključno.
    Da li stvarno imamo hrabrost odlučiti da ili ne antibiotik a nalazi govore sve jasno kao dan (brisevi su totalno nepouzdani).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. možeš dati antibiotik i vjerojatno imati zdravo dijete za 24 sata.
    2. možeš čekati dok se "čeliči" i dok spontano ne ozdravi (ne umire se od svake bakterijske infekcije!) ili možda dok se ne iscrpi i pogorša stanje.
    Prije svega toga bilo bi uputno napraviti urin.

Kad već slušaš instinkt (što nije nužno loše) nemoj dijete niti voditi doktoru pa nećeš dvojiti, niti znati koliko su L i CRP.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

...ako nije neophodno kljukat antibioticima, jer koliko pomažu toliko i odmažu u smislu uništavanja fiziološke flore, a i bakterije s vremenom postanu rezistentne na antbiotke. Jer svi mi imamo svoj prirodni imunitet koji bez pomoći sa strane može pobjediti bolest
    Citirala sam ovaj post jer vjerujem da velika većina roditelja koji ovdje pišu i traže savjete razmišljaju na ovaj način.To što je Xena napisala je točno,ali je problem što će ga svako protumačiti onako kako njemu odgovara.
    Ovdje ima ljudi koji će tu rečenicu"asimilirati",pa će trubiti o rezistenciji,uništavanju fiziološke flore(bez koje btw život nije moguć pa se odmah piju probio ovi i oni)bez da ima kakvo realno znanje o tome.
    ako nije neophodno...ovo je ključno.Tko o tome odlučuje? :?
    Ispada su liječnici postali naši klauni,pa njima vodimo djecu samo za "nedaj Bože"da se nešto iskomplicira-pa imamo pokriće,a ono što nam liječnik preporuči doobro ćemo izsecirati,provjeriti i na kraju "možda"primjeniti.
    Liječnici sigurno bezveze propisuju antibiotike,a i sve druge lijekove-samo da bi se nas roditelja riješili.
    Znam da je možda i off topic,da generaliziram i da nije sve ili crno ili bijelo,ali stvarno,uzdižu se razno razni kvazi liječnici,sumljivi pripravci,a sve što donosi medicina,dobro važe i gleda s nepovjerenjem-
    većinom gutam,al nekad mi fakat smeta

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    1. možeš dati antibiotik i vjerojatno imati zdravo dijete za 24 sata.
    2. možeš čekati dok se "čeliči" i dok spontano ne ozdravi (ne umire se od svake bakterijske infekcije!) ili možda dok se ne iscrpi i pogorša stanje.
    Prije svega toga bilo bi uputno napraviti urin.

Kad već slušaš instinkt (što nije nužno loše) nemoj dijete niti voditi doktoru pa nećeš dvojiti, niti znati koliko su L i CRP.
    Hvala ti na ovom, s obzirom da si lijecnica.

Pokretacica topika u stvari ne vjeruje da njeno dijete uopce ima bakterijsku infekciju, pa prema tome smatra da su antibiotici suvisni, i misli da ih je doktorica propisala tek tako, bez pravoga razloga.

Mislim da ovo nije mjesto za laicke diskusije o tome treba li netko svome djetetu dati ili ne lijek koji je dobiven od doktora.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da ovo nije mjesto za laicke diskusije o tome treba li netko svome djetetu dati ili ne lijek koji je dobiven od doktora.
    Kad bolje razmislim, vidim da si u pravu. Izvinite na smetnji.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Krvna slika govori sve.. djeca sa ovakvim nalazom ostaju u bolnici. Mene bi bilo strah ne dati antibiotik na ovak nalaz + temperatura

Svaka čast na tolikoj hrabrosti....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možemo debatirali da li je to hrabrost ili nešto drugo :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Molim da mi se javi forumašica koja je otvorila temu da li je saznala što ju zanima.
    Ako je ,da temu zaključam jer već vidim u kojem bi smjeru mogla ići...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Molim da mi se javi forumašica koja je otvorila temu da li je saznala što ju zanima.
    Ako je ,da temu zaključam jer već vidim u kojem bi smjeru mogla ići...
    šteta bi bilo zaključati.

i ako je saznala što ju zanima, ovo je u stvari dobar povod za jednu korisnu raspravu.

kolika je opasnost od jedne ture antibiotika, a kolika je opasnost od ne uzimanja antibiotika, s ovakvom krvnom slikom?

ne bi bilo loše da se jave oni koji znaju nešto o tome, kao što se srećom, i hvala im za to, uvijek jave -ipak je ovo edukativni forum.
    ne bi bilo loše ni da na edukativnom forumu raspravljamo o nedavanju antibiotika na svoju ruku, sto i prvi put, nema veze.
    ako možemo o šmrkljama, možemo i o ovoj temi, koja nimalo nije bezazlena. :/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se ne sviđa osobna prozivka i rasprava o karakternim osobinama forumašice koja je otvorila temu.
    Što se mene tiče ,dapače, možemo raspravljati o neuzimanju antibiotiku kad takve krvne slike.Ili čak kod dokazanih baktrijskih infekcija...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

s takvom krvnom slikom treba antibiotik..moje prvo dijete je točno takvu krvnu sliku imalo, s manjim crp-om..rekla je pedica da kaže ks virusno bakterijsku infekciju..imaoje leukocite preko 20, i neseg do 16..točno vlada taj neki virus koji se može zakompliciratu u bakterijski..
    kaj se kod njega događalo? to da sam 2 puta bila kod pedice i nije mu ništa dala..onda je bilo 3 dana bez temp, pa onda 1 dan je imao, pa onda drugi nije..tek sad kad je popio antibiotik je konačno ok..i njemu je išlo prema boljemu, pa mu se za 3 dana pogoršalo..
    i moramto reći..stvarno mi nije jasno da se takve stvari spitavaju tu na rodi..ako već ideš doktoru, onda ga poslušaj..pošto si uopće onda išla kad savjete takve naravi tražiš na rodi..dijete ti nikad do sad nije pilo antibiotik..pa da ga je sad i popilo, ništa mu ne bi bilo..to da pije svaki čas, onda bi bilo za porcijeniti da li ga opet piti ili ne..
    ja na tvom mjestu bi jedva čekala da dođem doma i da dam djetetu čim prije antibiotik, da se nešto ne zakomplicira ( s obzirom na krvnu sliku), a ne tako..i pedici priznam kaj ti je dala antibiotik bez obzira kaj je rekla da za svaki slučaj..vidla bih tebe kao pedijatricu kakva bi bila..a, kaj da ti nije dala, i da se zakompliciralo, a s takvom krvnom slikom bi se lako, onda bi ju opet krivila..a, to kaj bi ti dijete popilo jednu turu antibiotika , ništ joj ne bi bilo..mislim, ljutim se dok tak nešto pročitam..morala sam se javiti..koliko djece se bori s raznim bolestima, tu djetetu treba dati samo antibiotik i to opravdano jer uz ovu krvnu sliku se baš i ne zna može se kriti svašta i ništa..pa ti sad riskiraj..mislim, strašno..
    pozdrav..

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

(rula, ništa osobno... Brzo ozdravljenje vam želim.)

Mislim da bi ovakve topice (savjetovanje o konkretnom slučaju) trebalo ključati, čak i brisati.
    Bez po frke se dijele savjeti od uskraćivanja propisane terapije do hospitalizacije!
    Pa jel' tko od nas pregledao dijete?
    Od kada je prepričan krvni nalaz dovoljan za kliničku sliku?
    Što nas čini kompetetnijim od (ikakvog) pedijatra? Iskustvo sa svojim djetetom, upitne relevantnosti?

Nikad neću shvati pravila ovog foruma; o AD mlijeku pitajte pedijatra, o lijekovima možete koga god. :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa

Mislim da bi ovakve topice (savjetovanje o konkretnom slučaju) trebalo ključati, čak i brisati.
    Bez po frke se dijele savjeti od uskraćivanja propisane terapije do hospitalizacije!
    Što nas čini kompetetnijim od (ikakvog) pedijatra? Iskustvo sa svojim djetetom, upitne relevantnosti?

Nikad neću shvati pravila ovog foruma; o AD mlijeku pitajte pedijatra, o lijekovima možete koga god. :/
    Potpisujem u potpunosti

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa

Potpisujem u potpunosti
    I ja!

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvijeta73 napisala:
    kolika je opasnost od jedne ture antibiotika, a kolika je opasnost od ne uzimanja antibiotika
    Ako ćemo nastaviti u ovom smjeru,evo jedan zgodan link na temu
    "Može li bolest proći bez lijekova"
    http://www.euroalba.com/index.php?op...=177&Itemid=38

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

G je bio živ i dobro izgledao svih osam dana temperature koja je išla od 37.5 do preko 39 dok deveti dan to njegovo malo tijelo nije moglo više hendlati i imao je treskavicu, poplavila mu usta i ne želim se toga niti sjećati, od dijagnoze od strane dva liječnika imao je virozu ili adeno virozu, pa znate on je vrtičko dijete...bla bla bla...( kao da je svako vrtičko dijete isto ) i nebi mu oni davali antibiotik, on dobro izgleda, pa da malo je sve povišeno, ali može to tako biti, a na kraju završio u bolnici sa dobrom upalom pluća i krvnom slikom da ne govorim, dva sata nakon što su mu dali na venu antibiotik temperatura je pala. I da brisevi su isto bili čisti, barem do bolnice.

Takav scenarij imali smo dva puta u šest mjeseci i voljela bi da nam je dr dala antibiotik "za svaki slučaj".

To je naša priča.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa jesu li mu vadili krv ili samo radili briseve?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •