Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Virusna infekcija-prepisan antibiotik!?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    (rula, ništa osobno... Brzo ozdravljenje vam želim.)

Mislim da bi ovakve topice (savjetovanje o konkretnom slučaju) trebalo ključati, čak i brisati.
    Bez po frke se dijele savjeti od uskraćivanja propisane terapije do hospitalizacije!
    Pa jel' tko od nas pregledao dijete?
    Od kada je prepričan krvni nalaz dovoljan za kliničku sliku?
    Što nas čini kompetetnijim od (ikakvog) pedijatra? Iskustvo sa svojim djetetom, upitne relevantnosti?

Nikad neću shvati pravila ovog foruma; o AD mlijeku pitajte pedijatra, o lijekovima možete koga god. :/
    Potpisujem u potpunosti
    I ja!
    a ja apsolutno ne potpisujem!

razlog je: 'čovik i magarac su uvik pametniji od samog čovika'

rula nije bila sigurna u preporuku pedijatrice.
    zašto?
    jer se dotična nije niti potrudila objasniti čemu antibiotik
    prema navedenim podacima od žena sa ovog foruma, smo saznali da takav nalaz krvi znači da je u tijeku upalni proces, koji zahtjeva antibiotike
    kad imaš upalni proces onda ti antibiotici nisu za 'svaki slučaj', nego su potrebni jer je proces u tijeku
    a to nije saznala od pedijatrice
    saznala je od drugih laika iz njihova iskustva

njen instikt koji joj je rekao: ne daj anibiotik je isti onaj instikt koji joj je rekao: pitaj na forumu , nisam siguran

i jel dobila odgovor? je - to je ozbiljna krva slika
    od koga nije dobila odgovor: od pedijatrice
    i tu je prvi i osnovni razlog zašto imamo ovakav topic: pedijatar nije objasnio dijagnozu,, a to je jako bitno

'za svaki slučaj' je izraz koji se koristi kad uzimaš nešto što taj tren ne trebaš
    kako svaki lijek ima nuspojave, a svaki antibiotik ih ima i to dobar popis, dakako da je teško dati lijek kojeg taj tren ne trebaš, za svaki slučaj

meni moja doktorica i ginekolog sve objasne, jer ih upilam. mislim da im mrak padne na oči kad me vide , ali srečom vide me rijetko (kuc-kuc)
    Triba se uvik pitat, nije bitnija pristojnost od zdravlja

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To se sve događalo prije pola godine, tako da nebi bilo zabune,
    ja sam samo htjela napisati svoje iskustvo sa "dati ili ne dati" antibiotik, nikom ništa ne namećem niti želim to, ali bila bi sretnija u oba puta da su mu da li antibiotik na vrijeme i mislim da ni jedan ni drugi put nebi moralo doći do toga da mora u bolnicu gdje je na kraju oba puta i dobio antibiotik tj. nekoliko nih jer se zakompliciralo.

Da vađena mu je krv i urin i bris...za nalaze se nemogu sjetiti točno kakvi su bili, ali bilo je sve povišeno...uopće se ne radi o tome, ja nisam doktor i nebi trebala znati koliki treba biti crp ili leukociti ili sedimentacija da znam treba li mom djetetu lijek ili ne, ali nakon što mu osam dana doma skidam temperaturu i čini mi se kao da nema kraja...da mislim da mu treba lijek.

Ako sve ovo zvuči malo oštro pisano, nije osobno, takva sam čim se sjetim toga, sori.

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    (rula, ništa osobno... Brzo ozdravljenje vam želim.)

Mislim da bi ovakve topice (savjetovanje o konkretnom slučaju) trebalo ključati, čak i brisati.
    Bez po frke se dijele savjeti od uskraćivanja propisane terapije do hospitalizacije!
    Pa jel' tko od nas pregledao dijete?
    Od kada je prepričan krvni nalaz dovoljan za kliničku sliku?
    Što nas čini kompetetnijim od (ikakvog) pedijatra? Iskustvo sa svojim djetetom, upitne relevantnosti?

Nikad neću shvati pravila ovog foruma; o AD mlijeku pitajte pedijatra, o lijekovima možete koga god. :/
    Potpisujem u potpunosti
    I ja!
    a ja apsolutno ne potpisujem!

razlog je: 'čovik i magarac su uvik pametniji od samog čovika'

rula nije bila sigurna u preporuku pedijatrice.
    zašto?
    jer se dotična nije niti potrudila objasniti čemu antibiotik
    prema navedenim podacima od žena sa ovog foruma, smo saznali da takav nalaz krvi znači da je u tijeku upalni proces, koji zahtjeva antibiotike
    kad imaš upalni proces onda ti antibiotici nisu za 'svaki slučaj', nego su potrebni jer je proces u tijeku
    a to nije saznala od pedijatrice
    saznala je od drugih laika iz njihova iskustva

njen instikt koji joj je rekao: ne daj anibiotik je isti onaj instikt koji joj je rekao: pitaj na forumu , nisam siguran

i jel dobila odgovor? je - to je ozbiljna krva slika
    od koga nije dobila odgovor: od pedijatrice
    i tu je prvi i osnovni razlog zašto imamo ovakav topic: pedijatar nije objasnio dijagnozu,, a to je jako bitno

'za svaki slučaj' je izraz koji se koristi kad uzimaš nešto što taj tren ne trebaš
    kako svaki lijek ima nuspojave, a svaki antibiotik ih ima i to dobar popis, dakako da je teško dati lijek kojeg taj tren ne trebaš, za svaki slučaj

meni moja doktorica i ginekolog sve objasne, jer ih upilam. mislim da im mrak padne na oči kad me vide , ali srečom vide me rijetko (kuc-kuc)
    Triba se uvik pitat, nije bitnija pristojnost od zdravlja
    MGrubi, hvala ti. Bas si tocno i doslovce opisala situaciju u koju sam se nasla. Nisam bila hladne glave, mozda i pitanje nije bilo dobro postavljeno. Ali od ove fame oko svinjskog gripa, niko ziv ti nista ne govori, a kamoli da ti objasni nesto, bas u kratko.
    Dala sam joj antibiotik i poslije dva dana otisla provjeriti krvnu sliku, jer mi dusa nije dala mira: Le su pali (od 25,4) na 7,8, CRP (od 113) na 20. Za dva dana antibiotika? Valjda je to moguce, ne znam..samo pitam. A ispitala sam i aso (ast) za streptokoke i negativan je. Eto toliko.
    Hvala jos jednom MGrubi! Jedinoj koja me je razumjela i shvatila koliko mi gori glava

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rula prvotno napisa
    Dala sam joj antibiotik i poslije dva dana otisla provjeriti krvnu sliku, jer mi dusa nije dala mira: Le su pali (od 25,4) na 7,8, CRP (od 113) na 20. Za dva dana antibiotika? Valjda je to moguce, ne znam..samo pitam.
    Moguće, je moguće!
    Praćenje njihove dinamike je jedan od načina provjere djelovanja antibiotika tj. kontrole infekcije. Vrlo brzo se mijenjaju (čak i kroz nekoliko sati).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

o, da

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •