-
MM misli da je tu inf. pročitao negdje na Rodinom portalu, ali tačno gdje to ne bih znali reći, što znači da bih trebala malo detaljnije pregledati taj dio o izdajanju.
A ja u 99% slučajeva izdajam 'mršavu' siku iz više razloga - ne bi li povećala proizvodnju mlijeka, 'pročepila' kanale (možda mlijeko bude brže ili lakše izlazilo van) a i da napravim jedan obrok za malenog za poslijepodnevne sate kad sam već sva iscijeđena i premorena jer moj sinak gotovo da ne spava po danu.
Debelu siku ne bih dirala obzirom da radi, sve me strah da štagod ne poremetim, samo sam probala par puta da vidim kako ide i koje su razlike.
Moja prvotna zamisao je bila da mu dajem bočicu izdojenog mlijeka popodne kad sam ja već iscijeđena što se mlijeka tiče a kasnije i jednu bočicu AD, da se ja malo 'odmorim' i napunim za večernje nacicavanje ali nisam više sigurna radim li dobro. Moj bebač može navići na obilne kasnopopodnevne obroke a i moje cice da manje proizvode u istom periodu pa se onda nikad neću moći izvući iz tog kruga izdajanja noću za popodne :/
Što se tiče 'previše' izdajanja, izdajam jedan do tri LD, ako ništa ne izlazi nakon 2 minute onda prestanem i napravim pauzu bar pola sata, uglavnom sat. Nekad začas izdojim 30-40, jednom čak i nevjerovatnih 70, nekad jedva 10ml a nisam uspjela dokučiti zašto je to tako :? Što se tiče dužine izdajanja to varira - ako ne ide onda završim za 15 minuta, ako krene znam i po 45. Jel to previše???
Ja ću bez problema dojiti samo na jednu dojku, meni je bitno jedino to da mi dijete napreduje. Nakon mjesec i po stagnacije sad smo se pomakli sa nule, 250gr za sedmicu je super i naročito me veseli što znam da nije sve u AD jer ne bi mogao toliko namaći od jedne bočice (90ml) AD na dan.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma