evo priblizilo se natjecanje, a ivar ne zeli ici jer ne zna rijesiti zadatke koje rade![]()
(otud i ovo njegovo iz potpisami) , a istovremeno zao mu je sto je prebrzo odustao pa je pola dana isplakao jer si nije dao sansu
frendmu je odlucio ici mada isto ne zna sve zadatke rjijesitii, ali njegabas briga, skroz drugi tip igraca
mama mu je profesorica matematike u gimnaziji i bas smo pricale o tim zadacima, neke od njih nema sanse da oni rijese - osim ubadajuc
jedna je stvar da u ispitima (osim ako se ove godine nije mijenjao program) imaju npr gradivo koje po programu jos nisu ucili jer su tek na pola skolske godine, a ispituje se gradivo od cijele, npr dijeljenje i mnozenje viseznameknastih brojeva s dvoznamenkastim brojevima, to je skuzio, nije ispalo problem, aaaali
ali ova pitanja u kojima ne znas otkud bi krenuo - gledam rjesenje jednog od zadataka s lanjskih ili preklanjskih natjecanja za 4. razred
kaze u objasnjenju rjesenja - koristeci gaussovu dosjetku.... ??????? gauss se vjerojatno nije dosjetio sa 10 godina![]()
ivar je npr na tom zadatku do rjesenja dosao bas - ubadajuc, zbrajao je nesto naglas i lupnuo rjesenje, a kad ga pitam da mi objasni, jasno mu je samo da je to toliko ali ne zna postaviti zadatak, fali mu bar tri koraka da bi imalo veze s gaussovom dosjetkom iz rjesenja
zasto je obavezno gradivo za vecinu djece prelagano, a ovakva natjecanja preteska? nema niceg izmedju, zasto nekako drukcije kroz program ne motiviraju na vise razmisljanja svu tu djecu koja su izmedju - dovoljno izvrsni, ali ne i gaussi
sad se mislim da je u pravu sto nece ici, bolje da se osjeca dobro sa znanjem koje ima
a zao mi ga je uzasno, vec je zamislio da ce mu se neizlazak na natjecanje zamjeriti kod upisa u klasicnu, sva sreca da je to izgovorio pa sam ga mogla smiriti
dajte mi recite da ima jos barem jedna /jedan koji u ovoj dobi razmisljaju o srednjoj skoli![]()

(otud i ovo njegovo iz potpisami) , a istovremeno zao mu je sto je prebrzo odustao pa je pola dana isplakao jer si nije dao sansu
bas briga, skroz drugi tip igraca
, sva sreca da je to izgovorio pa sam ga mogla smiriti
Odgovori s citatom