Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: limitiranje cijena na rasprodaji

ivakika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno limitiranje cijena na rasprodaji

zanima nas vase misljenje kao volontera, kupaca i prodavatelja

naime, primijetili smo da su se cijene dosta povecale i koliko god pokusavali ljude uvjeriti da smanje cijene, ne uspijevamo. Komentar je redovito slijeci:
    ''Nema veze ako se sve ne proda, vratit ce mi se''
    ali to znaci da smo mi unaprijed znali da se hlace za 80,00 kn nece prodati i da su te iste hlace prosle splintanje, slaganje u kutiju, vjesanje na vjesalicu, skidanje sa vjesalice, razvrstavanje ponovno na sifru prodavatelja koji ga je donio i pakiranje u vrecicu za povrat. To se sada ne cini puno, ali takvih artikala imamo barem 2-3 tisuće!

nas prijedlog je slijedeci:

- stavili bi iznos po artiklu do xy kn-ne bi limitirali doljnju granicu

pa da pocnem:
    -majica bez rukava-do 20 kn
    -majica sa kratkim rukavima-do 25 kn
    -majica tanka sa dugim rukavima-do 30 kn
    -majica zimska sa dugim rukavima-do 40 kn
    -hlace kratke-do 30 kn
    -hlace duge-do 45 kn
    -carape-do 5 kn
    -strample-do 10 kn
    -gace- do 5 kn
    -kape-do 15 kn
    -cipele-do 50 kn
    -jakne ljetne-do 40 kn
    -jakne zimske-do 70 kn
    -skafanderi-do 90 kn

-igracke
    -velike stvari-to dvoje nisam sigurna kako limitirati, a tu su jos i posteljine, klokanice, marame i sl.

ako ljudi na kontroli cijene ne pristaju na tu cijenu, pristojno im reci da postoji besplatni plavi oglasnik i internet servisi na kojima stvari mogu prodavati,a da mi za tako skupe rabljene stvari jednostavno nemamo kupce(proda se nesto skupih stvari, ali time gubimo ljude koji dolaze na rasprodaju radi niskih cijena)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je super ta ideja. pa ne moraju svi preko cas prodati, pogotovo ak nisu zadovoljni uvjetima

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

super ideja

pomoglo bi i kupcima (da ne moraju previše gledati cijenu jer će znati koja je maksimalna)i volonterima (da ne bi bilo uzaludnog truda)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A šta će biti sa onima koji donose vrlo kvalitetnu, skoro novu, markiranu robu i traže za majcu kratkih rukava 40kuna. (Ja nisam taj prodavatelj, ali sam toliko platila.) Neće li se dogoditi da takvi prodavatelji odustanu. To bi zbilja bila šteta. Istina da za zbilja rabljene stvari treba inzistirati, ali šta ćemo sa ovima drugima.
    Da se razumijemo, meni je bilo puno tih 40 kuna, ali sam ipak platila.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Posve podrzavam!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cathy, mislim da je ovo, kako je to Ivakika formulirala, zaista razuman odgovor na tvoje pitanje:

ako ljudi na kontroli cijene ne pristaju na tu cijenu, pristojno im reci da postoji besplatni plavi oglasnik i internet servisi na kojima stvari mogu prodavati,a da mi za tako skupe rabljene stvari jednostavno nemamo kupce(proda se nesto skupih stvari, ali time gubimo ljude koji dolaze na rasprodaju radi niskih cijena)
    Na žalost, ne može se nikad ni u čemu postići da baš svi budu sretni i zadovoljni i ako se u ovih milijardu rasprodaja, koliko ih je bilo do sada, pokazalo da ljudi zaista najnajnajviše kupuju odjeću cjenovnog raspona iz prvog posta i da po takvu odjeću zapravo dolaze onda je to...to i tko tako želi prodati na našoj burzi nek proda, a kome je malo, hebiga, nek se proba snać i prodat za veće novce na neki drugi način

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

podrzavam prijedlog, makar i sama imam neke posve nove stvari tipa cipele koje bih skuplje prodala, a isto tako bih bila i spremna platiti, postoje drugi nacini da se takva roba proda.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ideja je skroz oke

ja je podrzavam jer doista nema nikakvog smisla premetat te stvari kroz ruke ni za sta
    nikakve koristi od svega toga ni za nas ni za prodavatelja, osim sekirancije

vec sam bar na 15 rasprodaja konstatirala da bi bilo bolje da imamo i duplo manje robe, al da je sva u istom/slicnom rangu kvalitete i cijena

istina je da svaka roba ima svog kupca, ali je isto tako istina i to da se uzasno puno skupe robe uopce ne proda
    a dodatni je stres ako se jos nesto od te robe i ukrade

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

odlična ideja...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budući da smo nakon zadnje rasprodaje o ovome intenzivno razgovarale, znaš da ja ovu ideju itekako podržavam.

A šta će biti sa onima koji donose vrlo kvalitetnu, skoro novu, markiranu robu i traže za majcu kratkih rukava 40kuna.
    Osvrnut ću se samo na ovo. I ja sam jedna od tih koja će kupiti neku skuplju skoro novu markiranu stvar ako mi se jako svidi i to sam više puta na rasprodaji napravila. Međutim, kad razmišljam zdravorazumski, za te novce mogu kupiti novu majicu npr. u Benettonu na sniženju i zašto bih dala toliko za rabljenu. Na zadnjoj rasprodaji sam se jako dvoumila da li da kupim prekrasnu HM haljinicu za 50 kn... i nisam, iz principa, zaključila sam da je to jednostavno previše i da ne dam toliko za rabljenu haljinu jer ću moći za samo dva-tri tjedna birati po sniženjima haljinice.

Došao je trenutak kada je limitiranje cijena postalo nužno, dosad smo se više usmjeravali na kvalitetu robe na rasprodaji i mislim da smo tu napravili jako puno, roba je sve bolja i bolja.

Što se velikih stvari tiče, ja tu ne bih išla s limitiranjem cijene - još. Velikih stvari nema toliko puno kao robe i manipulacija njima je jednostavnija i kod zaprimanja i kod povrata prodavateljima.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ivakika, podržavam tvoj prijedlog u potpunosti... i sama se držim tih nekih razumnih cijena, obično sve ode i nema nikavih problema...

Ali imam i jednu pričicu:
    prije :imatomevećneznamkolikogodina: (mislim da onda još nisam i sama prodavala na rasprodajama) ugledala sam na rasprodaji jednu prekrasnu haljinicu... visila je na štenderu prilično usamljena (došla sam prilično kasno) i očarala me već izdaleka, a onda i izbliza... pohitam ju ščepati, prije nego me netko preduhitri... i onda ugledam cijenu: 100 kuna :shock: !! Kratka haljinica, kratkih rukava... hm... predivna... Nakon kratkog preispitivanja svojih principa odlučila sam, kao i ti, barbi, da iz principa ne dam toliku lovu za haljinicu na rasprodaji! I gotovo! Onda sam obišla sve ostalo i nekako sam samu sebe lovila da se svakih malo-malo vraćam The haljinici, ne bih li (valjda) provjerila je li još na istom mjestu ili ju je netko već uzeo.
    Nekoliko minuta prije 13 sati dojurila sam do haljinice, stavila ju na hrpu s ostalim stvarima koje sam odabrala i u red za blagajnu!
    Haljinicu sam, naravno, kupila.
    Pouka priče je samo jedna, a to je da nisam baš principijelna osoba (što sam znala i prije).
    MEĐUTIM: I mojoj kćeri je ta ista haljinica bila toliko lijepa da ju je (iako rijetko jer je, ajmo reć' 'fina') jako voljela nositi... I kad joj je postala mala, nikad ju nije htjela 'dati', tak' da smo ju na kraju spremili za uspomenu...
    Možda bi onda pouka mogla biti i: "nije u šoldima sve"...

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prijedlog je uglavnom u redu.
    I mene nekad ljudi zaprepaste, koliko cijene rabljenu robu. Ipak, problem se uglavnom javlja kod nove robe, a posebno nekih "većih" zimskih komada (skafanderi i sl).
    Kad u startu te stvari dosta koštaju, opet ta naoko visoka cijena nije niti trećina plaćenog iznosa i u stvari je "opravdana".

Možda da se to uvede kao pravilo, ali s mogućnosti izuzetka, rijetko i tek za poneki komad.

ivakika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno vam hvala na iznesenim misljenjima

ovo jos nije donesena promjena, jos smo u dogovorima, pa smo htjeli cuti misljenje svih vas

anna-y, shvacam na sto mislis, ali bas iznimaka ne smije biti, jer to onda cure na kontroli kvalitete dovodi u nezavidan polozaj. Kad su pravila istaknuta, one se mogu pozvati na njih i to im olaksava posao-kad postoje iznimke, svi ce smatrati da su oni ti koji ih zasluzuju

sto se gore navedenih cijena tice, svakako predlozite raspon cijena za koji vi mislite da je prihvatljiv, pa cemo to uzeti u obzir

za velike stvari za sada onda necemo limitirati, pa cemo vidjeti kako ce ovo proci

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad ja ko sa vedra neba , ima li tih rasprodaja u Rijeci ili okolici i kad?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa
    ... problem se uglavnom javlja kod nove robe....
    Mislim da je prijedlog o.k. osim što bi, eventualno, za novu robu, dakle za robu s etiketom, mogla biti nešto veća cijena, ali bi i tu trebalo unaprijed odrediti koliko veća.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    Rasprodaje se održavaju samo u Zagrebu. Organiziraju se mjesecima unaprijed, za samu rasprodaju trebamo 60tak volontera koji rade 3 dana po 12 sati, a to nam je, osim u ZG neizvedivo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja podržavam definitivno.
    Baš sam na ovoj rasprodaji vidjela neke npr. H&M stvari po cijeni skoro pa istoj kao i za novo. :/ .
    I koliko god mi se sviđša ne dam iz principa.
    A ove navedene cijene mi se čine sasvim razumne.
    Sjećam se jednih hlačica, na čini mi se prošlogodišnjoj ljetnoj rasprodaji. Ljetne lagane hlače pa 70kn. :shock: Mislim!!!
    I vjerujem da će biti više prodane robe ako bude po ovim predloženim cijenama i akos e toga stvarno bude pridržavalo, bez iznimke!

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila sam na ovoj rasprodaji, nisam ništa kupovala niti prodavala, više sam promatrala i malo pomagala .
    Što se tiče cijena robe, primjetila sam da variraju, ali opet moramo imati na umu da postoji rabljena robica koja je nošena možda dvije tri generacije, i ona koju je nosilo jedno dijete, i to se fakat vidi razlika. Naišla sam na neke Bennetonove majce za curice, cijene su bile oko 40 kn, fino održavana roba i nakon nekog vremena nisu više bile na vješalici, znači netko ih je kupio.
    Naravno da sam za to da cijene na neki način budu limitirane, i ako ću davati Tarinu robu na prodaju ne mogu očekivati da stavljam cijene koje su skoro pa kao i u dućanima.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Budući da smo nakon zadnje rasprodaje o ovome intenzivno razgovarale, znaš da ja ovu ideju itekako podržavam.

A šta će biti sa onima koji donose vrlo kvalitetnu, skoro novu, markiranu robu i traže za majcu kratkih rukava 40kuna.
    Osvrnut ću se samo na ovo. I ja sam jedna od tih koja će kupiti neku skuplju skoro novu markiranu stvar ako mi se jako svidi i to sam više puta na rasprodaji napravila. Međutim, kad razmišljam zdravorazumski, za te novce mogu kupiti novu majicu npr. u Benettonu na sniženju i zašto bih dala toliko za rabljenu. Na zadnjoj rasprodaji sam se jako dvoumila da li da kupim prekrasnu HM haljinicu za 50 kn... i nisam, iz principa, zaključila sam da je to jednostavno previše i da ne dam toliko za rabljenu haljinu jer ću moći za samo dva-tri tjedna birati po sniženjima haljinice.

Došao je trenutak kada je limitiranje cijena postalo nužno, dosad smo se više usmjeravali na kvalitetu robe na rasprodaji i mislim da smo tu napravili jako puno, roba je sve bolja i bolja.
    XXXX
    prije mj. dana sam kupila benetton ljetnju majicu za 25kn! zasto bi dala za rabljenu, pa makar i jednom nosenu, 40??

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U potpunosti se slažem sa prijedlogom, a i s navedenim cijenama.

Nije da sam ne znam što kupovala na rasprodaji, ali nekakav limit su mi baš te navedene cijene.

Nekako me dam za maju kratkih rukava više od 25 kuna, pa da je 5x benetton.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja se slažem.
    Možda bi trebalo dopisati nešto i za benkice i bodiće - toga ima stvarno dosta.

Mislim da će puno pomoći i ostalima koji su i do sad imali korektne cijene da ne razbijaju glavu oko "Koliko da stavim za ovu majicu? A za hlače...?"

To mi je bio najgori dio označavanje vlastite robe.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da 15-20kn pa cak i 25 za bodice je preprevise!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Mislim da se po ducanima moze kupiti 2 komada za 30 kn, tako da mi je tih spomenutih 25 prilicno cudnovato.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Citiraj japanka prvotno napisa
    Rasprodaje se održavaju samo u Zagrebu. Organiziraju se mjesecima unaprijed, za samu rasprodaju trebamo 60tak volontera koji rade 3 dana po 12 sati, a to nam je, osim u ZG neizvedivo.
    ma da,kužim. hvala na odgovoru.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja apsolutno podržavam ovaj prijedlog! Nisam u situaciji da si baš ne mogu priuštiti novu stvar za dijete ali smatram da je to posve nepotrebno kraj rodine rasprodaje i second hand dućana jer se zbilja da naći lijepih komada robe koju djeca brzo prerastu. I slažem se da se smisao rasprodaje malo pogubio. Prva rasprodaja koju sam posjetila bila je u zimi, a ja sam stajala na kraju reda jer nisam očekivala toliko ljudi. Naravno da sam se smrzla na -10 ali me oduševilo to neko zajedništvo, strpljivost i korektnost ljudi koji čekaju u redu. I kako su ti svi ljudi strpljivo ušli u paviljon i kulturno pregledavali robicu. A sada hrpica ljudi koja se bez imalo srama ubaci u početak reda kraj ljudi koji su stajali preko sat vremena i strpljivo čekali svoj red, do toga da jedan na početku čuva red za sve iz komšiluka pa si u jednom času peti na redu a u drugom poljubiš vrata u drugoj rundi. Pa ono fuj grabljenje i trpanje u vreće bez pregledavanja pa kasnije ćemo "prebrati".. I onda robica za dijete od 3mj završi među onom za stariju djecu ili na podu među igračkama, a netko možda traži upravo taj komad robe. Do toga da je doći s djetetom opasno po život zbog generalnog naguravanja i laktarenja. Sad su i cijene pojedinih stvari postale stvarno neprimjerene ovakvoj vrsti prodaje. Svaka čast i velika hvala curama koje sve ovo tako strpljivo pripremaju, nadam se da ću vam se jednog dana pridružiti! I da će se vratiti smisao rodinoj rasprodaji.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mozda da se uvede za nove stvari s etiketom mogucnost postavljanja tek nesto vise cijene?
    Ipak nije isto ako imas novu novcatu jaknu i neku koja je vidno iznosena.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da iznimaka ne smije biti, inače se neće moći uvesti reda.
    Za onoga tko želi prodati svoju robu po višim cijenama postoje i drugi kanali prodaje. Rasprodaje rabljene robe ionako nisu zamišljene tako da prodavatelj zaradi na tome, već da se riješi viška stvari.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

na ovoj rasprodaji prodavala sam robicu malih veličina (56-62) i sve se prodalo :D

cijene sam stavila:

- preklopni bodići i bodići - 10 do 15kn
    - majica - 10 do 15 kn
    - odjelce na tregere tanje - 15 do 20kn
    - odjelce na tregere 'pliš' - 20 do 25kn
    - tanje hlačice - 10 do 15kn
    - kapica - 5 do 10kn

da sam prodavala deblje stavila bi cijenu:

- pliš odjelce - 30 do 40kn (ko da zbrojim majicu i hlačice)
    - hlačice - do 20kn
    - deblje majice - do 20kn
    - vestice - do 30kn
    - jaknice - do 50kn
    - skafander - do 70kn

bolje bez iznimaka
    palo mi na pamet, jedino, ako se potrefi da neko donese komad sa etiketom na kojoj je još cijena da može staviti max 50% od iznosa :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam ni mislila da bude iznimaka.
    Nego da se odredi cijena za novo s etiketom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    Mislim da se po ducanima moze kupiti 2 komada za 30 kn, tako da mi je tih spomenutih 25 prilicno cudnovato.
    E pa to ti je zato što u npr. osh koshu (ja tam ne kupujem , ali sam ušla vidla pa znam) jedan bodi košta 90kn. :? :shock: :/ .
    Pa ljudi to onda tako cijene.
    Mada opet, postoje i bodi-majčice, za to mi je u redu da košta 20-ak kuna.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

APSOLUTNO PODRŽavam, mišljenja sam da ljudima i treba postaviti limit, jer se i sami zgube i lakše će im biti odrediti cijene, budu li znali do "kud" smiju ići. Isključivo, i da vrijedi za sve, nove ili stare stvari. Ivakika, well done

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja apsolutno podržavam ideju...primjetila sam da neki prodavatelji stvarno cijene svoju robu kao da je od suhog zlata.

Imala sam priliku sudjelovati na "garage sale" na zapadu i tamo se rabljene stvari prodaju za otprilike 30% cijene novog artikla. Postoji mala varijacija u cijeni ovisno o stanju robe, ali cijena rabljene robe ne smije nikako biti blizu cijene novog artikla u trgovini.

Što se tiče novih stvari koje još imaju svoje etikete, predložila bi da prodavatelji traže maksimalno 40% ili 50% cijene u trgovini, što je još uvijek puno, a možda će uspijeti prodati taj komad robe da si naprave mjesto u ormaru. Ako im nije cilj da se proda, onda možda stvarno rasprodaja nije mjesto za njih... :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a uopce ne bi uzimala robu s etiketama tj. nenosenu, a ako netko bas inzistira, uzela bi, al samo ak stavi cijenu kao da je rabljeno jer nije NAS problem sto oni to nisu nosili... nek taj problem rjesavaju nekako drugacije... na burzi, poklanjanjem ili sta ja znam...

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam isto za limitiranje cijena ali nisam za to da se ne primaju nove etiketirane stvari. Ja kao prodavac uvijek imam po par novih stvari koje donesem na rasprodaju i koje se uvijek prodaju jer stavim razumnu cijenu. Zasto onemoguciti ljudima da kupe potpuno novi komad robe po cijeni od 50% ili manje pune vrijednosti u ducanu. Isto mislim da nije u redu bas potpuno limitirati i cijene rabljene robe jer nije isto dali je tu robu nosilo jedno dijete i to mozda par puta ili robu koja je prosla nekoliko generacija i koja je u daleko losijem stanju.
    Zanima me kako bi vi to kontrolirali?Jer mi se cini gotovo neizvedivo prekontrolirati prvo kvalitetu a zatim i cijene artikala.To bi samo produzilo primopredaju robe. I ovako ponekad kad dodjem izgubim barem sat i pol a ne da se kontrolira i cijena svakog artikla. Kao prodavac sudjelujem redovito vise od dvije godine i uglavnom se uvijek sve proda. I rabljene i nove stvari sto znaci da stavljam cijene koje su kupcima prihvatljive.
    Jer i meni je nezamislivo da za neki komad rabljene robe dam skoro istu cijenu kao u ducanu. Radije cu dati desetak ili nesto kuna vise pa kupiti novo. saint:

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Sek@ prvotno napisa
    Isto mislim da nije u redu bas potpuno limitirati i cijene rabljene robe jer nije isto dali je tu robu nosilo jedno dijete i to mozda par puta ili robu koja je prosla nekoliko generacija i koja je u daleko losijem stanju.
    Zanima me kako bi vi to kontrolirali?
    Mislim da to nije pootrebno kontrolirati od strane volontera na primopredaji.

Npr. za duge hlače koje je nosilo jedno dijete prodavatelj stavi max limitiranu cijenu (npr. 45kn), a ako je nosilo troje onda stavi cijenu 30kn.

Ako svi prodavatelji za sve hlače stave maksimalnu cijenu hlača 45kn, onda će kupci kupiti one u boljem stanju, a ostale hlače se neće prodati.

ivakika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jasno da ce tu biti i problema, jer ce se vecina ljudi zapiknuti za bas te cijene, ali zato smo odlucili da ce cijene biti ipak od-do

i moram spomenuti Inesicu (nije ona jedina, da se razumijemo) i njenu robu, koju sam ja na primopredi splintala i njena roba je bila upravo ono kako ja zamisljam rasprodaju-dobra, uredna roba sa super niskim cijenama-ne znam jel ista bilo preko 20,00 kn

i zato joj se sve i prodalo i to je ono sto mi zelimo postici-dobra roba za malu cijenu

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sta to znaci da ce npr. max.cijena hlaca biti cca 45 kn. Dal ta max cijena vrijedi i za nove etiketirane hlace koje bi mozda bile 55kn.I sta ako netko dodje sa malo vecom cijenom od vase limitirane necete je primiti ili...Opet ponavljam da stvarno ne idem s visokim cijenama ali bi bila jako tuzna ako stavim za nesto malo vecu cijenu od vaseg limita (ako je nesto u stvarno super stanju) i vi je ne primite zbog toga .
    Pozdra

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I sta ako netko dodje sa malo vecom cijenom od vase limitirane necete je primiti ili...
    Prodavatelju će se sugerirati sniženje cijene na limitirani raspon, ukoliko prodavatelj to ne želi taj se komad neće zaprimiti. Nitko ne brani prodavateljima da cijene i prodaju svoje artikle po kojoj god cijeni žele no takve će stvari morati prodavati na neki drugi način - u oglasnicima, internet aukcijama i slično a ne na Rodinoj rasprodaji. Dugim stažom rada na rasprodajama jednostavno smo zaključili da se roba koliko god bila dobra iznad neke cijene neće prodati, ako se i proda to je iznimka a ne pravilo. To se najbolje vidi na razvrstavanju neprodane robe nakon rasprodaje. Ostane puno krasne robe ali neprimjereno visokih cijena.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

logično mi je ako se formira neko pravilo da je onda to tako.
    e sad, koji će se raspon cijena staviti...

Sek@, možda će ti i taj novi raspon cijena odgovarat.

al ako bude pravilo onda ga se treba i poštivat. ako postoje navedene iznimke onda po tome, ako ne postoje, onda niš.

pa i do sad su postojala pravila. tad je bar jednostavno

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kad cete objaviti limit cijena i gdje? I moje je misljenje i dalje da to limitiranje cijena nece naici na odobravanje vecine prodavatelja i da cete imati dosta problema kod primopredaje robe.
    To je moje misljenje

pozdrav

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se s limitiranjem cijena
    bez iznimki

ako netko ima stvari s etiketom i ne želi ih prodati po preporučenim cijenama - široko mu polje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Slažem se i ja da budu limitirane cijene. Kod nove raspordaje bi trebalo staviti odmah na rodinim stranicama kad je rasprodaja i kod pregleda robe treba stajati obavijest s cijenama koje bi bile preproručljive za pojedini artikl i ako ne želi smanjiti ne uzimati.

Jedino bi molila ako se u popis mogu dodati i auto sjedalice te kindači i hranilice da znam otprilike koliko bi mogla tražiti za njih.

Hvala

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa koliko se ja sjećam i do sada je bilo označeno koliko od-do novaca za koji odjevni predmet, ali se toga nije baš strogo pridržavalopa je i došlo do tih velikih raspoan u cijenama.
    Iznimaka ne smije biti jer opet ništa s tim neće biti postignuto.
    A kako su cure rekle, kome se ne sviđa široko mu polje.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    E pa to ti je zato što u npr. osh koshu (ja tam ne kupujem , ali sam ušla vidla pa znam) jedan bodi košta 90kn. :? :shock: :/ .
    Hm da, zato ja kupujem , nemrem odoljet nekim stvarima, pa će Ivu dočekat...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    Hm da, zato ja kupujem , nemrem odoljet nekim stvarima, pa će Ivu dočekat...
    Eh draga moja, još nismo prerasli ni one prve vaše bodiće, više nam ne trebaju.
    Ali ako imate kakvih potkošuljica. Tu smo!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nisam za limitiranje cijena, nego za preporuku, kao sto je do sad i bilo.

mislim da nije problem stvarno dobra roba koja je malo skuplja od ostale, nego losa i prosjecna roba koja je skuplja od ostale!

meni nije bed dati malo vise novaca, pa makar bilo rabljeno, i za malo vise novce se moze kupiti i novo. jer je pitanje u kojem ducanu, gdje i kada. ja cu radije dati na rasprodaji 100 kn za jacadi jaknicu u 11. mjesecu nego 150 za onu u Nami ili gdje vec u 1. i cak za onu na toj istoj rasprodaji za 50 ako mi se ne svida i ako je lose kvalitete

mislim da ce s tim limitiranjem cijena ljudi iskoristavati situaciju na nacin da ce se cijene kretati oko gornjeg limita, bez obzira na kvalitetu, tako da ce na kraju cijene u globalu biti i vece nego do sada

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Također sam za preporuku. Od kad je smanjen broj artikala za prodaju , ja sam malo podebljala cijenu, uglavnom se skoro sve prodalo, pogotovo markirana robica, nije mi vraćen niti jedan komad.
    Nije mi drago što sam povisila cijenu robice jer sam se veselila obostranom zadovoljstvu, i iako sam zaradila više, bilo bi mi draže da sam stavila manju cijenu.
    Manju cijenu bi stavila kad bi bio povećan broj artikala.

O.T
    kad je nova rasprodaja? 8)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

26. rujna

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam na zadnjoj rasprodaji ostala šokirana. Obožavam splintati i čavrljati s prodavateljima i to sam radila najčešće na primopredajama. Uvijek ima robe koja bi iskočila po cijeni, ali to je bio zanemariv broj. Puno češće bih se iznenadila kako su prodavatelji zbilja shvatili bit rasprodaje i na dobre komade stavljali i više nego ok cijenu.
    Ovu zadnju rasprodaju nisam mogla dolaziti na primopredaju, pa sam sa većinom robe došla u kontakt na završnom razvrstavanju. Ko luda sam se dva sata čudila robi koja je ostala i cijenama koju je imala.

Pozdravljam limitiranje cijena i nadodajem kako bi za mene prava fešta bila kad bismo na rasprodaju dolazili ne da zaradimo već da jeftino kupimo. I maštam si kako bi nam svima bilo duši milo kada bismo dolazili četiri puta godišnje u tu halu na velesajmu znajući da nas čeka odlična kupnja, kvalitetnih stvari po zbilja niskim cijenama.

kada bismo znali da ćemo i sami naći kvalitetne majice po 10 ili hlače po 30 kuna, lakše bismo i mi na svoje artikle pisali niže cijene i zato podržavam striktno držanje zadanih limita za kvalitetnu robu, a za onu malo niže kvalitete inzistiranje na spuštanju cijene.
    Što se robe s etiketom tiče, ma isto po principu nisi došao zaraditi, već jeftino kupiti ili samo napraviti si mjesto u ormaru. A moram i reći da mi je lakše staviti malu cijenu na robu s etiketom, nego na neku stvar koje se Fran na nosio. Ta s etiketom ne nosi sa sobom naše lijepe uspomene kao ove nošene.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nanosio

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •