Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Čokoladna glazura

  1. #1
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno Čokoladna glazura

    Bila sam sigurna da je postojao topic o glazuri, ali zadnjih pola sata tražim što na forumu, a što preko gugla i nikako da nađem. :/

    Uglavnom, ima li netko recept za čokoladnu glazuru koja se brzo stvrdne? Naglasak je na brzom stvrdnjavaju.

  2. #2
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    savršenstvo od glazure, i okusom i izgledom (lako se razmazuje), a i brzo se stvrdne:

    150 g čokse za kuhanje
    60 g maslaca
    2 žlice meda

    u originalu se sve zajedno otapa na pari, ja med ipak dodam naknadno.

  3. #3
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Hvala ti, Ajvi , trebalo mi je nešto baš takvo.

    Ja sam jučer radila s čokoladom za kuhanje i maslacom, ali nisam vagala, nego sam išla odokativnom metodom i glazura je bila fina, ali i satima polutekuća.

  4. #4
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    med je pravo otkriće u glazuri

  5. #5
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Da, ne bi mi nikad palo na pamet da ga stavim!

    Probat ću opet za koji dan, pa ti javim.

  6. #6
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    a može i dostava

  7. #7
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53526

    Ja ga tražim preko googla, drukčije mi ne uspijeva

  8. #8
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    a može i dostava
    Bojim se da bi se otopilo putem.

    Ma, znaš što radimo?

    Voćne ražnjiće.

    To ti je ovdje totalni hit i prodaje se na štandovima svih božićnih sajmova.

    Dakle, natakneš banane, jagode, maline... koje god voće voliš (i koje dobro paše uz čoksu) na ražnjić i preliješ čokoladom. Uz banane dobro ide crna čokolada, uz maline bijela, a uz jagode mliječna, iako je to stvar ukusa.

    Mogućnosti su nebrojene. Postoje i ražnjići s datuljama, orasima... you name it.

    Nama je to super za zajedničko "kuhanje". Ja pripremim voće, a curke ga pikaju i jako su ponosne. Zatim stavim na papir za pečenje, prelijem glazurom (koja bi se u idealnom slučaju trebala što prije stegnuti), pa drugu stranu i to je to.

    Toplo preporučam.

  9. #9
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ajme hvala hvala hvala kakva ideja :D

    I mi radimo voćne ražnjiće zadnjih par dana, samo bez čokolade!

    Mislim da će čokolada biti pun pogodak

  10. #10
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53526

    Ja ga tražim preko googla, drukčije mi ne uspijeva
    To je to!

    Hvala ti puno, Maja.

    Dobro se sjećam topica, sjećam se čak i da si ga ti otvorila i tražila sam preko googla "Maja+čokoladna glazura" , ali pronašla sam samo neki zaključani topic o božićnim kolačićima.

  11. #11
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Mima, nema na čemu.

    Kad odem na neki božićni sajam, slikat ću štand s tim slasticama da vidite kako su prekrasne.

    Inače, jedan ražnjić košta od 3 eura na više.

  12. #12
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    za tako brzo stvrdnjavanje možda bi bilo najbolje otopiti samu čokoladu.

    super ideja, ti ražnjići! :D

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53526

    Ja ga tražim preko googla, drukčije mi ne uspijeva
    saznali smo, dakle, da su hajvici trebale pune dvije godine da nam oda tajnu

  14. #14
    anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    moj dom
    Postovi
    395

    Početno

    i kako da sad ne pečem kolače :?

    moram isprobati ovaj med


  15. #15
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    ovo ču svakako probati... :D
    več razmišljam koji kolač ču radit a da upotrijebim glazuru....a i kada ču radit ražnjiče....
    curke :D

  16. #16
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj Sanja prvotno napisa
    To ti je ovdje totalni hit i prodaje se na štandovima svih božićnih sajmova.
    Sanja, nešto sam očito propustila... Gdje si ti to "ovdje"?

  17. #17
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Sanja, super ideja! Inače, ta kombinacija banana i čokolade mi je super.

    Jela sam jednom neke belgijske palačinke- onako kao tarabe izgledaju i gore su banane prelivene čoksom 4 eurića

  18. #18
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Maja prvotno napisa
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=53526

    Ja ga tražim preko googla, drukčije mi ne uspijeva
    saznali smo, dakle, da su hajvici trebale pune dvije godine da nam oda tajnu
    skužila i ja ali nisam žurila istaknuti.

  19. #19
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Forka, ovdje = Beč.

    Imaš pp.

  20. #20
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,704

    Početno

    Jučer je MM donio iz knjižnice nakakvu kuharicu za kline. I unutra ima baš to voće s čokoladom. I ne rade glazuru, nego fakat samo otope čokoladu na pari, umoče voće i stave na rešetku da se stvrdne-

    Kod glazura za kolače je ipak bitnija masnoća, kako bi se kolači bolje rezali. Ako je nema dovoljno, glazura puca

  21. #21
    Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,318

    Početno

    može plizz koja slikica

    i to nabijate na one drvene štapiće(ražnjiće) komad banane ili?

  22. #22
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    NanoiBeba, znači, stvarno treba rastopiti običnu čoksu? Izgleda da je moja greška bila u tom dodavanju maslaca.


    Arwen, nadam se da ću sutra otići, pa ću sliknut.

    Da, bananu narežem na široke šnite i zatim ih po dužini napiknem na obične drvene ražnjiće.

  23. #23
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    sanja, tebi i ne treba glazura nego nešto brzostvrdnjavajuće, a to je definitivno sama čokolada.

    ja ću probati napikavati pojedinačne komade na čačkalice, čine mi se manje opasne od ražnjića. ne znam kako bih malog malca isključila iz ovoga.

  24. #24
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,704

    Početno

    Čuj Sanja, to je neka dječja kuharica stranog autora, tako da bi moglo biti pravo rješenje . A i meni tako izgleda to "čokoladno" voće koje vidim u Grazu (Beč mi je daleko, šmrc).

    kao klinka sam to uvijek žicala starce, ali znam da mi se na kraju ipak nije previše dojmilo.

    Samo pazi kako topiš čokoladu. Stvarno treba lagano. Meni se obično ne da kuhati na pari pa onda stavim u lonac s debelim dnom, i na jako lagano uključim ringu (na struju, ne plin)

  25. #25
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    a može i švercanje u mikrovalnoj (uz par kapi vode ili mlijeka).

  26. #26
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Samo koliko će nam trebati čokolade da prelijemo cijele ražnjiće sa njom :/

    Mi inače ražnjiće radimo na drvenim štapićima za ražnjiće, Lea nareže banane na kolutiće, ja jabuke na kockice, i natrgamo mandarine - to je voće koje sad uvijek imamo doma - i onda ona slaže ražnjiće.
    U tom ražnjićoidnom obliku pojede zavidnu količinu voća.

  27. #27
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Ma, nije mi problem otopiti na pari. U mikrovalnoj mi uvijek ispadne nekako... ili kvrgavo ili preotopljeno. Nikako da pogodim točan omjer temperature i vremena.

    Inače, meni ti kupovni ražnjići djeluju kao da imaju prave slastičarske glazure, a ne samo kao čokolada. :? Iako, slažem se, za naše kućne potrebe obična čokolada bit će i više nego dovoljna.

  28. #28
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Pa ima li za kupiti onih nekakvih tekućih čokoladnih glazura koje se inače stavljaju na sladoled? Stvrdnjava li se to na zraku?

  29. #29
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Samo koliko će nam trebati čokolade da prelijemo cijele ražnjiće sa njom :/
    Po mojoj procjeni, ako je rastopiš do sasvim tekućeg stanja, trebala bi biti dovoljna jedna stogramska tabla za dva velika ražnjića. Naravno, ne radiš to s najskupljom čokoladom.

  30. #30
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Pa ima li za kupiti onih nekakvih tekućih čokoladnih glazura koje se inače stavljaju na sladoled? Stvrdnjava li se to na zraku?
    One koje se prodaju u bočicama? Ne stvrdnjavaju se.

    Postoje i glazure za kolače i torte. One se brzo stvrdnu, ali su onda možda čak i pretvrde.

    (Nikad zadovoljna. )

  31. #31
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,704

    Početno

    Ja baš u Austriji (kad idem u špeceraj, a to nije često)kupjem čokoladu za kuhanje u paketu od 1 kg. (Ok, ima ih sada i u Zagrebu, ali nije ista čokolada)- ta čokolada nije skupa i meni je odlična za sva vrste glazura (vidi se da doma kod nas svi vole slatko)

  32. #32
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    U kojem dućanu kupuješ, tj. koju čoksu?

    Ja sam mislila malo eksperimentirati s gorkim, mliječnim, bijelim i noisette čoksama uz određene vrste voća.

    U Hoferu ima jeftinih čoksi koje bi bile sasvim dobre u tu svrhu.

  33. #33
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,704

    Početno

    U Metrou - tam mi je najjednostavnije jer već godinama sve stoji na istom mjestu, a nikada mi ne ostane vremena za dulji špeceraj.

  34. #34
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    E da. Ja nemam karticu za Metro.

    Ali nema veze, dat ću se na isprobavanje ovih ideja, pa ću vam javiti kako je što uspjelo.

  35. #35
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Pravila sam mađaricu i umjesto klasične glazure, stavila sam glazuru po receptu ms.ivy , odlična je.

  36. #36
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Sanja prvotno napisa
    Ma, nije mi problem otopiti na pari. U mikrovalnoj mi uvijek ispadne nekako... ili kvrgavo ili preotopljeno. Nikako da pogodim točan omjer temperature i vremena.

    Inače, meni ti kupovni ražnjići djeluju kao da imaju prave slastičarske glazure, a ne samo kao čokolada. :? Iako, slažem se, za naše kućne potrebe obična čokolada bit će i više nego dovoljna.

    Daj još šanse mikrovalki , meni je savršena, ali mora biti zadovoljeno nekoliko pravila:

    - uža posudica
    - ne otapati odjednom, nego svakih desetak-petnaestak sekundi zaustaviti i samo lagano utapkati da se popune rupe između kocaka čokolade (to sam naučila nakon što sam 200 g čokolade pokušala otopiti bez miješanja pa mi je na sredini zagorila i sve sam morala baciti )

  37. #37
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Pravila sam mađaricu i umjesto klasične glazure, stavila sam glazuru po receptu ms.ivy , odlična je.
    Eno mi se kolač od maka hladi, a ja tu kratim vrijeme čekajući da dođe vrijeme za glazuru... i isprobavanje ovog trika s medom!

    Ms.ivy - fala!

  38. #38
    jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    536

    Početno

    Za med nikad nisam probala, hvala probam ali u zadnje vrijeme umjesto maslaca stavljam malo domače svinjske masti. Bude prekrasno. Po savjetu jedne starije iskusne gospođe što radi kolače na veliko. Nabavila dvije teglice samo za glazure. Probala sam kupovnu mast, ali jeko zaudara i to nije to.

  39. #39
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Po savjetu jedne starije iskusne gospođe što radi kolače na veliko.
    Nadam se da ih ne prodaje vegetarijancima.

    Sirena, i meni se dogodilo to s pregorenom sredinom. Iskreno, polagano grijanje i miješenje u mikrovalnoj mi je vrlo slično topljenju na pari, jedino što na pari vidim sve što se s čokoladom događa, a u mikrovalnoj ne.


    No da, evo fotke. Snimana je jučer, pa zbog ogromne gužve štand na žalost nije bio onako lijepo uredan kakvi su ti štandovi inače, ali dobit ćete dojam o čemu se radi.

    http://img682.imageshack.us/img682/5881/pb280041.jpg

  40. #40
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Po savjetu jedne starije iskusne gospođe što radi kolače na veliko.
    Nadam se da ih ne prodaje vegetarijancima.

    Sirena, i meni se dogodilo to s pregorenom sredinom. Iskreno, polagano grijanje i miješenje u mikrovalnoj mi je vrlo slično topljenju na pari, jedino što na pari vidim sve što se s čokoladom događa, a u mikrovalnoj ne.


    No da, evo fotke. Snimana je jučer, pa zbog ogromne gužve štand na žalost nije bio onako lijepo uredan kakvi su ti štandovi inače, ali dobit ćete dojam o čemu se radi.

    http://img682.imageshack.us/img682/5881/pb280041.jpg
    Pa ni med nije za vegetarijance, jer pčele su ipak životinje!

  41. #41
    jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    536

    Početno

    A maslac je od kravljeg mlijeka? Ili biljni? Ma šalim se
    Tko želi neka proba. I ubvijek je bitno miješati sa drvenom kuhačom, a ne metalnom ili plastičnom pjenjačom.
    Ja jučer probala sa medom glazuru za tortu. Hvala.

  42. #42
    Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,657

    Početno

    Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Ma šalim se
    I ja sam se šalila.

  43. #43
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Ma šalim se
    I ja sam se šalila.
    I ja! I da, imam u kući i meda i maslaca i masti.... baš za kolače.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •