-
aplasio cutis cong.
ima li netko sa ovom dijagnozom? ako da molim da se javi radi izmjene informacija, hvala
-
Evo sad vidjeh ovo.
Uglavnom moja A. je rodena sa dvije ranice na glavi 3x3mm i 5x5mm, dijagnoza aplasia cutis capitis. Ranice su zarasle vrlo brzo i sada ti to izgleda kao dva kruzica na glavi. Na to mjestu joj ne raste kosa. Nemamo nikakvih posebnih preporuka oko toga osim ne direkto izlagati se suncu, tako da ljeti pod obavezno kapicu i mažemo s kremom za sunce.
Rečeno nam je da se to kasnije lako riješi kirurški. Bas cu pitati pedijatricu ovih dana kada bi to bilo pogodno.
Ne znam sto te jos zanima, slobodno pitaj.
-
hm, neznam jel to 100% isto jer u nas to ne izgleda kao rana. nama je objasnjeno da tu nema koze vec samo vezivo. pri rodjenju je bilo crveno i napuhano, sad je izblijedilo i ravno (nakon tri mjeseca). velicine je otprilike 1,5x1,5cm. oko toga je dosta duza i cvrsca kosica. i nama su rekli da se to bez problema kirurski prekrije, a i da netreba, eto tek zbog izgleda i kose. a meni je muka djete bezpotrebno izlagati operaciji. pratimo razvoj u kirurga, iako mi se cini da bas i nema pojma o tome, odnosno nije to jos nikad vidio. kao ni ostali doktori ovdje kod nas... (DU)
nama su prvo rekli da je to povezano sa mozgom i da bi mogli biti svakakvi poremecaji, slali nas odma na operaciju na Rebro, zivi uzas. da bi onda napravili ct glave i da nije ustvari nista nego to pri kozi. sve u svemu to je nista, samo vanjski izgled, Bogu hvala. al sam se tek smirila nakon sto smo kontaktirali privatne doktore kod nas i u inozemstvu.
jeli se kod vas mjenjao izgled?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma