Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
Vec sam taj argument prezentirala više puta.
Maknem ja njima mob, ali djaba kad ja u 22:15 spavam pa se gospodin lijepo ustane i uzme si mobitel pa surfa do koje doba.
Imam i bed blocker (app screen time) no uzeo je frajer moj mobitel i otključao si pojedine app.
Jučer sam mu obrisala instagram i twitter profil , sve igrice i kojekakve gluposti s moba, samo viber ostavila jer nam je nužan za komunikaciju.
Stariji je isto unazad par mjeseci počeo nositi mob jer kao sluša glazbu da ga uspava, pa mu često ostane mob u krevetu na što ludim.
Moram i za to nešto smisliti.
Tvoja djeca nisu iznimka... Vidim to i kod sebe doma - vrijeme odmora provodimo na ekranima, netko gleda filmove, netko čita, netko igra, ali svi visimo na tome više nego prije.

Ono što bi riješilo stvar je alternativni izvor zadovoljstva, ali ne mogu se sjetiti ničega pametnog. Korona će imati gadne posljedice za cijelu tu generaciju - sigurno će biti porasta ovisnosti o internetu i igricama.

Moji su u periodu srednje škole bili dobro utrenirani i za kuhanje, pospremanje, prostiranje veša i slično, a korona je i tu donijela regresiju. Sigurna sam da su više participirali tijekom srednje škole nego sada, a možda se i varam (sada im za isti posao samo treba manje vremena - kako je čokolada negdje opisala...).

Imate li psa? Mačku/papigu/hrčka/zlatne ribice? Bilo što da postoji dnevna obveza brige o tome. Vrt ili voćnjak? Što djecu veseli i što rade s guštom? Moji su godinama slagali modele aviona i svemirskih brodova. Mislim da sve ovo imamo doma: https://www.revell.de/produkte/star-wars/