Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: malo dobrih vijesti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno malo dobrih vijesti

http://www.net.hr/novac/page/2009/11/19/0442006.html

od sad, samo u dm-u kupujem!
    ako je istina ovo što piše

ne radim u dm-u, al me baš obradovala ova vijest koja je na svim portalima.
    evo, kako se može profit ostvarivati i na drugačiji način, prodavači bi bili zadovoljni vjerojatno i sa puno manjom plaćom, i sa 1000 kn božićnice, njima bi ostajao već kus zarade, i zato - ajmo ih i mi ovdje pohvaliti.

molim vas nemojte mi srušiti iluzije da se radi o farbanju javnosti, da je tvrtka bred bankrotom, a radnici moraju 14. plaću vratiti poslodavcu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

haha ja oduvijek kupujem samo u DM-u, i odavno sam čula da prodavači tamo imaju puno bolje uvjete nego drugdje. (da su baš ovoliko dobri nisam znala)

No - kakvog li apsurda - DM-u sam uputila nekolicinu pritužbi mailom, na koje mi nikad nije odgovoreno, a gotovo svaki puta sam na rubu da tražim knjigu žalbe (i na kraju ne tražim naprosto jer mi se ne da).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ono što je meni paradoksalno je da je osoblje u DM-u jedno od najneugodnijeg kojeg sam vidjela u dućanima (govorim naravno općenito i isključivo na temelju vlastitog iskustva).

Niti ikad ikoga ima da pitam gdje šta stoji, uglavnom je gužva na blagajni jer samo jedna radi (a ne vjerujem da imaju samo jednu blagajnicu u smjeni), ako hoćeš nekoga nešto pitati doslovno ih naganjaš po dućanu i sl.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne znam, ja imam baš pozitivno iskustvo sa prodavačicama, i uvijek si mislim kako se vidi da su dobro plaćene.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, ja imam baš pozitivno iskustvo sa prodavačicama, i uvijek si mislim kako se vidi da su dobro plaćene.
    Ja isto ovako, i to u potpuno različitim trgovinama jer idem u DM u koji naletim, nema pravila.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja s tetama u ducanu imam super iskustva, ne poznajem nikoga ko radi u DM-u i nadam se da je sve idilicno kako pisu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lijepo za zaposlenike DM-a, al ja si ne mogu pomoći da ne pomislim kolka lova ode preko grane..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    I ja ovako.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Lijepo za zaposlenike DM-a, al ja si ne mogu pomoći da ne pomislim kolka lova ode preko grane..
    Preko kakve grane? Pa u DM-u rade naše prodavačice. Isto kao i u Mercatoru (gdje su neki hrv.proizvodi jeftiniji nego u konzumu vjerovali ili ne), i u svim ovim lancima koje doživljavate kao "strane". U njima rade naši ljudi i svojim plaćama hrane svoju djecu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slazem se s tobom, ali ja imam osjecaj da za sve ode lova preko grane, bilo da je domaca ili strana tvrtka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    Preko kakve grane? Pa u DM-u rade naše prodavačice. Isto kao i u Mercatoru (gdje su neki hrv.proizvodi jeftiniji nego u konzumu vjerovali ili ne), i u svim ovim lancima koje doživljavate kao "strane". U njima rade naši ljudi i svojim plaćama hrane svoju djecu.
    to je takodjer tocno. mislim da ovdje nije pitanje ko je zaposlen u stranim tvrtkama, kao i porezi koje palcaju u nasoj drzavi, vec probelm da sami kako samo mali i sitni stvorimo lanac ducana koji bi mogao odoliti u ovo globalizacijsko vrijeme. ali kao sto rekoh to je problem globalizacije ne samo nase drzave (uzmimo samo kineze koji rade za cijeli svijet i koja lova odlazi van njihove granice)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: malo dobrih vijesti

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    molim vas nemojte mi srušiti iluzije da se radi o farbanju javnosti, da je tvrtka bred bankrotom, a radnici moraju 14. plaću vratiti poslodavcu.
    pitat ću tete u DM-u koje su bdw. uvijek ljubazne, ne samo prema meni ili mm-u nego i drugim kupcima

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sa prodavačima u DM-u što se tiče pružanja pomoći nemam nikakva iskustva, jer se ne sjećam da sam nekad nekoga pitala za pomoć, no (neopravdane) gužve na blagajnama su im redovita pojava, a MM je imao problem u jednom određenom DM-u, sa provlačenjem svoje kartice, koji se više puta ponavljao, a završavao je i time da je MM ostavljao napunjena kolica i odlazio neobavljene kupnje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    pa gita, zato i velim "lijepo za zaposlenike dm-a", no samo se dio (ogromnog) profita izdvaja za plaće zaposlenika, ostalo ode u sjedište dm-a (Austrija ili Njemačka, čini mi se Austrija, nebitno)..a proizvodi koji najbolje idu tipa balea, alverde, alnatura, su isto iz tih krajeva..ajd dobro ima malo i severa , no tako je kako je..bar je nekome dobro.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ja isto ovako, i to u potpuno različitim trgovinama jer idem u DM u koji naletim, nema pravila.
    potpis

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no samo se dio (ogromnog) profita izdvaja za plaće zaposlenika, ostalo ode u sjedište dm-a (Austrija ili Njemačka, čini mi se Austrija, nebitno)..
    pa vlasnik firme je Austrijanac ili Nijemac, nebitno
    meni je logicno da ce svoj profit (veci dio njega) uzeti u svoju zemlju, i tamo ga potrositi/uloziti/whatever

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

To su jedini dućani u kojem će vam prodavačice/blagajnice spremiti kupljene stvari u vrećice, prije 20-30 godina to je bila normalna pojava u svim dućanima. Meni su super! Moji ALK obožavaju šetat po dm-u.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj adriana prvotno napisa
    To su jedini dućani u kojem će vam prodavačice/blagajnice spremiti kupljene stvari u vrećice, prije 20-30 godina to je bila normalna pojava u svim dućanima. Meni su super! Moji ALK obožavaju šetat po dm-u.
    i u Kauflandu pakiraju stvari u vrećice

a prije objave njihovih plaća, ja bih rekla da im je ispod prosjeka jer nisam baš naletila na ljubazne prodavačice
    ako bih kad i pitala išta, odgovor bi uvijek bio preko one stvari
    (nije da je drugdje puno drugačije), ali sad nakon što znamo kakve plaće imaju, mislim da bi i oni sami trebali biti toga svjesniji

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja obožavam DM. Čak i neke namirnice kupujem samo tamo. Nikad nisam imala neugodnosti. Tete jako puno rade i vidim da za njih nema odmora dok im traje radno vrijeme i zato mi je drago da su dobro plaćene. A znam da postoji i nekakva zaštitarska ekipa u svakom DM jer mi je radila sestrična - tj. plaćaju jednu osobu kojoj je posao da u pokrajnjoj prostoriji nadzire cijeli dućan preko kamera.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

malo OT
    Neki dan u Intersparu ja na blagajni, blagajnica uči novu djelatnicu kako kucati i ostalo i ova je pita -jel slažemo stvari u vrećice?-,
    a glavna blagajnica odgovara - pa nisam za to plaćena-, i to sve na glas. Ovoj novoj je bilo neugodno i ipak mi je pomogla.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, i vrećice

U DM-u me užasno živciraju one velike šuškave vrećice u koje mi blagajnice natrpaju cijela kolica. Režu mi ruke, i to mi je preteško za nositi. A kad zamolim da mi stvari pakiraju u manje vrećice (baš jesam, pred par dana) blagajnica frkne nosom.

Ja inače jako volim DM, oduvijek, obožavam njihove robne marke, posebno Alnaturu, i svu higijenu kupujemo isključivo tamo.
    Odličan mi je i njihov sistem sakupljanja bodova i popust koji dobijem.

Ali za prodavačice i prodavače nikad ne bih rekla da su nadprosječno plaćeni.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

obožavam kupovat u dm...uvijek su jako ljubazne prodavačice,i vole obasniti sve što me zanima....a na kasi kada mi sprema astvari u vrečicu posebno mi odvoji kemikalije od svega....svaka im čast.....

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za to kakve imaju uvjete, prodavači su im katastrofa. Ne sjećam se ikad da sam dobila osmjeh u DM-u, niti nekakvu posebnu ljubaznost, ono, sve se samo odrađuje... Brat mi radi u DM i oni su zaista izvandredan poslodavac, mislim da takav ne postoji u ovoj državi osim njih.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa
    I ja ovako.
    isto ovako.
    kad ih nešto pitam uvijek lijepo objasne i pokažu, blagajnice su mi skroz ok i ljubazne.
    meni je jedini problem što mi se čini da ih je malo pa mi treba malo duže da nađem nekoga ako trebam informaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moje iskustvo s DM-om i njihovim prodavačicama je vrlo dobro, masu tamo kupujemo, uglavnom nema problema, rado su mi i uzimali robu natrag i općenito sam stekla dojam vrlo OK i organiziranog dućana. Jako mi je drago što sam u jednom dućanu kao radnicu (nije bila na blagajni) vidjela osobu s Down sindromom, a to da su im plaće za rad na blagajni u tom rangu sam već čula kao rekla-kazala od par kolegica, davno prije objave ovog članka - to je info za cvijetu . Nadam se da će preživjeti krizu i da će i dalje dobro poslovati.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemam loših iskustava s DM-om, jest da nemaš koga pitati info, ali ionako znam napamet gdje što stoji. Uvijek mi daju vrećicu kakva mi paše, jednom su mi oprostili A. zalijetanje u policu (slomila neku bočicu s dječjom hranom), a ne smijem zaboraviti ni puštanje u njihov WC kad je bila frka 8) .

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja imam samo dobra iskustva s dm-om, prodavacice su uvijek ljubazne, odvoje mi same u posebne vrecice ako je nesto lomljivo, ma sve super!
    jako sam zadovoljna i cesto kupujem tamo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo stvarno ne spada u filozofski, prije u servisni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    ovo stvarno ne spada u filozofski, prije u servisni.
    a hebat ga kad su počele hvalit i kudit prodavačice.

a mogle smo raspravljati o odnosu vlasnika/poduzetnika prema radnicima, npr. i koliko je taj trošak u stvari vezan kasnije uz profit. ili nije. pa da se uključe forumske poduzetnice.

ma šalim se, u stvari sam htjela malo pohvaliti dm, naročito danas kad se mjere štednje uglavnom vežu uz zakidanje na plaćama i beneficijama radnika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •