-
Prvo toplo preporučam sljedeće tekstove dr Newmana:
Is My Baby Getting Enough Milk?
Protocol to Increase Breastmilk Intake
Na ovoj stranici su filmići koji prikazuju kako prepoznati da li beba uistinu dobro pije.
Za prvu pomoć, potrebno se poslužiti kompresijama kako bi se beba zadržala što dulje na prsima. U ovom članku navedeno je sve o tome, a ovdje i ovdje su filmići o tome.
Kako postoji velika mogućnost konfuzije bradavica, možda da razmislite o upotrebi tzv sns-a. Pričali smo o tome na:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...269&highlight=
Takva opcija ima dvojaku prednost: majčine bradavice se stimuliraju a beba uči da će sve svoje potrebe za hranom zadovoljiti na dojci.
Što se začepa tiče, mislim da je formula uveliko zaslužna za to.
Mislim da ste vi zapravo zapeli na prvom razvojnom skoku i zapleli se u vječitu dvojbu da li mlijeka ima dovoljno. Ono što će majci najviše pomoći je svesrdna pomoć okoline i povjerenje okoline u to da ona ima dovoljno mlijeka i da je sposobna nahraniti svoje dijete. I učestalo stavljanje djeteta na sisu. A to znači i konstantni podoji po nekoliko sati, pogotovo u ovo prvo vrijeme kad se odnos ponude i potražnje tek ima uspostaviti. A razmak među podojima najbolje će odrediti beba (uzgred, moja je stara 10 mjesec i još uviijek siše svakih sat i pol). Znači svaki puta kad se beba uznemiri, promeškolji, posiše ručicu, zacmokće ili nešto slično, treba je staviti na sisu.
Još jednom toplo preporučam čitanje Newmanovih članaka, posebice onih 7 točaka iz teksta Is my baby... koji govore o stvarima koje nisu dobar pokazatelj da li mlijeka ima dovoljno.
Ako bilo što još treba razložiti samo pitaj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma