Na početku želim da uspješno uspostavite dojenje.

No dok koristite ad rekla bi ti nekoliko savjeta, a vezano uz tvrdu stolicu. Za početaak, postoje specijalne formule koje rješavaju taj problem. Probiotik, reći ću sam to, više po pravilima ovog foruma ne smijem.
Vrlo je važno slijediti točan raspored pri pripremi ad forumule. Ono što piše na kutiji, tako se i postupa- u suhu bočicu.... pa dalje prema uputama na kutiji. Važno- da bi omekšali stolicu, pravilo pripreme ad može se prekršiti samo da na preporučenu količinu vode dodate 10 ml više.

Ako više koristite ad, nego što dojite, morate davati piti i vodu, obavezno. Kakva god bila formula, masnija je i zasitnija od majčinog mlijeka i dijete je žedno.

Za izazivanje stolice, ne preporučujem korištenje toplomjera.
Pomaže, skinuti pelenu, djetetu saviti nogice prema trbuhu i lagano ih pritistati na trbuh. Masirati trbuščić, kružno oko pupka pa prema slijepom crijevu, kao da pratiš crijeva od pupka prema van. Masira se na način da se spoje kažiprst i srednji prst, pa se lagano sa ta dva spojena prsta tapka po trbuščiću kako sam ti rekla, od pupka prema dolje, ukrug, obrnuto od smjera kazaljeke na satu. Time se potiče rad crijeva.

Vjerujem da će to pomoći. Ako ne, ima još mogućnosti. Izvrstan je čaj koji spriječava grčiče kod beba. Zove se Mamica. Biljni je čaj, na prirodnoj bazi, rade ga neke privatne ljekarne. Ja sam sam ga kupovala u Rijeci. Pije ga mama, pa putem mlijeka djeluje i na bebinu probavu i grčeve. Nama se je pokazao kao savršen.

Mi smo posezali za još nekim mjerama, no vjerujem da će vama i ovo biti dovoljno.

Potpuno te razumijem, ne tako davno prolazila sam isto. Sretno i hrabro naprijed!