apricot prvotno napisa
Koliko se sjećam, mislim iz knjige "Moja prva godina", upozorava se i na moguće odljepljivanje rožnice.
No, nimalo benigniji ne čini mi se ni savjet Loryblue.
Ovakvo mi je pisanje jako neodgovorno, jer što god netko rekao, netko drugi se za tim povede. :/ Po mom mišljenju, post Lory trebalo bi izbrisati, da takvo što ne bi još nekom palo na pamet.Loryblue prvotno napisa
Problem je u sljedećem: taj savjet ona nije mogla dobiti od pedijatra, nije ga mogla dobiti od SOS telefona. Otkud uopće ta ideja?
Time se jasno krše preporuke WHO i Hrvatskog ped. društva.![]()
Aha. Neka djeca ni ne dobiju grčeve.Loryblue prvotno napisa
A dojenački grčevi (kolike) su razvojno uvjetovani i počinju, čini mi se, u pravilu s 3 tjedna, a nestaju, uglavnom, s 3 mjeseca. Dakle, i sami od sebe.Loryblue prvotno napisa
E, sad. Grčevi su uvjetovani nezrelom probavom, pa su jači kod djece koja dobivaju formulu (teže je probavljiva). Isto tako, najjači su popodne i navečer, kad je dijete već umorno od proteklog dana. Pojačava ih svakako hiperstimulacija djeteta, svjetlost, zvukovi, puna kuća gostiju, razgovor, televizija. Dijete jednostavno ne može savladati sve te podražaje.
U slučaju kolika preporučuje se s djetetom otići u zamračenu sobu, leći s njime, ponuditi dojku.
P.S. Ovu hiperstimulaciju je osjetilo i moje dijete, kad je svekrva upadala za nama u spavaću sobu, da vidi što će dalje biti!![]()

Koliko se sjećam, mislim iz knjige "Moja prva godina", upozorava se i na moguće odljepljivanje rožnice.
Odgovori s citatom