Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 124

Tema: Hitno: prekid ljetovanja

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno Hitno: prekid ljetovanja

Ovo bas nije filozofska dilema ali ne znam gdje bi ju drugdje svrstala.
    Rezervirali smo ljetovanje preko agencije i sad smo tu:Baska na Krku.
    Prognoza za cijeli tjedan je kisa.
    Posto nisam bila jos u toj situaciji, ne znam da li se ljetovanje moze prekinuti, a da se plate samo oni dani koje smo boravili, a ne cijeli tjedan koliko smo rezervirali. U agenciji kazu da moramo sve platiti jer smo rezervirali. Da smo dosli onako kao "padobranci", da se onda ne treba platiti sve jer nije bilo rezervacije. Jel to tocno?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa u principu da
    mislim to uvil kazu u agenciji a vjv ce vam i u tz-u to rec. iznamljivac je mogao primiti druge goste a ako vi odete ostat ce prazan i bez novca. kako to jedan moj prijatelj voli reci: rezervirali ste smjestaj a ne vrijeme

zao mi je sto je tako i nadam se da ce vam se vrime popravit

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma neće biti cijeli tjedan kiša samo 2 dana

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da - kao padobranci ne biste imali obveza ni s jedne strane - nitko vam ne bi garantirao smještaj, ali niti vi ne biste morali garantirati ostanak. Za vremenske uvjete ionako, na žalost, nitko ne zna kako će se okrenuti, jedine smislene prognoze su trodnevne, već 7-modnevna relativno nema smisla jer može bit tako, a i ne mora biti tako. Ovako ste vi kupili vrijeme koje agencija ne može na brzinu plasirati nekom drugom (pogotovo ako mora prodavati tipa od srijede do nedjelje).

Ako ti se riskira, onda drugi put dođite kao padobranci - jedino što onda ne znaš u kakvom ćeš smještaju završit. Ali, otprilike su to varijable u jednadžbi "plaćanje smještaja".

Sretno s vremenom! Ili lovom!

Ovisi ti da vidiš što te više živcira - bakćanje s kišom u mjestu koje nije tvoj dom tj. hoćete li naći neki drugi sadržaj da vas nekako zabavi - ili plaćanje love pa odlazak doma.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2014. at 17:48

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po meteo HR-u, kako sad izgleda, kiša je do srijede i nije neko dizaster vrijeme, bed je kad se ide samo na 7 dana, pogotovo sjev. Jadran, ko će tu ubost garantirana 7 dana sunca, vidiš da je i s Dalmacijom postala lutrija.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pa evo, valjamo se po krevetu, curka bulji u crtice ( na moru!), a mi gruntamo sta cemo. Prvo je prognoza bila kisa 2 dana, a sad je cijeli tjedan. U baskoj nema sadrzaja, vidjet cu sta ima u krku. Neda mi se ici kuci, a ne da mi se niti trosit dalje lovu, koja se kako znamo na godisnjem lako i brzo topi.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I da, od ove godine postajemo padobranci!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po Krku imaš beskrajno staza za šetanje (sve ovisi koliki su klinci), dosta mjesta za posjetiti, sve ovisi o vašim preferencama i budžetu. Ne možeš računati na pouzdanu 7-dnevnu prognozu, maksimalni domet pouzdanosti je 3 dana, sad sam pogledala za Krk (nema 7-dnevne za Bašku) - kiša je do sutra, onda malo pauza, pa opet sredinom tjedna itd. Takvo ti je vrijeme na Krku, teško naći 7 dana bez kiše, pa i nek je usred ljeta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa uzmite kišobrane i prošećite po mjestu, otiđite na sladoled... Ne kužim, zašto bi morali biti baš u sobi i buljiti u televiziju.
    A >Krk nije baš mjesto gdje se nema što vidjeti.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pogledaj sto ti u ugovoru pise sitnim slovima. Agencije imaju opciju placanja osiguranja od otkazivanja ugovora (50ak kuna). Ako si to platila mozda i mozes dobiti nazad nesto love.
    Ako more nije predivlje i mozete si to priustiti, iskoristite vrijeme za izlete: Cres, Rab, Rijeka i sto vec mozete s Krka. Ovakvo oblacno vrijeme je meni idealno za razgled i setnje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Baškoj ima welness sa zatvorenim bazenom kod hotela Zvonimir.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Curka ima 4 i pol i nije od setnje, a za nosenje je preteska, dakle duge setnje otpadaju. Sladoled i klopa su vec odradjeni, to je ionako na rasporedu svaki dan. Mislim da cemo trajektom na cres i onda ne znam za dalje....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima i na Krku svašta za vidjeti, nalazište Baščanske ploče, glagoljaška slova, ima špilja (zaboravih joj ime), Vrbnik je jako interesantan, pa grad Krk, u Baškoj je bio nekakav akvarij (ulaz je bio dosta skup), u hotelima ima animacija za djecu pa je navečer na terasama ples za njih itd.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Je mima, bilo smo tamo pretprosle godine. Ne usrecuje me bazen dok je more pod nosom, a ionako ne volim zatvorene bazene. Malo sam zahtjevan turist. Idem kupit nekakve tenesice za pocetak da se mozemo aktivirati po mokrom sljunku

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako ste sa autom imas svasta i na Krku vidjeti. Razgledajte otok malo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo , Mima pise u isti cas. I po mokrom sljunku je najbolje ici bos.
    kakve tenisice( osim za setnju).

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imate u Baškoj akvarij, možda da i to pogledate.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo bili na krku kuhani i peceni. U svim mjestima smo bili, kad smo bili bez djece ljetovali smo tamo na divljaka ( spavali smo u vrecama u lokalnim maslinicima).
    Mozda imate neke prijatelje ili rodake u blizini da se malo druzite?
    socijalizacija je bitan moment na odmoru. Ili upoznajte neku obitelj u istom sosu...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ti je Mima rekla na Krku ima stvarno svačeg za pogledati.
    Spilja se zove Biserujka.
    Kužim da ste se došli kupat i sunčat i da te ne usrećuje sve ovo. Do jučer je bio pakao i svi su jedva dočekali ovu kišu. Stari kažu da će biti samo danas i sutra. More je jako toplo i ja bi na tvom mjestu u prekidu kiše otišla uvaljati dupence u mora. Ja ne idem. Nije mi o glavu, tu sa cijelo ljeto, ali da nisam išla bi u prekidima, da mi se tijelo nauživa mora, kad već ne može sunca.
    U Krku vam je zgodan Frankopanski kaštel za pogledati.

Pitala sam sad mamu i ona mi kaže da i njena agencija odmah naplaćuje cijeli tjedan. Ja sam bila uvjerena da se gostu ne naplaćuje ona dio kad nisu tu, ali mama kaže da odmah naplate i nema povrata. Agencija uzima 13% i neće se odreći svoje provizije, jer je loše vrijeme.
    Ostaje ti mogućnost biti padobranac, ali tu fakat nemaš nikakvu garanciju što ćeš uspjeti uhvatiti od smještaja. Recimo mi koji smo do dvjestotinjak metara od mora krcati smo. Pa čak i oni do 500. Padobranci pune one na brdu i većoj udaljenosti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja kužim da si razočarana, ali kao što kaže tweety, more je toplo i divota je kupanje u toplom moru između dvije kiše
    ovisno o financijskoj konstrukciiji možete otići brodom do crikvenice, tamo ima adrenalinski park, akvarij
    možete do košljuna
    a i po prognozi od srijede bi se trebalo stabilizirati

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    Curka ima 4 i pol i nije od setnje, a za nosenje je preteska, dakle duge setnje otpadaju. Sladoled i klopa su vec odradjeni, to je ionako na rasporedu svaki dan. Mislim da cemo trajektom na cres i onda ne znam za dalje....

Trajekt za cres ti je cca 160 kuna u jednom pravcu pa ne znam koliko je to isplativo. Kako su ti i drugi napisali, na Krku ima toliko mjesta da možeš svaki dan birati drugu lokaciju za izlet
    A evo i mi se kupamo između dvije kiše.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo dosta juznije ali se usto malo vrijeme pokvarilo. No more je toplo tako da se kupamo izmedju kise, secemo, trazimo skoljke, i svastanesto. Ali mi ionako nikada niti nismo cijeli dan na plazi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš otići i na pješčanu plažu (Šilo, Soline), fora je po njima hodati i kad nije sunčan dan. S time možeš spojiti i obilazak mjesta Dobrinja.
    Posljednje uređivanje od larmama : 21.07.2014. at 22:36

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

S rezervacijom ništa od prekida, nažalost! Možete prekinut ljetovanje u smislu da odete, i platite kao da ste bili sve dane..

Iz istog razloga mi smo već godinama padobranci! Nije ni to neko super rješenje, jer, dok dočekamo datume godišnjeg, ustanovimo koji su to datumi u kojima se preklapamo (oboje na godišnjem) i provjerimo vremensku prognozu - svaki dobar smještaj je više manje zauzet, a smještaj koji je preostao il nije bog zna što il je udaljen ili preskup...ali bez obzira na to, ta varijanta se pokazala boljom od varijante rezervacije, to mi je prevelik rizik (par godina sam naletjela na "loše vrijeme tjedan", a da ne govorim da mi je fantastika par mjeseci unaprijed znati hoćemo li u tom tjednu svi biti zdravi)..

Moj prijedlog, kad ste već tamo, ostanite, kad već plaćate..i iskoristite vrijeme u šetnjama i obilascima.
    Posljednje uređivanje od anin : 21.07.2014. at 22:52

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mi smo na Krku vec ne znam koji puta...valjda deveti ili sl. tako da smo ponesto vec i vidjeli i krk i Silo i vrbnik itd. Ma vidjet cemo....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moraš platiti sve sto si rezervirala. Zamisli da si u obrnutoj poziciji, rezerviras gostima svoj apartman, uskladjujes datume, odbijas na stotine ljudi koji bi isti termin, padne kiša i ljudi ti odu Ca a Plate tri umjesto sedam dana. Mi ne iznajmljujemo sunce nego apartmane.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo juznije je vec danas suncano, nadam se da je i kod vas lipse nego jucer

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ovo ljeto je najnestabilnije otkad ja pamtim i stvarno je teško potrefiti da ti je sunčano čitavu sedmicu, i ja iznajmljujem i evo od 10 dana moji gosti su imali 3,4 kišna al ovo preostalo je bilo lijepo, pogledaj si prognozu na yr.no meni su se oni pokazali kao vrlo točni i stvarno kažu još danas kišu,ako vam je na Krku sve dojadilo odite do Rijeke ili Crikvenice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ste sa autom imas svasta i na Krku vidjeti. Razgledajte otok malo.
    X

Krk

Meni je šteta na Krku se samo cvrljiti na plaži. Tam baš ima svašta za vidjeti, cijeli Krk je prekrasan, Baška pogotovo... Nema veze ako kiša pada, klima je isto prekrasna.

Evo gdje smo sve mi bili (ako se svega i sjetim):
    - Stara Baška (gadna je cesta, uska i zavojita, ali se isplatilo - tamo je isto krasno): http://hr.wikipedia.org/wiki/Stara_Ba%C5%A1ka
    - Jurandvor - tamo je Baščanska ploča, ima muzej + crkvica: http://hr.wikipedia.org/wiki/Jurandvor
    - špilja Biserujka: http://hr.wikipedia.org/wiki/Biserujka
    - Šilo (sjeverni dio otoka) - ima šumovit dio gdje izgleda kao da si usred Slavonije - hrastovi veliki i debeli...
    - Vrbnik
    - na sredini otoka ima vinograda i može se kupiti žlahtina direktno kod proizvođača
    - zapadni dio otoka: Malinska, Porat
    - jugozapadni dio: Punat, Krk
    - sjeverozapadni dio: Omišalj, Njivice

Nema šanse da promašite.

I još nešto - kad na cijelom Krku pada kiša, u Baškoj je obično ok jer je skroz južno, pa bude samo oblačno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.07.2014. at 08:50

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako nemate volju landrati po krku, onda ajte vi lijepo doma.
    cemu mucenje, mislim te novce ste pregrizli i tako, a sad vrijeme vam ne ide na ruku.
    ja to napravim a ceh je takav kakav je, ako ste platili osiguranje mozda i mozete nesto dobiti natrag, ali to morate sami procitati, vidjeti. mene je osiguranje zadnjeg puta kostalo toliko da smo se MM I ja posvadjali radi toga i ostali krace jedan dan, jer ja nisam htjela bez njega. s djecom nikad ne znas na cemu si, pa nsiam htjela sve novce prokockati ako ne odemo. ovako smo jedan dan zrtvovali radi osiguranja.

a koliko ja znam, i kod toga moras imati neki razlog otkazivanja: smrtni slucaj, boles uzeg clana obitelji i sl. tako da zapravo ti ni osiguranje ne bi pokirlo lose vrijeme.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo bili u Baškoj za Uskrs, naravno da nam nije bilo u planu kupanje, ali vrijeme je bilo užasno, hladno, bura, kiša - nakon mise na Uskrs je pred crkvom bio nekakav program, štandovi sa (besplatnom) hranom, ali moja kći nije mogla pet minuta tamo izdržati koliko joj je bilo hladno. Zato nas je spasio bazen, niti ja ne volim bazene i to je bilo prvi puta da sam sa djetetom išla na bazen (a imala je 7 godina), ali u toj situaciji to je bilo stvarno dobro rješenje za zabavu. Stvarno je gadno kad te sustigne takvo vrijeme na putu, ali što se može, tu nema pomoći - srećom kod nas na moru obično loše vrijeme ne traje dugo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ako nemate volju landrati po krku, onda ajte vi lijepo doma.
    cemu mucenje, mislim te novce ste pregrizli i tako, a sad vrijeme vam ne ide na ruku.
    ja to napravim a ceh je takav kakav je, ako ste platili osiguranje mozda i mozete nesto dobiti natrag, ali to morate sami procitati, vidjeti. mene je osiguranje zadnjeg puta kostalo toliko da smo se MM I ja posvadjali radi toga i ostali krace jedan dan, jer ja nisam htjela bez njega. s djecom nikad ne znas na cemu si, pa nsiam htjela sve novce prokockati ako ne odemo. ovako smo jedan dan zrtvovali radi osiguranja.

a koliko ja znam, i kod toga moras imati neki razlog otkazivanja: smrtni slucaj, boles uzeg clana obitelji i sl. tako da zapravo ti ni osiguranje ne bi pokirlo lose vrijeme.
    Mi smo prije par godina imali situaciju da se moramo vratiti s Raba nakon samo jedne iskorištene noći (od sedam, mislim) zbog bolesti člana obitelji (nonić je doživio moždani udar - zaista je bio opravdan razlog). Bila je uplaćena akontacija, mislim 30%, nisu nam vratili ništa.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.07.2014. at 09:16

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to vrijedi ako ste uplatili osiguranje, kad je moja mama zavrsila u bolnici morali smo priloziti i pismo lijecnika kao dokaz.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Uh-puh evo da te probam malo utješiti, možda i bude još nešto od tog vremena. Ja godinama pratim ovaj portal, ustvari svi Nijemci to je glavni portal za vrijeme nama tu, i ravnam se po njemu, fakat rijetko kada fulavaju, pa možda ti ovo pomogne da se poravnate i izorganizirate, ne znam koliko ostajete, ali izgleda da ste baš potrefili dva malo promjenjiva tjedna, ali čini se da će biti još sunca i toplo..

Krk prognoza 16 dana

Iako 16 dana jest malo dugo unaprijed ali promjene su uglavnom minimalne, dosta su točni.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, to je problem. I ja iznajmljujem. Nisam sretna ako gostima nije lijepo. Za ovakve situacije imamo razne igre u apartmanima i slično, a organiziram i neku radionicu za dječicu. Baš ove godine je na Krku previše kiše. U principu očekujem da svi uplate iznos koji su rezervirali, ali očekujem da i gost zna za pravila ponašanja (piše na cjeniku). Istina, ako netko želi otići, ne tjeram ih da ostanu, vratim i novce iako to nije u redu. Srećom, desilo mi se samo par puta u ovih 10 godina. Ako uplati akontaciju može zamijeniti termin za drugi ako imam slobodno a da ne izgubi akontaciju, mnogi su to iskoristili ove godine gledajući prognozu, al zato imam gotovo sve iste goste, ja ti nisam neki primjer, ne znam s novcima i igram na pozitivu...80% ljudi iz cijelog svijeta su divni obiteljski ljudi i neće me promijeniti lijepa naša depresija... Kad gledam slike s naših putovanja uvijek neki kišobran na slici...klimatske promjene što ćeš...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ali na Krku je to često tako. Ne pamtim ljetovanje bez i jednog kišnog dana, bez obzira na doba godine i s tim čovjek računa. Nije to isto kao južni Jadran, gdje je veća vjerojatnost za sunčano vrijeme, ali i pasje vrućine. S druge strane, Krk ima puuuuno prednosti (već sam gore napisala) + nije daleko od Zagreba, pa si čovjek razmisli što mu je bitnije - sunce ili ostale pogodnosti. Tko želi ugodnu hladovinu po noći, taj ide u Istru (zapadna obala). Tko se ne boji kiše, ide na Krk, Cres ili istočnu obalu Istre. Tko ne želi ni jedan kišni dan + ima vremena tandrkati se cestom i trajektom, ide na Hvar ili Korčulu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Problem je u tome što se more uvijek doživljava u mislima s plažom i sunčanjem/kupanjem, a za to je kriva infrastruktura, lokalna uprava, prekomplicirana procedura od ideje do realizacije, konkretno nema objekata u centu nekog mjesta na Krku u kojima bi se mogla pružit dodatna zabava gostima kad je ružno vrijeme, a da se ne moraš ubit razmišljanjem o isplativosti projekta pa da ljudi nemaju osjećaj da im je ''propao godišnji odmor'' samo zbog kiše, al to je tema za neki drugi forum... evo, kad sam ja u sezoni imala vremena pisat na ovom forumu, ne pamtim...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da po Jadranu generalno fali sadržaja koji nisu sunce i more, posebno za djecu.

Tim više sam bila oduševljena time što su u Pagu ove godine napravili likovne radionice koje su vodile kustosice Muzeja za umjetnost i obrt, a one i inače to genijalno rade.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da po Jadranu generalno fali sadržaja koji nisu sunce i more, posebno za djecu.

Tim više sam bila oduševljena time što su u Pagu ove godine napravili likovne radionice koje su vodile kustosice Muzeja za umjetnost i obrt, a one i inače to genijalno rade.
    Ali meni je baš Krk bio super po ovome - u samom gradu Krku smo bili prije 2 ili 3 godine, tada su imali viteške igre, pa su imali seriju renesansnih koncerata, štandove s ponudom rukotvorina (ne plastičnih kajgodarija nego baš krasnih suvenira) itd. Vozili smo se oko otoka brodom sa staklenim dnom (jest da to treba platiti, ali je odlično i solidna je ponuda tih izleta). Ne mogu se ni sjetiti što je još bilo...ali svaku večer si mogao nekamo na koncert ili predstavu.

Ima i niskobudžetnih zanimacija - križni put (Porat), razne crkve velike i male, samostan Glavotok (nabrajam ono gdje smo bili i što smo obišli). Bar danas u doba interneta čovjek može sam sebi naći zanimaciju po želji. Za malo starije - na Krku ima gomila pješačkih staza, ima i za bicikliste (to nismo probali, ali svakako hoćemo). Ima još stvari koje nismo obišli, a vrijedi vidjeti (Košljun na primjer).

Što se tiče sadržaja za malu djecu - istina je da bi ponuda mogla biti i bolja, ali nama nikad naša djeca nisu bila problem - vodali smo ih sa sobom kamo god smo se otputili, samo je bilo pitanje koliko oni mogu izdržati do spavanja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.07.2014. at 12:23

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo godinama ljetovali na Cresu, pamtim ukupno 2 kišna dana.
    U Istri je posljednih nekoliko ljeta bilo gotovo bez kišnih dana, ovako je kišovito zadnji put bilo 2002. i 2007. (prema mojem sjećenju ljeta), a nešto kiše bilo je i ljeti 2010, ali ne toliko.
    Mislim da nije toliko poanta o području, nego o sezoni, ako je sušna, bit će sušna, ako je kišna, bit će kišna. Ono in between se može podvesti pod područje pa reći da generalno nešto manje padalina ima na jugu, no da nije baš uvijek tako možete pogledati i ovdje:
    http://klima.hr/razno.php?id=priopce...ram=pr16072013

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo još i ovo - kalendar događanja za Bašku: http://www.krk.hr/dogadanja/kalendar...nja?lokacija=8

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sve to skupa ja i ne bih nazvala pravim sadržajem za djecu, u onom smislu u kojem takvi sadržaji postoje za vrijeme praznika na primjer u Zagrebu.

Naravno, ljudima koji desetak dana provedu na moru to i ne fali, ali nama koji smo duže bi bilo super da dijete ima neku dodatnu zabavu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije toliko poanta o području, nego o sezoni, ako je sušna, bit će sušna, ako je kišna, bit će kišna. Ono in between se može podvesti pod područje pa reći da generalno nešto manje padalina ima na jugu, no da nije baš uvijek tako možete pogledati i ovdje:
    http://klima.hr/razno.php?id=priopce...ram=pr16072013
    Poanta je i u području i u sezoni, jer, ako je "kišna sezona", ondje gdje i inače više kiši (Krk i taj dio do područja bjelogorice, možda ovamo di je prema crnogorici (Lošinj / Cres) i ogoljenije manje pada, toliki mikrolokacijski ekspert nisam, ali svako ljeto imam priliku usporedit sjev. Jadran vs. srednji Jadran) bit će Irska, to će biti izljevi vode ono, ne kratki pljusak nego lije više sati intenzivno ono doslovno ne možeš nos pomolit van ljetni dan, za razliku od tipa od obale udaljenih dalmatinskih otoka di će "malo poškropit 2-3 dnevno".

Samo - sve to ide u paketu - jašeš do tih otoka dan vremena, stvari su skuplje itd, ali je benefit vrijeme, i, ovisno o otoku, manje ljudi.

Općenito rečeno, ima ovakvih i onakvih sezona, evo ovaj 6.-ti u Visu oboren padalinski rekord.

Kad padne kiša onda se vidi taj manjak sadržaja, koji "turistički eksperti" stila Dežulovića i Tomića (šta će ti dodatni sadržaj pored ovakvog mora) ne kuže - jer su Dalmatinski i more imaju dostupno iz perspektive stalno, a ne samo 7 dana.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2014. at 13:08

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Damatinski = Dalmatinci. Referiram se na članke (nekog od njih, a biće i Pavičić kakav člančić o turzimu napisao) stila šta će vam išta doli morae pored ovakve lipote. Da plaćaju i dolaze na 7 dana kužili bi. Ali, vjerojatno se ne mogu ufurati u takve priče, svako gleda iz svoje vizure, ma koliko se trudio širok bit...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2014. at 13:10

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Damatinski = Dalmatinci. Referiram se na članke (nekog od njih, a biće i Pavičić kakav člančić o turzimu napisao) stila šta će vam išta doli morae pored ovakve lipote. Da plaćaju i dolaze na 7 dana kužili bi. Ali, vjerojatno se ne mogu ufurati u takve priče, svako gleda iz svoje vizure, ma koliko se trudio širok bit...
    Da, istina.... to je stvar očekivanja.

Za mene je godišnji odmor spavanje u nekom drugom krevetu. Baš zato jer idemo na 7 ili 10 dana (kako se uspijemo ispružiti) ne dozvoljavam da me ružno vrijeme omete u odmoru, jednostavno računam s tim.

Uostalom, znam i za puno gore - mjesec dana u Cardiffu i Caerphillyju - bilo je možda 3-5 dana bez gadne kišurine. Roba mi se upljesnivila (ne samo oprana nego i čista u koferu) uslijed te količine vlage u zraku. Vreća za spavanje isto. A London nije niš bolji.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da, i ja u apartmanima ostavljam hrpe knjiga, ili za plažu ili za slučaj kiše. Ali nisu svi isti, neki ljudi bi pobjegli kući nakon jedne kiše, a drugi su došli gustati, i nikakva kiša im ne može poremetiti odmor. Sad sam imala jednu obitelj dva tjedna. Od toga možda tri, četiri dana nije padala kiša. Žena kaže da se odmorila ko nikad u životu, i naspavala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    E da, i ja u apartmanima ostavljam hrpe knjiga, ili za plažu ili za slučaj kiše. Ali nisu svi isti, neki ljudi bi pobjegli kući nakon jedne kiše, a drugi su došli gustati, i nikakva kiša im ne može poremetiti odmor. Sad sam imala jednu obitelj dva tjedna. Od toga možda tri, četiri dana nije padala kiša. Žena kaže da se odmorila ko nikad u životu, i naspavala.
    Sigurno nije sa djecom na odmoru bila. :D

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ima li kakav kamp ili hotel u blizini?
    zadnjih godina nerijetko imaju otvoren mini-klub za svu djecu koja dođu. kao male igraonice. ne naplaćuje se dodatno a stvarno je spas za malu djecu za kišnih dana. animatori su mladi ljudi koji prolaze obuku

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam se nasmrzavala na GO kao na Krku nikada. Meni on nije otok za GO , iako mi je Baska predivna.
    Krk je za vikendicu
    Zato mi lijepo idemo na jug. Evo primjer od danas - kupanje u toplom moru od 9,30 do podneva. Tada je pocelo sipiti i za nekih 15 minuta poceo he pljusak. Trajao je 15 minuta i odonda je opet suncano.
    Mi svi volimo more i bas zato idemo juznije kako bi sto vise uzivali u samom moru. Ok malo kulture ne steti ali meni je to za izvan sezone.
    E da - nama su hoteli u sezoni preskupi - meni je puno drazi privatni smjestaj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati da u 10 dana nisam obukka duge rukave cak niti kratke.

A put do npr Zadra ili Splita ne mora biti puno skuplji ako se izbjegava autocesta a vrijeme je ipak bolje nego na sjeveru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •