-
Ja sam se vratio iz Austrije nakon provedenioh 6 godina u Beču (1994-2000) i nikad nisam požalio radi povratka.
Naravno, financijski ovdje prolazim bitno lošije (radim za 50% tamožnje plaće), generalna sređenost društva je tamo bitno veća itd ... no,ja sam se isto vratio radi društva, kulture i čisto socijalne okoline.
Iako sam ja dosta društven tip (vjerujem da se to vidi i ovdje na forum
) u tih 6 godina sam stekao tek jednog pravog prijatelja (prvi put me jedan austrijanac pozvao svojoj kući tek nakn 6 godina života tamo, pred moj boravak ... dok su mnogi prodefilirali kroz moj stan), a iako nisam gotovo nikad osjetio neku "direktnu" diskriminaciju kao stranac onu šutljivu sam imao prilike doživljavati vrlo često - za početak u mojoj firmi (gdje sam radio kao inženjer među isto tako obrazovanim ljudima).
Za usporedbu, kraće vrijeme sam živio i u Švedskoj i tamo mi je atmosfera u firmi, među ljudima i u društvu općnito bila puno ugodnija ... smo za ilustraciju, tamo sam u 6 mjeseci boravka isposjećivao većinu mojih kolega s posla.
naravno, tko mora ići van, bilo radi životne potrebe, ostvarivanja svojih planova itd, moguće je, znam ja dosta ljudi koji žive vani - no, za mene osobno je ovako bilo najbolje i nisam nikad požalio (a sada sam tu već 9 godina). Kad se zaželim Austrije odem gore na dan-dva-tri i to mi je dosta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma