Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Za sve "auslandere" i one koji to zele postati

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Provjerila sam za svaki slučaj, možeš se naravno prijaviti ovdje bez da se odjavljuješ u Hr.

Ono što će biti kompliciranije je integracija školske djece. Ne znam koliko su ti djeca stara, i ne znam da li već imaš sve potrebne informacije oko toga pošto ti je obitelj ovdje, ali tu skupi informacije što prije gdje, kada, kako jer jezik je presudan i što brža integracija školske djece, pošto ovdje osnovnjak traje samo 4 godine i tu se djeca već sa 10 godina tada moraju odlučiti praktički za čitav život gdje će, da li gimnazija (super prosijek), da li realschule (osrednji prosijek), ili hauptschule (loš prosijek ocijena).
    1. i 2. razred su realtivno lagani i uhodovajući, 3. i 4. su brutalni, pogotovo u bayernu i konkurencija je vrlo jaka, posebno za gimanziju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

E da još nešto, prema novom bavarskom zakonu od prije dvije godine, čak i djeca stranaca koja su rođena ovdje, išla ovdje u jaslice i vrtić obvezna su kao predškolci proći prije samog kretanja u školu tečaj njemačkog, tako da i to imaj u vidu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

hvala ti puno na odgovorima, moram što prije dići sidro jer mi se sve to skupa odužilo, već sam planirala najkasnije na kraju mjeseca biti gore. Lakše mi je na licu mjesta prikupljati informacije i djeca me najviše brinu od svega... Mali mi treba sada u 8. razred, a malena u 5. razred.

Potraga za stanom mi se sada čini kao potraga za Gralom...da uletim u bilo kakav stan i počnem rješavati tu papirologiju...uf

i dalje sam sigurna da mi je to najbolja odluka u životu, samo Boga molim da me ne lupi moždani u međuvremenu :D

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj issy prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti puno na odgovorima, moram što prije dići sidro jer mi se sve to skupa odužilo, već sam planirala najkasnije na kraju mjeseca biti gore. Lakše mi je na licu mjesta prikupljati informacije i djeca me najviše brinu od svega... Mali mi treba sada u 8. razred, a malena u 5. razred.

Potraga za stanom mi se sada čini kao potraga za Gralom...da uletim u bilo kakav stan i počnem rješavati tu papirologiju...uf

i dalje sam sigurna da mi je to najbolja odluka u životu, samo Boga molim da me ne lupi moždani u međuvremenu :D
    Evo koja informacija za sve koje zanima.
    Preselili smo I djecu nisu vratili razred, bez obzira sto ne znaju jezik. Tu smo mjesec dana I nije mi jasno kako sam u onion onoj divljini mogla zivjeti I nenormalno mi je bilo normalno. Ljudi rade I od toga mogu zivjeti, (za razliku od RH),za drzavu se moze reci .bez zadrske da je
    Zemlja znanja jer je sustav okrenut ka djeci I njihovim potreybama ne placaju se knjige a igralista su ogromna. Uglavnom,najbolja. Odluka. Svima preporucam,od srca.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

issy, super, baš mi je drago da si se javila i da vam je to tako sve glatko prošlo! Piši nam još!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj alga prvotno napisa Vidi poruku
    issy, super, baš mi je drago da si se javila i da vam je to tako sve glatko prošlo! Piši nam još!
    i mene zanima, piši nam malo više issy. Naravno rado bih da nam se jave i druge koje žive vani sa svojim iskustvima na temu prilagodbe, prednosti/nedostataka, učenja jezika i što god kome padne na pamet

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •