Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Tumor jajnika

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Tumor jajnika

Frendica,majka troje djece ima tumor.
    Prije godinu dana je bio 18mm,a sada je 4cm.Svaki papa do sada joj je bio uredan i ništa nije ukazivalo na tako nešto.Sutra ide raditi markere i vaditi krv pa će vidjeti što dalje.
    Jako je uplašena.
    Ima li netko s iskustvima,ako ide na operaciju kako to izgleda i koliko traje oporavak????

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hop

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja kolegica je imala na jednom jajniku zločudni tumor (na tom markeru je nalaz bio jako povišen - šta god to značilo). Operirala ga je, ali joj ga nisu cijelog izvadili nego su ga očistili i malo izrezali (tako ona kaže). U bolnici je ostala 10-ak dana a nakon toga doma još oko mjesec i pol. Dosta ju je bolilo nakon operacije, pogotovo kada bi morala na WC. Nakon operacije je počela dobivati terapiju (nešto kao kemo - tako su joj rekli) kroz injekciju svakih mjesec dana. od te terapije su je lupali "toplotni udari" 8tako smo se zezali). Stalno joj je bilo vruće a na momente kao da će se srušiti, vrućina, trnci. Ti simptomi bi joj se pojačavali pred slijedeću injekciju. Na te injekcije je išla ja mislim 6 puta tj. 6 mjeseci. nedavno je primila zadnju i sada čeka prvu menstruaciju da bi išla na kontrolu.
    To je sve što ja znam. Sretno frendici!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala Brunda !
    S obzirom da nemam pojma o tumorima;kaj se oni ne djele na dobroćudne i zloćudne ili je svaki tumor potencijalno zloćudan i iza svakog zahvata mora ići kemoterapija ili te injekcije slične kemoterapiji :shock:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko ja znam dijele se na dobroćudne i zloćudne. Ona je imala zloćudan, ali ne znam da li su samo po tim markerima zaključili da je zločudan ili su radili nakon toga još kakve pretrage.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Konacna potvrda zlocudnosti tumora dobija se tek nakon analize isecka (ph nalaz), obicno nakon operacije. Pritom, na operaciji se procenjuje zahvacenost ostalih tkiva, organa i limfnih cvorova. Ako je potrebno i oni se odstranjuju i analiziraju. Nakon gradacije tumora (po tipu i velicini, zahvacenosti okolnog tkiva), visini odgovarajucih markera (proteini iz krvi koji se analiziraju) i procene opsteg stanja pacijenta, odredjuje se terapija koja moze , a ne mora biti hemio ili zracna. Naravno, ako je tumor manji, a limfni cvorovi nezahvaceni, prognoza je bolja. Osim toga, ima i raznih tipova i podtipova tumora koji su maje ili vise zlocudni, i bolje ili losije reaguju na terapiju. Dakle, sve je individualno, i u krajnjem, ima puno veze i sa psihom pacijenta i njegovom snagom i voljom za borbu sa bolescu. Nadam se da ce tvoja prijateljica u ovom "odmeravanju snaga' sa tumorom izaci kao pobednik. Zelim joj svu srecu.
    P.S. Papa test pokazuje stanje grlica materice, a nazalost ne signalizira tumore ostalih delova reproduktivnog sistema.
    P.P.S : Vibramo da tumor bude dobrocudan, onda cela ova prica pada u vodu - on se odstrani i nikakva daljnja terapija nije potrebna!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MIJA, ja sam operirala tumor na jajniku. Na sreću, bio je benigan.
    Ovako: jedan ponedjeljak sam došla u bolnicu, napravili su mi sve internističke preglede i drugi dan u 8 ujutro sam bila na stolu. Cijeli taj dan sam bila na intenzivnoj, a sljedeći su me vratili u sobu.
    Mene su operirali abdomenalno, pa je oporavak dosta duži i bolniji. Možda će nju vaginalno ili laserski - ovisno o njihovoj procjeni.
    U bolnici si tjedan dana . dok ne budu gotovi nalazi biopsije. Mojii su bili u redu pa sam išla kući, doma ležala još neko vrijeme, ona polako krenula na predavanja (sa poteškoćama u sjedenju)...
    Nije bilo strašno, ali se više ne mogu slikati za Playboy.

Držim fige za prijateljicu i nadam se da će nalaz biti u redu.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala curke,danas ide napraviti markere i vaditi krv pa će znati nešto više;naravno ako budu brzo gotovi nalazi.
    Sada samo mogu vibrati da sve bude dobro.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadam se da se radi o nečem benignom, ali ne mogu ne pitati - zašto ga nije izvadila kad je bio 18 mm? Da li je onda radila markere, dopler uzv i sl. pretrage?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma nije radila ništa;radila je papu i on je rekao da je papa ok i navodno da napravi još neke pretrage,ona tvrdi da to uopće nije čula nego samo da je papa ok.
    naravno sada je išla ponovo napravit papu i sra...
    Naravno da ni sada nebi išla doktoru da joj menga nije trajala danima i nikako prestati.
    valjda će sve biti dobro :/

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, meni ovo kod tvoje kolegice ne sliči na tretman zloćutnog tumora nego endometriome (endometrioze), a te injekcije na Zoladex depot (analozi GNRH) od kojih je dovedena u privremenu, tj. pseudo-menopauzu, zbog čega je imala valunge.

Tumorski markeri znaju biti jako povišeni uslijed endometrioze također.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Napravila markere danas;nalazi u petak.
    Bila je na color dopleru Mamazika

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Brunda, meni ovo kod tvoje kolegice ne sliči na tretman zloćutnog tumora nego endometriome (endometrioze), a te injekcije na Zoladex depot (analozi GNRH) od kojih je dovedena u privremenu, tj. pseudo-menopauzu, zbog čega je imala valunge.
    Evo, sad ju pitala. Imala je i tumor i endometriome. Ali ispada onda da je zbog endometrioma dobivala injekcije.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Endometrioma jest tumor - na jajniku, a endometrioza bolest koja se može i ne mora manifestirati zajedno s endometriomom; može biti u formi priraslica na jajnicima, jajovodima, crijevima itd.

Ja sam prošla 3 operacije radi endometrioze, od čega u jednoj i endometriomu na lijevom jajniku, nakon toga sam 8 mjeseci bila na Decapeptyl Depotu koji me uveo u pseudomenopauzu, jer je endometrioza hormonski uvjetovana pa se tako nadaju stišavanjem jajnika uništiti eventualna preostala žarišta.

Meni su se priraslice vratile a endometrioma nije. Međutim te priraslice su također mogle biti i ožiljkasto tkivo nakon operacije a ne endometrioza, tko bi ga sad to dokazao. Ponekad tijelo tako reagira, kad je jači imunosni sustav.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Papa ne pokazuje nikakve promjene na jajnicima. To je tzv. VCE bris, tj. vaginalno-cervikalno-endocervikalni - i sa tih zona može detektirati promjene u stanicama.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Frendica dobila nalaze nije ništa alarmantno,blago rečeno;čekaju mengu da vide jel se šta promjenilo i onda će joj laparoskopski odstraniti.
    Odmah je malo bolje izgledala jučer kad je doktor pogledao nalaze,bila se poprilično ustrtarila.
    Hvala curke na brzim odgovorima i dobrim željama

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mojoj sestri je danas ultarzvucnim pregledom otkrivena tvorba na jajniku primjera 4 cm i odmah je upućena na pregled, tumorske markere i dobila je uputnicu za operaciju.Da li je netko imao takav sličan slučaj i kako je to prošlo?
    Već dosta dugo mora cesto mokriti, a vidim da taj simptom može biti prilično los..... bas sam uplašena!

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Da li ide na laparoskopiju?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tek dogovaramo pretrage. Za tumorske markere je naručena 13.3!!!!! Užas!!!! Gdje i kako se to može brze, osim privatno?

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ca 125?zašto čekaju toliko,?to je obično vađenje krvi i pošalju je na analizu. odmah dr.dan su nalazi gotovi? neka zamolio svoju gonekologinju da joj da uputnicu i može vadit odmah slj.dan.Jedino ako nije dobila druge markere?

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

meni je moj ginekolog tako napravio ,jer karcinom jajnika zovu tihi ubojica,neželim te plašiti ,samo sam realna ali svaki dan je važan.Možda ona ima samo neki miom ili priraslicu.Ja sam imala endometriozu koja je postepeno rasla

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam 2.1. operirala cistu na jajniku promjera 10 cm i pritom mi je izvađen i desni jajnik. danima prije toga sam imala strašne bolove, naročito kod mokrenja jer se cista počela uvrtati. kasnije mi je dr rekao nakon op da je već bila dijelom srasla za mjehur, a dijelom za crijeva. markeri su mi bili nešto povišeni, ali to ne mora značiti ništa alarmantno. operirana sam klasično (laparatomija) jer je liječnik procijenio da je tako bolje s obzirom na veličinu same ciste i još neke pokazatelje. tokom samog zahvata je poslano tkivo na analizu i prvi citološki nalaz je bio ok, a prije neki dan sam dobila i ph nalaz koji je pokazao da je riječ o dobroćudnoj tvorbi.

ja sam prije same op sebe izluđivala guglajući zato preporučujem da se to ne radi ukoliko se netko može suzdržati naime, simptomi su jako slični i kod benignih, ali i onih ozbiljnjijih stanja pa možeš samo upasti u bedaru ko što sam ja bila upala.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ovo za ca 125 mi isto nije jasno. ja sam odmah to išla vaditi i nalazi su bili gotovi sljedeći dan. možda zato što sam ja imala bolove pa mi je dr na hitnoj ginekološkoj napisao uputnicu.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tri markera je dobila za napraviti i uputnicu za to na sve. Duhu. Preko centralnog su ju tako naručili. Gin je najblaz rečeno čudak ali sutra ćemo inzistirati da ju naruče ranije jer vidim d može biti isti dan.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja vadila CA 125 više puta privatno, nije niš strašno skupa pa ako je samo to ja ne bi čekala 13.3.
    Inače imala sam i ja cistu endomeriom na jajniku oko 4 cm, izvađena laparaskopski, ali meni je dr.odmah na pregledu već posumnjao da se radi o tome, kasnije sam išla na magnetsku da potvrdimo jer na početku je bila manja pa da ne idemo odmah na operaciju.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma neće čekati 13.3. samo gledamo kako i gdje to sto prije obaviti.

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da, kod mene je bio povišen ca125 pa me poslao da uklonim cistu , i pod operacijom laparoskopski su vidjeli da mi je rak metastazirao.Hvala Bogu da sam ju imala jer bi bilo kasno poslije .A opet samnom je bila žena u bolnici ca125 normalan a ona imala rak grlića maternice koji je lako otkriti .Ako ima neku mogućnost da ode na magnetsku pa da se uvjeri ijako kažu i da mr nekad pokaže dali ima stanica a nekad ne.pa sad ni sama neznam kako to ide.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gdje ste cure vadile markere da je bilo odmah gotovo? Sutra ćemo još vidjeti sa ginekologom ako joj može nekako srediti d ode preko zdravstvenog i da bude odmah gotovo, jer ipak plaća i zdravstveno i dopunsko pa ako se tako može, neće ići privatno, ako ne vidim da su cijene 120 kn po markeru.

Ona treba ca-125, ca 19-9 i ca 15-3.
    Ima uputnicu za Sveti Duh...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo za ca 125 mi isto nije jasno. ja sam odmah to išla vaditi i nalazi su bili gotovi sljedeći dan. možda zato što sam ja imala bolove pa mi je dr na hitnoj ginekološkoj napisao uputnicu.

I nju boli, nakon pregleda i uzv-a vaginalnog još jače, čak i krvari od toga, kaže da osjeća čak sa lijeve strane drugačije nego sa desne (sa lijeve strane je ta izraslina na jajniku).
    Inače, ona se drži bolje i pametnije od mene. Ja ludo tražim dijagnozu i sve moguće informacije, ona je pozitivna, hvala BOgu.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

identična stvar je bila i kod mene. još jače me je bolilo nakon pregleda, a bol sam osjećala i na mjestu gdje mi je bio zdravi jajnik. meni su objasnili da se bol reflektira i na ovu suprotnu zdravu stranu. lagano sam i prokrvarila nakon vaginalnog uz. inače, meni je tvorba bila na desnoj strani.

super za sestru što je pozitivna. ja nisam bila pa sam izluđivala i sebe i sve druge oko mene. na kraju je sve dobro prošlo i nadam se da će tako biti i u slučaju tvoje sestre.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

identična stvar je bila i kod mene. još jače me je bolilo nakon pregleda, a bol sam osjećala i na mjestu gdje mi je bio zdravi jajnik. meni su objasnili da se bol reflektira i na ovu suprotnu zdravu stranu. lagano sam i prokrvarila nakon vaginalnog uz. inače, meni je tvorba bila na desnoj strani.

super za sestru što je pozitivna. ja nisam bila pa sam izluđivala i sebe i sve druge oko mene. na kraju je sve dobro prošlo i nadam se da će tako biti i u slučaju tvoje sestre.
    I ona je prokrvarila nakon pregleda. Ona takodjer ima ciste, ali to je od prije i male su. Ciklusi su joj se skroz poremetili i jako joj je bolna menstruacija.
    Jel i tebi bilo tako?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I kaže da se osjeća napuhnuto

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zašto bi išle preko privatnog?Kažem ti neka ode kod ginekologa i neka joj da uputnicu za vađenje krvi.ako ima zdrastveno i dopunsko neka to odmah obavi.kad ti dr,opće prkse da uputnicu za ca125 vadiš krv drugi dan a nalazi se čekaju 7 dana da dođu a preko ginekologa nalazi su gotovi drugi dan.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    I ona je prokrvarila nakon pregleda. Ona takodjer ima ciste, ali to je od prije i male su. Ciklusi su joj se skroz poremetili i jako joj je bolna menstruacija.
    Jel i tebi bilo tako?
    meni sami ciklusi nisu bili neredoviti i bolni, ali sam često znala lagano prokrvariti između njih. e sad, ja imam 42 god. pa su možda kod mene i hormoni lagano u banani. i da, i kod mene se znao javiti taj osjećaj napuhnutosti.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj magdalenaa prvotno napisa Vidi poruku
    zašto bi išle preko privatnog?Kažem ti neka ode kod ginekologa i neka joj da uputnicu za vađenje krvi.ako ima zdrastveno i dopunsko neka to odmah obavi.kad ti dr,opće prkse da uputnicu za ca125 vadiš krv drugi dan a nalazi se čekaju 7 dana da dođu a preko ginekologa nalazi su gotovi drugi dan.
    Ima zdravstveno i dopunsko naravno, ali ovaj ginekolog je stvarno živi užas od čovjeka i jednostavno dao joj je tu uputnicu i ništa drugo nije napravio i to je to. Nije baš normalan niti za komunikaciju, tako da ju je tata preko sestrične koja radi na Merkuru naručio za utorak u 8.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni sami ciklusi nisu bili neredoviti i bolni, ali sam često znala lagano prokrvariti između njih. e sad, ja imam 42 god. pa su možda kod mene i hormoni lagano u banani. i da, i kod mene se znao javiti taj osjećaj napuhnutosti.
    Daj Bože da i njoj bude tako benigno i riješeno što prije. Ona ima 32 godine.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ja sam 2.1. operirala cistu na jajniku promjera 10 cm i pritom mi je izvađen i desni jajnik. danima prije toga sam imala strašne bolove, naročito kod mokrenja jer se cista počela uvrtati. kasnije mi je dr rekao nakon op da je već bila dijelom srasla za mjehur, a dijelom za crijeva. markeri su mi bili nešto povišeni, ali to ne mora značiti ništa alarmantno. operirana sam klasično (laparatomija) jer je liječnik procijenio da je tako bolje s obzirom na veličinu same ciste i još neke pokazatelje. tokom samog zahvata je poslano tkivo na analizu i prvi citološki nalaz je bio ok, a prije neki dan sam dobila i ph nalaz koji je pokazao da je riječ o dobroćudnoj tvorbi.

ja sam prije same op sebe izluđivala guglajući zato preporučujem da se to ne radi ukoliko se netko može suzdržati naime, simptomi su jako slični i kod benignih, ali i onih ozbiljnjijih stanja pa možeš samo upasti u bedaru ko što sam ja bila upala.
    kolike su vrijednosti markera bile?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo mojoj sestri su danas stigli nalazi i ne čine mi se dobri.
    ca 125 je 113 (normalno je 35)
    ca 15-3 je 31,3 (30 je normalno)
    ca 19-9 je 35 (normalno je 25)
    sva tri su povišena....
    Na Svetom Duhu je naručena na pregled 31. 1.....Sutra ćemo kod ginekologa s tim nalazom, nadam se da će nešta poduzeti da ju naruče prije....Šta da radimo?
    Jel to alarmantno kako se meni čini, znam da može i ne mora biti, ali sad bi mi svaka informacija i iskustvo puno značilo. Čitam po forumima i posvuda po internetu, ali tako samo još više umirem od strah....

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mozda te malo utjesim. Meni je ca 125 bio preko 400, ne sjecam se tocno. Zavrsila na hitnoj operaciji, na kraju je, na srecu, bila samo obicna cista. Ove ostale markere nisam vadila.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo kod nas malo boljih vijesti. 125 je povišen na 113, ali ostali markeri su u granicama normale, uključujući i CEA. SEstra je jučer krivo pročitala preko mobitela u suzama na autobusnoj stanici, a ja odmah krivo napisala.
    Uglavnom, ginekolog danas kaže da on smatra da ipak nije zloćudno, iako ga je ona na prošlom pregledu shvatila da on baš misli da je.....
    U svakom slučaju, 31. ide na Sveti Duh na pregled, par dana kasnije na color dopler.....i strah je ipak splasnuo barem malo.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda te malo utjesim. Meni je ca 125 bio preko 400, ne sjecam se tocno. Zavrsila na hitnoj operaciji, na kraju je, na srecu, bila samo obicna cista. Ove ostale markere nisam vadila.

Hvala!

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

meni je već 3god,ca125 bio preko 500 i ginekolog me je napokon poslao na op.zbog dermoidne ciste kako ju je on nazvao a kako je bio smotan nije vidio da mi je i drugi jajnik zahvaćen nego je tvrdio da je sve ok. ali eto ispostavilo se na kraju da imam tumor jajnika i to tek kad su me otvorili zbog ciste su vidjjeli a šta bi bilo da nisu??GRRRRRRRRRRR

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja seka u petak ide na pregled pa se nadam da ćemo onda znati Nesta vise

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Magdaleba, jesi ti sada dobro? Moraš kontrolirati cesto ili..?

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Magdaleba, jesi ti sada dobro? Moraš kontrolirati cesto ili..?
    ja sam već obavila operacije i idem sad na redovne kontrole sad mi je ca125 pao na 42 ..nadam se da će potpuno pasti ispod normale ....

magdalenaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

želim svu sreću tvojoj seki da bude sve uredu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •