Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Neće "Aqua maris"

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Neće "Aqua maris"

Moje dijete (21mj) je opet dosta prehlađeno, nosić joj je začepljen i kašlje. Trebala bi joj pročišćavati nosić sa sprejem "Aqua maris", ali ona nikako ne dopušta da joj uštrcam, a toliko bi joj olakšalo disanje, i spavanje po noći. Nije upalilo ni vidi kako medo, vidi kako zeko itd. Neće i točka. A to treba staviti u nosnicu i špricnuti, znači treba njena suradnja. Ide jedino na silu , da joj muž drži glavu a ja uštrcam, ali poslije skoro dobije fraze od plača, pa nemam srca to primjenjivat. A ovako, jadna šmrca užas jedan! Ne znam šta da radim, ima li nešto bezbolnije za otvaranje nosića (ali čini mi se da sve treba UGURATI u nos, a ona odmah zbriše kad vidi šta joj se sprema).?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

To niti moja neće (a bome niti ja, uvijek se sva stresem kad mi špricne).
    Nama kad je frka, ja prislonim usta na nosić i ... malo bude fuj, ali sam hepi jer joj olakšam. A s vremenom se čovjek (tj. mama) privikne pa ne bude više tako fuj..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zapravo bi trebalo ukapati dosta fiziološke, pa pustiti da dijete leži sa zabačenom glavicom par minuta i onda počistiti pumpicom. Kod nas se sve ovo odvija uz plač, pa odvedemo Leu na čokiranje kod doktorice gdje isto plače ali je onda barem rezultat puno bolji, tj. nosić je pošteno očišćen i duže 'drži'. Aqua Marisom špricamo svako jutro, i to nam da, nakon što smo špricali mami, tati, bebi, medi itd. to joj je postalo OK.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno fiziološka

Ja klincima kapam fiziološku nakon što sam sebi ušpricala Sterimar (pretpostavljam da je to isto što i Aquamaris)- to je jako agresivno i neugodno, skoro sam se i ja rasplakala.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lea, šta je čokiranje? Danas je vodimo doktorici, pa ako ona tamo može nešto napraviti da joj olakša...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Krivo sam napisala, ne Lea, nego Mima. Noćas skoro ništa nisam spavala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je dijete Čokiranje je čišćenje nosa nekim aparatićem na baterije koji funkcionira tako da se djetetu u nosić ugura cjevčica i posiše se šlajm iz nosa, kao usisavačem. To je vjerojatno vrlo neugodno, i Lea jako plače kad joj to rade. Mi smo to radili i na Srebrnjaku i tamo je čokiranje grozno jer na jednu nosnicu špricaju fiziološku a na drugu vuku van - na to je L. urlala i ja je ne bih na to vodila, ali kod naše doktorice samo stave tu cjevčicu u nos i nabrzinu posišu, a nosić je dobro očišćen, i sve traje vrlo kratko. Čokiranje se inače plaća kod doktora u domu zdravlja (nije na socijalno), kod nas košta 20 kuna.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja Janku posišem šmrkljeke iz nosa cjevčicom za infuziju (pročitala na forumu). Kupim cjevčicu za infuziju, košta 5 kuna. Odrežem jedan dio cjevčice , mekani kraj mu stavim u nosić a na drugu stranu vučem van svojim ustima. Cjevčica je dovoljno duga da meni šmrkljeki ne uđu u usta. Jest da plaće kad mu se to radi, ali plaće kad mu se bilo kako čisti nosić, čak ne da da mu se ukapaju obične kapi a kamoli kaj drugo, ali moramo mu očistiti nosić. Ova cjevčica je puno efikasnija i bolja od obične dječje pumpice za nosić...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je zbog svaga toga najveći spas inhalator. Lijepo stavim fiziološku, uzmem dijete na krilo, čitam mu slikovnicu a para ide ispred nosa.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prije par mjeseci je dala da joj uštrcam aquamaris, a sada vrišti, otima se, bježi...pa kako onda da to napravim. Izgleda da ćemo morat primijenit silu da bi joj bilo bolje, a od toga mi je muka

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dijana, probaj s fiziološkom - možda je kapanje manje neugodno od špricanja. i objašnjavaj joj da će od toga nosić ozdraviti i da će moći spavati i papati... samo ostani mirna i mirno joj pričaj, ma koliko ona vrištala. kod nas to obično pali pa čak sam stavlja flašicu na nosić i ne buni se na sirup.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

U obranu svojeg isisavanja. Stvarno nije tak bljak, navikneš se. A plakanju ni traga. Neva svaki put umre od smijeha (a i pokušava ona meni išmrknuti)!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •