Citiraj cvjetic27 prvotno napisa
Ne znam, nije mi jasno, ako pedijatri preporučuju vitamin D za prevenciju rahitisa, kako neko može smatrati da ne treba, onako laički?
Ni meni nije jasno zašto neki smatraju doktore nepobitnim i jedinim autoritetima kad je u pitanju zdravlje, pogotovo u današnje vrijeme kad su informacije dostupne i kad znamo utjecaje farmaceutskog marketinga na propisivanje određenih dodataka :?

Uglavnom, evo dobrog teksta za rušenje mita o vitaminu D:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2428

Osobno sam se odlučila na nedavnje vitamina D jer sam rodila u jesen, nakon ljeta provedenog na suncu. Smatrala sam da smo obje stvorile više nego dovoljne zalihe za zime i da će povremene dnevne šetnje na danjem svjetlu i suncu isto tako biti od koristi.

Druga stvar je da u obiteljskoj anamnezi nemamo rahitičara.
Treća stvar je da su moji roditelji odrastali u neidealnim uvjetima na selu s oskudnom prehranom mojih bake i djedova, a i svojom, a nikad nisu imali problema s manjkom D, niti itko u široj familiji.

Sve navedeno dovelo me do logičnog zaključka da je u prehrani moje bebice dodavati vitamin D, suvišna stvar, iako sam bila uzela Oleovit i čak dala 2,3 x, ali to je sve.