-
Pretjerano ispadanje kose, pomozite...
Evo ovako, primjetila sam da mi je od početka trudnoće kosa počela opadati, nisam se zabrinjavala jer nije bilo nešto jako strašno, u zadnja 3 mjeseca to se baš pojačalo, pri pranju su to lopte kose koje vadim iz kade, a tek pri sušenju i češljanju nakon pranja nove lopte, stan pun kose, gumice ako vežem su isto pune, što da radim?
Pitala sam svoju ginekologicu ali za nju je sve normalno ali ja koja poznajem sebe i svoju kosu mislim da tolikpo ispadanje i tolike lopte dlaka nisu normalne. Znam da opada nakon poroda ali za trudnoću nisam baš čula, većinom svima buja, imate li kakvih iskustava s tim?
Od nadopuna pijem samo Folic plus i magnezij i to na svoju ruku jer moja dr. nikad nije ništa predložila pa čak mi nije dala ni željezo nakon kontrole KKS-a i sniženenog hemoglobina i hematokrita tj. dokazane anemije, to je njoj bilo normalno.
-
Ne vjerujem da ću puno pomoći al svejedno, evo mog iskustva:
U prvoj trudnoći bujala mi kosa, nisam tri dlake sve ukupno izgubila, ali sam također i sva začupavila - noge, prepone, pazuh, stomak do pupka katastrofa i to sve nekakve crne duge a debele ukočene dlake što strše, ama seksi prizor, šta da ti kažem
Sad u drugoj trudnoći skroz kontra, kosa opadala možda ne baš tako jako kako ti opisuješ al svejedno bilo je dlaka svuda, kod pranja i češljanja naravno najviše, ali je bilo i povoljnih momenata - svega jedna (!!!) depilacija nogu i prepona negdje u 4-tom mjesecu, a i to što je naknadno raslo bilo je jako prorijeđeno, malešne, tanane, mekane dlačice, ah miline.
Naravno ubrzo nakon poroda stvar se mijenja - na staro.
Možeš tražiti savijet i mišljenje dermatologa ukoliko te tvoje stanje jako zabrinjava, ali toliko se stvari u tijelu mijenja u trudnoći, uključujući i maljavost, pa se poslije sve vraća na svoje.
-
Tončica,mene muči identičan problem...Ne znam što da očekujem nakon poroda..3 dlake na glavi...
-
meni od pocetka ni jedna dlaka s glave nije otpala. sve me strah kako ce biti nakon poroda jer mi svi kazu da ako je u trudnoci dlakavo da je poslije katastrofa tako da ce tebi mozda biti bolje poslije poroda
-
I meni otpada ko luda od početka T.
U prvoj je počela tek par mj poslje poroda, sad odma, a poklopila se i jesen kad mi inače opada (ali ne ovoliko)
kao i lunica i ja se pitam što će mi ostat na glavi
-
I meni je u trudnoći jako ispadala kosa. Prestala je kad sam počela uzimati dodatno željezo.
-
Baš sam se i ja neki dan sjetila da sam na početku trudnoće bila anemična a nije mi gin preporučila željezo a ja sama nisam uzela... i onda sam malo progooglala i skužila da zbog njegovog nedostatka može doći do pretjeranog ispadanja kose tako da sam ga počela piti pa ćemo vidjeti rezultate, nadam se da će pomoći jer ne znam što bi drugo moglo biti uzrok, javim vam nakon par dana ako primjetim promjenu
-
ja sam već više od mjesec dana na terapiji za željezo,ali kosa i dalje opada ko luda...ne mogu vam to opisat...vidim po repu da se prepolovio
(
-
Evo i ja se pridružujem ovom problemu. U prvoj trudnoći totalno suprotno, niti jedna dlaka nije pala, kosa mi je bila prekrasna. Tri mjeseca nakon poroda počela je intenzivno padat i to je trajalo nekih 3 mjeseca. Taman se sve smirilo i onda sam ostala trudna. Sada sam 11+6 i kosa mi pada u ogromnim količinama. Zbilja neznam što da napravim, bojim se da ću ostat bez kose. Inače nalazi krvi su mi uredi pa tako i željezo. Ja još uvjek dojim. Svaki je savjet dobrodošao.
-
meni na sreću ne otpada kosa, već ko i NAtaši, sarajevo, dlake na nogama strše za poludit...ne stignem ih ni tak brzo čupat kako one dolaze.....ali i se zato kosa i tijelo perutaju ko ludi, a s tim stvarno nikad nisam imala problema.
i kosa mi inaće stalno masna, svaki dan je perem, a sad je još gore...ponadala sam se da će bar u trudnoći biti suha
-
-
To prolazi... HOrmoni znaju djelovati tako, a budući da nismo sve iste, ne može se reći ni da ćemo sve imati krasnu bujnu kosu u trudnoći, ali ni da ćemo oćelaviti...
Ja se svoje kose iz trudnoće uopće ne sjećam, valjda je sve bilo ok... ALI meni je gorje bilo prva 2-3 mjeseca NAKON drugog poroda, kosa je ispadala u čupercima, a onda je sve samo od sebe krenulo na bolje. Nikad više nije mi se mastila kosa kao u mladosti i zadovoljna sam kakva je. Nadam se da će takva i ostati.
-
Evo da javim stanje nakon nekog vremena, pila sam par dana željezo ali sam u pravilu prestala vezati kosu... stanje se drastično popravilo, kosa opada u granicama normale tako da sam sada mirnija, što li će biti nakon poroda ne znam ali budem saznala ubrzo
Pusaaa...
-
Meni isto opada kosa, ne u pramenovima već je ima po svuda, pun mi je krevet. Inače imam dugu i tamnu kosu pa se svugdje vidi. Padne i više kad se češljam i perem kosu ali nije prestrašno. Na ostalim dijelovima tijela se usporio rast dlačica. Nadam se da nakon poroda mi neće otpadat jače jer imam tanku kosu i ovako izgleda kao da je nemam puno. Još uvijek ne mislim da je stanje alarmantno, sad sam 28 tjedana i tko zna šta me još do kraja čeka. Pijem prenatal i magnezij, kks nije baš bajna ali ne uzimam željezo ekstra. Imam kontrolu idući jedan pa ću pitat dr.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma