-
do kada odbijati hospitalizaciju, ili kada ju prihvatiti? :)
Danas mi je termin (tocno 40. tjedan), druga trudnoca po redu. U ponedjeljak sam bila na pregled u bolnicu, svi nalazi su uredni, bila sam otvorena 5cm. Doktor me nagovarao da ostanem jer 'cu roditi unutar dva sata'. Otisla sam doma i jucer (srijeda) opet na preged.
Kako je bio praznik isla sam direktno na ginekologiju, gdje me zena sa saltera (cuvsi da sam 5cm bila prije dva dana) poslala prakticki u radjaonu. Tamo sam zavrsila na pregledu, sve uredno, ali: otvorena i dalje 5cm, doktor rekao da nema smisla nista silovati, a to niti ne zelim, pa je rekao da idem kuci i dodjem opet sutra (petak).
Od bolnice sam udaljena oko 30-40 minuta voznje, pa me interesira vase misljenje, do kada je pametno odbijati hospitalizaciju, jer vidim da savjeti doktora ovise o njihovoj dobroj volji: od onog koji mi je 'obecavao' porod u ponedjeljak do onog koji me uvjerava da nema smisla forsirati nista dok god nije 42. tjedan.
Ako sutra svi nalazi budu OK, a otvorena sam 5 ili par cm vise, koliko je 'pozeljno' da budem otvorena prije nego prihvatim ostanak u bolnici? Ja si razmisljam 8cm, ispod toga idem kuci? :? Kakva su vasa iskustva?
Hvala!
-
Najbolje da napraviš onako kako se ti osjećaš najsigurnije... Ja sam sad u 38 tjednu i u ponedjeljak idem skidati serklaž i dr. mi je isto ponudio opciju da odmah ostanem u bolnici ili da idem doma, ali obzirom da sam ja paničar odlučila sam ipak spremiti stvari i ostati u bolnici... nama treba samo 15ak minuta autom do bolnice, makar po ovoj snježini nikad ne znaš šta te čeka, a i dr. veli da ne zna kako ću reagirati nakon skidanja šava, moguće da ću se odmah početi i otvarati...
Vremena ti je ostalo jako malo i pitanje je samo tenutka kad ćeš se početi naglo otvarati, pa bih ja na tvom mjestu rađe odabrala bolnicu... vremenski uvjeti na cestama ti isto baš ne idu u prilog...
sa mnom je u sobi u bolnici ležala cura koja se sa 5 cm otvorila do 10 cm u roku od pol sata i unutar sat vremena rodila, tako da hmmmm... ne znam...
-
ja mislim da je 8 cm ok za ostat u bolnici jer ovih 5 moze biti jos 10 dana, a sa 5 rodit ne mozes. sta ces onda raditi tamo uopce? lezat na stolu, cekati drip? ja ne bi ako se ne mora. ako su ti nalazi uredni - polako
-
hm, ja sam isto htjela rec da bi bila doma dok nema trudova ni drugih znakova poroda. al me nina z malo podsjetila - ja sam bila otvorena 6-7, i mislila da necu rodit jos 2 sata, i zvala 5 min nakon tog pregleda da mi daju protiv bolova i dr pogledala i rekla idemo tiskati, otvorena skroz.
-
Osoblje foruma
ja sam odbila ujutro, trudove dobila uvečer, rodila u zoru
odbijala bi dok je beba ok, UZV, CTG, plodna voda, štagod da gledaju.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma