Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Motorički razvoj nošenih beba!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Motorički razvoj nošenih beba!

Baš sam ponovno pročitala knjigicu o AP roditeljstvu i naletila na tekst o ravnoteži.

"Nošenje djeteta povoljno djeluje n anjegov sustav za ravnotežu, koji kontrolira bebin osjećaj ravnoteže. Tri su male strukture, poput libela stolara, smještene iz asrednjeg uha. Jedna od njih prati pokrete u smjeru ljevo/desno, druga pokrete u smjeru gore/dolje, a treća pokrete u smjeru naprijed/nazad. Svaki put kad se beba pomakne, ili bude pomaknuta, tekućina u tim "libelama"pomiče tanke niti poput kose koje trepere i šalju poruke u mozak. Podaci koji se prikupljaju na ovaj način služe za održavanje ravnoteže tijela."

Ukratko na taj način se razvija motorika kod beba i regulira sustav za ravnotežu.

Izvor teksta: Povezujuće roditeljstvo, dr.William i Martha Sears

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

joj, moram nabaviti tu knjigu
    često je citirate a ja nikako da ju pročitam

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Možeš ju naći u gradskoj knjižnici.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zato moja bubiškica sa skoro 7,5 samo što ne hoda

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A neka onda meni netko objasni kako moje starije dijete koje sam nosila i nanašala dan i noć ima i dan danas problema s ravnotežom (nije mogao sunožno skočiti do pete godine, ne vozi bicikl u 10. godini), a mlađe dijete koje se nije dalo na ruke ima savršenu ravnotežu, hoda po gredi, stoji na rukama, radi kaj god treba ???

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa, ne znam. moj do besvijesti nošeni sin vozi bicikl debelo prije desete godine.

bit će da je razlog negdje drugdje.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da, i kod nas je kao kod Peterlin-stariji, vecinu vremena vozen u kolicima, propuzao, prohodao, protrcao, proskakao daleko prije ocekivanog, a mala nosilica (koja je u slingu provela vecinu svog zivota, od spavanja, setnje, shoppinga..) ima debelih problema s obicnim posjedanjem. ipak je stvar u necem drugom, sto jos nisu otkrili

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ha, moj mlađi je kao beba bio puno više na podu nego stariji (puno sam ga i nosila, ali se puno i vozio u kolicima)... jedina razlika je da je puzao, a stariji nije. obojica su prohodali s 15 mjeseci.

drugačija djeca - jedan oprezan, drugog ima posvuda - ali u spretnosti ne vidim razlike. samo u namjeri.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja definitivno nisam bila nošeno dijete. bicikl sam bez pomoćnih kotača provozala s 14 godina. i nakon toga sam ga vozila jedno 10 puta u životu. i ne znam rolat. ni klizat. ni skijat. i mrzim sport. i jako sam nespretna.
    eto.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja definitivno nisam bila nošeno dijete. bicikl sam bez pomoćnih kotača provozala s 14 godina. i nakon toga sam ga vozila jedno 10 puta u životu. i ne znam rolat. ni klizat. ni skijat. i mrzim sport. i jako sam nespretna.
    eto.
    prepoznala sam se... ali ne vjerujem da je naša smotanost vezana uz nošenje. baš me zanima jesu li janicu nosili
    Posljednje uređivanje od acqua : 11.03.2010. at 15:57

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Malo više faktora je uključeno u razvoj ravnoteže. Ne možete kupiti nosiljku i odmah predbilježiti dijete na Olimpijadu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •