Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 131 od 131

Tema: I opet u intimi naše zeleno obojane spavaće sobe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja prva reakcija (na pitanje kako sam znala da je sve ok) je bila: pa kad se seksaš i onako ti je fino i uživaš, pa ne padne ti na pamet da je nešto krivo. ali ako ti baš i nije fino, onda ima prostora za razmišljanje i analiziranje.. no, ajmo razumno 8)

hm, pa mislim da je to ono kaj sam već pisala, kombinacija iskustva (dva poroda u džepu, od kojih je jedan već bio kućni) plus puno čitanja, razgovora i razmišljanja.

iskustvo drugog poroda me pripremilo da nakon što izađe glavica ne mora odmah izaći i tijelo (a zatim sam o toj temi još dosta razmišljala, čitala i razgovarala s primaljama). jedna primalja mi je rekla da je najduži period između izlaska glavice i ostatka tijela što je ona osobno vidjela bio deset minuta (radilo se o kućnom porodu, u vodi, ona je bila još friška s faksa i dolazila je u kućne porode zajedno s dvije iskusne primalje koje su joj tada bile mentorice). kaže da su joj to bili najdužih deset minuta u životu, ali da su obje primalje savršeno mirne sjedile izvan bazena i čekale pa je i ona bila mirnija. i još je dodala kako je to bilo jedno od onih iskustava što otvara oči, jer je ona u školi učila što sve može ići krivo i kako to spriječiti i da je to u velikoj koliziji s porodima kod kuće. zato joj je trebalo iskustvo u kojem je sa svojim mentoricama samo prisustvovala porodima kod kuće i prisustvovala tome kako su mentorice samopouzdano "sjedile na rukama" i čekale u situacijama u kojima bi njoj kroz glavu prolazilo sto stvari koje "bi trebalo" napraviti. jednostavno je morala proći kroz fazu "unlearning" u kojem bi njen mozak ignorirao poruke kako sve intervenirati i pratio signale koji ukazuju na situacije kada je (ipak) potrebno intervenirati.

da se vratim na temu, bilo je tu signala koji su mi upućivali kako sve ide kak treba, to što je bebač kihnuo mi je upućivalo da je živ i da si polako čisti dišne puteve. nakon što je izašla glavica i ja dobila priliku neko vrijeme uživati u osjećaju mirnoće, zadovoljstva, opuštanja (već sam nabrajala..) me malac prekinuo time što se počeo zakretati. vjerujem da je i to pomoglo osjećaju kako sve ide po planu (premda tada nisam ovako racionalno to analizirala). i stalno se ponovno zakretao prije nego bi se moj mozak stigao uključiti s nekim alarmom. negdje u pozadini sam i ja bila svjesna mogućnosti zapinjanja ramena (tim više što mi je svega par dana ranije gin dobro solio mozak tom temom) tako da sam se sa zadovoljstvom prepustila nagonu za tiskanjem (ramena) koji me preplavio, a i kad sam osjetila kako jedno rame prodire van, također nije bila neka racionalna aktivnost, ali znam da mi je bilo drago jer sam znala da nije niš zapelo. pa i dalje je išlo polako, al tu stvarno više nisam imala niš brinuti.

mene bi zapravo vjerojatno zabrinulo da slučajno beba nije tako brzo krenula van. tu bi se brinula da nije unutra gore negdje zapeo i pitala bi se da li trebam carski. no kako je mali i prebrzo napredovao prema van (a sve ne bi'l izašao prije nego primalja dođe, miša mu njegovog tvrdoglavog) to mi je apsolutno djelovalo kao znak da sve ide ok. (no svjesna sam i kako ima poroda koji idu beskonačno sporo prije nego bebač odluči uistinu proviriti i da je i to sasvim u redu. primjerice ona ista primalja o kojoj sam gore pisala je prisustvovala porodu koji je trajao nešto više od dva dana i cijelo vrijeme joj se činilo kako je sve ok, a kasnije je samo kratko sa smješkom rekla kako nekim mamama jednostavno treba prostora i vremena. porod je velika stvar. završava trudnoća i počinje roditeljstvo (pogotovo s prvom bebom, kao što je tad bio slučaj). i nekim mamama jednostavno treba vremena da se za to spreme. (a to sam već negdje i čitala pa mi je zvučalo poznato i logično)

Nego, mikka, ajd nemoj nas dugo držati nestrpljivima, ajd napravite tog trećeg pa da možemo s guštom čekati i tvoju novu priču s kućnog poroda :D

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cestitam iz srca naprekrasni porod, blago tebi...ja sam imala prebrzi porod..isto sam bila 100% za kucni porod, samo nazalost nisam imala sredstva niti dovoljnu podrsku..ostala doma do kad mi je postao razmak izmedu trudova 3 min, onda krenula u rodiliste, i rodila za tocno sat vremena ( i prvi mi je put),,ali vjerujem da sam imala srecu, jer sam bila jedina u rodilistu, bilo je prazno, svi oko mene, rodila sam brzo, i doktori i babice su bili super, odmah mi dali bebu na prsa, i ostali smo tako ja, beba i MM SAMI u radaoni jedno 3 sata nakon poroda i niko nam nije smetao, uzivali smo, upoznavali smo naseg bebaca, bilo je prekrasno.. nazalost nekim zenama nije tako, nekima ide sporije porod, i nedaju im bebu odmah,niti da bude toliko s njima kako jei s nama bilo..
    razmisljala sam o grazu, ali isto tako nisam mogla zbog nekih razloga, al tako sam rodila 3 tjedna prijevremeno..ali sljedeci put ako Bog da, zelim iz srca iskusiti takav porod,da osjetim taj najljepsi intimni trenutak izmedu mame i bebe..sigurna sam da ti je sve to ojacalo karakter i da si vrlo jaka zena, i da danas vjerujes da mozes bilo sta postici..ti si junakinja
    CESTITAM..

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sandibel123 prvotno napisa
    sigurna sam da ti je sve to ojacalo karakter i da si vrlo jaka zena, i da danas vjerujes da mozes bilo sta postici..
    Da, to si dobro primjetila. Ja se isto već neko vrijeme bavim tim mislima.. i nakon prošlog osnažujućeg poroda sam se osjećala drugačije, ali nakon ovoga.. uistinu se osjećam kao da nema te stvari na svijetu koju ne mogu napraviti. Nekako kao da nakon ovog iskustva po svijetu hodam uzdignutije glave nego prije. Snažnija. Veća.

I da, od srca ti želim slično osnažujuće iskustvo sljedeći put! Kao i svim ženama, zapravo. Jednostavno mislim da je to presnažan, prebogat i prevrijedan dar da bi samo odmahnule rukom i rekle: "ne treba, hvala. mrvicu me strah proći taj put pa ću radije odustati od nagrade."

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    I da, od srca ti želim slično osnažujuće iskustvo sljedeći put! Kao i svim ženama, zapravo. Jednostavno mislim da je to presnažan, prebogat i prevrijedan dar da bi samo odmahnule rukom i rekle: "ne treba, hvala. mrvicu me strah proći taj put pa ću radije odustati od nagrade."
    a patronizirajući stav i napuhanost dolaze u paketu s osnažujućim porodom ili je to do osobne dimenzije?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se cini da su patroniziranje i napuhanost u ocima promatraca

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pogotovo ako nisu iskusili kućni porod

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vala, bas. onda ni ne mogu znati o cemu pricaju.

ups, sad ce mi netko priljepiti etiketu napuhanke

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....
    Sandibel, malo je OT, ali sto zamjeras svom porodu (meni se cini idealnim)?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tek sad ovo vidim. Veličanstveno, doista ste pravo nadahnuće!!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Sandibel, malo je OT, ali sto zamjeras svom porodu (meni se cini idealnim)?
    idealan da, ali samo putem srece jer nisam ga ja tako planirala, zapravo smo mislili ici u graz na kucni porod jer sam se ja tako bojala poroda u bolnici, ali kako je ispalo, ne bi me bilo frka ponoviti ga i jos puno puta..
    ali kako rekoh, svaki put kad procitam pricu o kucnom porodu tako me raznjezi, i osjetim jacinu tog iskustva "kao da sam ga ja prosla"

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    sigurna sam da ti je sve to ojacalo karakter i da si vrlo jaka zena, i da danas vjerujes da mozes bilo sta postici..
    hvala

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Stvarno si hrabra, čestitam...

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Predivno, hvala!

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Predivno! I sam porodjaj, i stil price: koliko detalja, koliko poezije...

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

divno....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemogu zaustavit suze.

Prekrasno!

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a zato tako zracite(vidla sam vas na seminaru)

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Uffff, prekrasno.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kako lijepa priča. Predivno!!! Iskrene čestitke.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo da stavim i ovdje da sam o svojim pričama govorila i u radio emisiji "Na kavici sa Sonjom", tu je info: http://forum.roda.hr/threads/56417-U...02#post1637002

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma prekrasno!

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Divno, predivno iskustvo, ispričano jednako divno.
    Ocjena: 10 (od 1 do 5)

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala, drago mi je sto sam to dozivjela, ali mi je zapravo jako drago i sto to mogu podijeliti s drugima i eventualno jos nekome promijeniti pogled na porod

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo, opet sam pročitala i ostala očarana...
    Divno, divno, divno.
    I ja bih rado prošla ovo, ali me zbilja strah. Godine su tu... biti ću punih 40 kad budem, ako Bog da, rađala 4. put, negdje u lipnju 2011. Osim toga, mislim da nitko od mojih doma ne bi bio za.
    Jedino da se sve počne odvijati tako brzo... ali mislim da za ovo ipak treba biti logistički spreman. Jel tako? Svi ti ručnici, plahte, babica koja stiže iz daljine... Sve je to dobro planirano.

Ipak, hvala na predivnom iskustvu.
    I, da, oprosti na otvorenosti, ali nekako ne mogu u isti koš strpati takvu ljubav prema djeci i to da vam je dosta. Ispričavam se ako zadirem kamo mi nije mjesto, ali eto...

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moram napisati, svaki put kad otvorim ovu temu, uvijek iznova čitam koje sve lijepe komentare ste mi pisale, baš me sve to dirne, hvala vam svima na tome!

A mamaShe, lipanj je daleko, sve se to stigne posložiti u glavama do tada No, da, generalno bi bilo bolje sve isplanirati unaprijed. U pravilu nisam pristalica planiranih neasistiranih poroda. Smatram da je dobro da je netko stručan barem u sobi do.. A i grijalica i ručnici su neophodni i dobro ih je pripremiti unaprijed. I to je manje-više to od pripreme.

A za pitanje oko djece.. ne, ne smeta mi što pitaš. Promišljam o tome već par dana. Pa nije ni meni spojivo, zapravo da budem iskrena. I imala sam faze promišljanja, čak i plakanja nad temom. No, racionalno je odluka pala u tom smjeru. Ne znam, trenutno su mi dani totalno puni, puni. Mislim da bi nam novi klinac bio too much. Naravno da se svašta može, ali iz ove perspektive mi se čini da bi osjećala kao da ga zakidam(o).. A za neko vrijeme kad ovi malo poodrastu, o tome sam puno puta pričala s mužem, ali istina je da život nosi nove zanimljivosti i izazove, ima još stvari za isprobati u životu, knjiga za pročitati, planinarskih ruta za proći.. nije nužno da se ponovno vraćam na podizanje bebe.

Veseli me što ih je troje, imam osjećaj da ih je puno i stalno je neki muving, uvijek neke nove spačke i neka veselja, i dok netko spava, uvijek je netko budan. Dok se netko sam zabavlja, nađe se neki drugi koji bi se družio/mazio. Dovoljno ih je da mi je život ispunjen s njima. I taman ih je toliko da osjećam da su mi svi konci u rukama, da se sa svima stižem maziti, čitati im slikovnice, brisati male guzice i biti u toku sa novostima u njihovim malim životima. Iz ove perspektive, da ih je više, čaša bi se prelila.

Srce vuče na još. Ali razum upozorava da ne smijem biti pohlepna nego uživati u ovome što imam, jer niti to nije malo.

Ne znam da li odgovor ima smisla. Čini mi se da ni meni nije čisto u glavi zašto. Ali osjećam da je tako dobro. Bar trenutno.. (hvala na poticaju za preispitivanje )

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zeno, svaka ti cast

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da svaka čast ...predivna životna priča

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Predivna priča i čestitam na snazi uma da prepusti ostatku tijela da napravi što treba.
    Citiraj aqua prvotno napisa Vidi poruku
    , sad kad je to pred vratima, ja ne bi u bolnicu. Strah od premještanja iz udobnosti doma, hodanja po štengama i vožnje autom, bolnice, nelagode zbog pregovaranja i objašnjavanja s doktorima, rađanjima pod svjetlima i sa zvukovima drugih rodilja me sasvim preplavljuje..
    Točno sam se ovako osjećala kod drugog poroda i žalila što nisam organizirala porod kod kuće.
    Ako bih ikad ponovo rađala voljela bih proživjeti ovako divne trenutke u najboljem okruženju za dolazak bebe.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Veseli me što ih je troje, imam osjećaj da ih je puno i stalno je neki muving, uvijek neke nove spačke i neka veselja, i dok netko spava, uvijek je netko budan. Dok se netko sam zabavlja, nađe se neki drugi koji bi se družio/mazio. Dovoljno ih je da mi je život ispunjen s njima. I taman ih je toliko da osjećam da su mi svi konci u rukama, da se sa svima stižem maziti, čitati im slikovnice, brisati male guzice i biti u toku sa novostima u njihovim malim životima. Iz ove perspektive, da ih je više, čaša bi se prelila.

Srce vuče na još. Ali razum upozorava da ne smijem biti pohlepna nego uživati u ovome što imam, jer niti to nije malo.
    Kako je ovo lijepo napisano....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

plačem i plačem...
    imam još dva mj. do poroda i shvatila sam da sam prestala pakirati stvari za rodilište,
    i počela planirati stvari za kućni porod...i muž je sretan i primalja će biti i doula,
    hmmm, ako stignu...
    mislim da ja to ne bih mogla sama, i ženo divim ti se do neba,
    tvoja će mi prića sigurno biti ogromna podrška ako primalja i doula ne stignu,
    ali uz sebe ću imati muža i mamu koja je ludo sabrana i hrabra žena,
    pa će strah biti manji...

hvala ti na svakoj napisanoj riječi,
    predivna priča i čestitam od srca!!!

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nely, to je nažalost posljedica lošeg marketinga koji je porod učinio baukom. i to strašnim baukom. a zapravo je to najljepši događaj u životu jedne žene. i vidim da se stvari mijenjaju na bolje. nadam se da će u generaciji moje kćeri porod imati konotaciju kakvu zaslužuje, predivna, snažna i prirodna svečanost.

a gopi, baš me zanima kako teku planovi za porod :D
    mamaShe, a tvoji? :D
    Posljednje uređivanje od aqua : 06.03.2011. at 21:39

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •