Aqua...vračam se na okretanje glavice koje je išlo između trudova i u jednoj fazi rekla bi tvog kratkog odmora od trudova.

Baš taj momenat me je uvijek zanimao i nekako su mi svi odgovori bili neprihvatljivi...i tvoj odgovor da pretpostavljas da je velicina djeteta bila odgovorna za ovo kraljevsko okretanje glave u pauzi mi je opet dalo za razmisljati...

....mislim da bi (ograniciti cu se na dozrele bebe s normalnom porođajnom težinom) bebe bez obzira na velicinu imale istu šansu da u pauzi okrenu glavicu kada žena ne bi svjesno tiskala svojom voljom prije i poslije, nego bi se prepustila samo tiskanju svog tijela...
...evo što čitam u jednoj popularnoj primaljskoj (njemačkoj) knjizi...a i mislim da se to događa kod večine sadašnjih poroda, dakle čitam uputu primalje rodilji kad se glavica rodila:"NE TISKAJ!"...a meni se odmah postavlja pitanje "TKO JE TEBI AQUA REKAO NE TISKAJ?" ili bolje rečeno "TKO JE TVOM TIJELU REKAO NE TISKAJ?". Koliko vidim po tvom opisu ti si se držala onoga da ne tiskaš mimo volje svog tijela, ispravi me ako griješim?
Ne znam koliko sam jasna međutim mislim da je kod tebe babica došla na vrijeme, definitivno bi ti sa svojim uputama pošemerila ovaj momenat jer bi se ti oslonila na nju, a ne na sebe...a taj momenat je bio fakat znacajan... s obzirom na veličinu bebe...