-
Drvo zivota
Dobila ga ima vec oko godine dana i zasad mi je super raslo, stalno novi listovi. Bila sam ga preselila prije par mjeseci na drugo mjesto gdje ima puno svjetla ali nije pretoplo, dosad mu nije smetalo al evo, unazad tjedan dana donji listovi pozute i otpadaju, svaki dan barem 2. Preselila sam ga na toplije i svjetlije mjesto al ne pomaze.
Inace nisam prevelik ljubitelj cvijeca tako da ni ne znam puno o tome, al sve ostale biljke koje imam (vecinom bonsai) uspjevaju odlicno.
Zanimljivo je i to da na poslu imam 2 drva zivota koji su jako veliki, jedan oko 1,5 m, drugi, u sirinu, preko 2m i ja sam zaduzena za njihovo zaljevanje a eto i tamo venu iz dana u dan sve vise. Ne zaljevam ih previse.
Jel problem u meni ili oni, kako se ja opravdavam sefu, jednostavno nisu zimzeleni?
-
http://cvijecara.bloger.hr/post/drvo-zivota/909409.aspx
Evo tu imaš više...ako nije na propuhu, ni na direktnom suncu, onda je možda ovo da se svake 2 godine treba presaditi u veću posudu :/
Ako nije ni to, onda su možda one bapske priče što sam ja slušala u djetinjstvu
-
Pa obično čim krene grejna sezona većina sobnog cveća gubi listove. Da bi se gubljenje listova ublažilo potrebno je redovno ga zalivati i ovlaživati - posebno drvo života voli ovlaživanje listova više nego samo polivanje.
Takođe sobno cveće ne voli seljakanje iz kuta u kut i svaki put kad ga pomeraš (makar i da ga vratiš na staro mesto) ono se iznova privikava i zbog toga često gubi listove
I da, drvo života ne voli one sprejeve za sjaj niti brisanje prašine vlažnom krpom kao npr filodendron - iako su mu listovi onako na oko prilično izdržljivi drvo života baš i ne voli kad se po njemu mnogo prčka tako da radije koristi pajalicu. Ako krene da se krivi ka svetlosti okreći saksiju za 180 stepeni kako bi ispravila stabljiku.
Iznad svega (ovo pišem gledajući svoja dva drva života i nekoliko njihovih potomaka u staklenkama) ako mu baš i otpadnu toliki listovi sačekaj proleće a onda odseci tu granu i čekaj mlade izdanke na stablu
-
Hvala vam cure!
Ninči ovo sam nasla na tvom linku; Raste tako da na vrhu biljke rastu novi listovi, a stari listovi na dnu biljke postupno odumiru.
Upravo to se sad i dogada, donji listovi otpadaju, gore je i dalje sve zeleno i napreduje.
Jos samo da sefa uvjerim kako nisam ja kriva sto jadan cvijet "umire"...
-
Hajde super da si riješila misterij koji im je vrag došao! :D
A šefu reci da hoćeš dodatnu lovu za posao održavanja uredske flore, pa ćeš vidjeti kako će mu postati nevažno par suhih listova
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma